content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Ara

Beylicium AVM, Av. Sadunoğlu ve Kimi Hissedarlar!

İstanbul’un en önemli çekim merkezi olan Beylikdüzü. Bugün İstanbul’un en önemli inşaat projelerin yükseldiği kent.
Hemen yanımızda bulunan

Esenyurt ilçesinde yükselen inşaat projelerinin tanıtımında, gazete ve televizyon reklamlarında özellik Beylikdüzü diye vurgu yapılan kent.
*****

Aynı zamanda belde kurucu ve ilçe belediye başkanlarının gözaltına alındığı bir kent.
2009 seçimleri sürprizle sonuçlanmış bir kent.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2009 seçimlerinde 41 bin,CHP’nin il genel meclisinde 36 bin, belediye meclisinde 32 bin oy, belediye başkanlığında da 28 bin oy alarak seçimleri kaybettiği ve AK Parti’nin Belediye Başkanlığını 29 bin oyla kazandığı kent, Beylikdüzü.

Belediye meclisinde CHP’nin iktidar olduğu, belediye AK Parti’nin iktidar olduğu Beylikdüzü. Bir önceki dönemde, kentin ilk dokusunun yerle bir edildiği kent.
*****

2006 yılında Beylikdüzü Belde Belediyesi’nin yüzde 40 sahibi olduğu kentin 2. alışveriş merkezi ve 40 bin m2’ye sahip, içersinde 7 sinema salonu, 2 tiyatro salonu, 500 araçlık otoparkı, 1 bin 300 m2’de faaliyet yürüten Fitness, Welness Club ve Estetik Merkezi, seçkin markaların yer aldığı  dükkanlarıyla, bölgenin sosyal yaşam ihtiyacını karşılayan Beylicium Alışveriş ve Yaşam Merkezi.
*****
İstanbul’un en çok alışveriş merkezi açılan ve bugün birçoğunun kapandığı, birer AVM mezarlığına dönen kent. 
İnanın Beylicium AVM bugün ayakta duruyorsa bunun iki nedeni var.

Bir, Beylikdüzü Belediyesi’nin yüzde 40 hisse sahibi olması.
İki, tüm riskleri göze alarak AVM’nin mezarlığa dönmesine engel olan; Hasta Haklarını Koruma Derneği (HASTADER) Yönetim Kurulu Başkanı, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi, Başkan Danışmanı ve Beylicium AVM Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sadunoğlu.

*****
AVM içersinde hisseleri bulunanlar, bugün Av. Sadunoğlu’na özel teşekkür etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Neden mi?
Çünkü Av. Sadunoğlu, bir yığın riski göze alarak belediyenin hissedar olduğu yerlerin kapanmasına engel olmasa, kiraya verilmesini sağlamasa, aidatları belediye tarafından yönetime düzenli olarak ödenmeseydi, inanın Beylikdüzü’nde bugün mezarlığa dönmüş olan AVM’lerden biri olarak yerini çoktan almış olurdu.
Ayrıca PTT’nin, İGDAŞ’ın AVM içersinde bulunması, alışveriş merkezine ayrı bir hareketlilik katıyor. İşte bunun mimarı da Av. Zeki Sadunoğlu.
****
Beylicium AVM’de yüzde 30 hissesi bulunan, dükkanı olanların değer diye gördükleri işyerleri Av. Sadunoğlu’nun yaratıcılığı olmasa bugün değersiz, alışveriş merkezine kimsenin girmediği ölü bir yer olurdu. ‘Beylicium AVM’nin yüzde 30’u, yüzde 10’u, bilmem hangi dükkan benim’ diyerek mezarlığa dönmüş alışveriş merkezindeki dükkanlarıyla övünüp(!) dururlardı
*****
Bugün AVM hissedarları, Av. Sadunoğlu’na, AVM kapanmadığı, halen ayakta olduğu, mülkiyetleri değer yitirmediği için özel teşekkür etmeleri gerekirken, büyük ve küçük hissedar olan kimilerinin sorun yaratmaya devam etmelerini, sorunun çözümünde engel olmalarını anlamadığımı yaşam merkezinin bir kiracısı olarak özellikle belirtmek isterim.

Beylikdüzü’nde yaşayan, AVM kirliliğinin ve mezarlığının hangi noktaya geldiğini yakından bilen biri olarak söyleyeceğim son söz şu:
Sorun yaratan hissedarlar aklınızı başınıza toplayın.
Sorun yaratan, sorunu çözmeye çalışan ve AVM’yi ayakta tutmaya çalışan, yaşatmaya çalışan Yönetim Kurulu Başkanı Av. Zeki Sadunoğlu’na yardımcı olun.

Benden söylemesi, birgün yönetimin başında o’nu da bulamayabilirsiniz. Sonra ararsınız.
Sonrada Beylicium’un kentin mezarlığa dönmüş AVM’lerden birine dönüşmesini gözyaşlarıyla izler durursunuz.

Son söz: Gölge etmeyin, başka ihsan istemez…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank