content

31 Oca

Bestami Yazgan’dan: 4 kitap

Eğitimci, şair, yazar ve araştırmacı Bestami Yazgan hocanın, merkezi İstanbul’da bulunan Nar Yayınları arasında Günyüzü görmüş dört ayrı kitabı var masamda. Bunlar sırasıyla:

SEVGİ ÇİÇEĞİ

Nar Yayınlarının çocuk serisinde 4. baskısı yapılan 64 sayfalık çocuklara yönelik anlatımların yeraldığı mini, sevimli görünümlü kitap. Kitabın adı olan Güzellik Çiçekleri, Bilgi bahçesinin gülü, Doğanın kalbi, Mutluluk Çiçekleri, Kınalı kuzu gibi başlıklar altındaki anlatımlarda, yaşamanın güzelliği var, sevgi ve hoşgörü gibi vazgeçilmez hasletler var.

Birer mektup türünde yazılanların altına imzalar konulmuş, imza seni çok seven annen, imza seni çok seven baban, imza size doyamayan öğretmeniniz gibi.

YILDIZLARA ASTIK YÜREĞİMİZİ

Bestami Yazgan hocanın bir başka kitabı. Nar yayınlarının şiir serisinde 128 sayfayla Günyüzü görmüş. Gül soylu aşk, Yiğit töresi, Sabır türküsü gibi üç ayrı bölümden meydana gelmiş, şekillenmiş.

9. sayfada başlayan “Dost yüreğin geniş olsun” başlıklı dört ayrı dörtlükten meydana gelen şiirin ilk dörtlüğü efendim:

 

Bağrı yanık dağlar gelir,

Dost yüreğin geniş olsun.

Gözü yaşlı çağlar gelir,

Dost yüreğin geniş olsun.

 

Bestami Yazgan hocanın bir başka dört yanım sevgi dizisinden 3. baskısı yapılan çocuk şiirlerinden oluşan kitabı:

GÖKKUŞAĞI SEVİNCİ

80 sayfalık çocuklara yönelik şiirlerin yeraldığı sevimli görünümlü kitap. Gerek bu, gerekse öteki kitaplar, çocuklara yönelik sevgi çizimlerinin yeraldığı kapak ve sayfalarla karşımıza çıkıyor. Mitabın 9. sayfada yeralan ilk şiiri ‘Bayrak Goncası’ adıyla üç ayrı dörtlükle karşımıza çıkıyor. Bu şiirin ilk dörtlüğü:

Güzel yurt beşiğinde/Mışıl mışıl uyur da/Yanağının alından/Bayrak örer bu yurda.

ŞİMDİ SEVDA YÜRÜSÜN

128 sayfalık, Nar Yayınlarının şiir serisinde yayınlanmış, Bestami Yazgan hocanın bir başka kitabı. Sevgiyle besleyip büyüttüm aşkı, Sevgi diyen çağlar aşar, Gönül güzeli, İsminin elifiyle, başlıklarıyla ayrılmış bölümlerden oluşuyor kitap. 7. sayfada beş ayrı dörtlükle karşımıza çıkan, çıkarılan “O günden beri” adlı, başlıklı şiirden bir dörtlük:

 

Yörüngene girdi yorgun yüreğim,

Bir türlü kendime dönemiyorum.

Derin gözlerine vurgun yüreğim,

Bir türlü kendime dönemiyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank