content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Haz

Başkana Okul Ziyareti Yasak

Başkana Okul Ziyareti Yasak, Bürokratlara Partili Gibi Davranmak Serbest!

Aha bunu da gördük… Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e okulları ziyaret etmesini yasakladı. Dün duyduğum bu haber beni şok etti. İddiaya geçmeden önce, konuyla ilgili şunları belirtmek istiyorum.
Tüm ilçelerde okulların ihtiyaçlarını belediye başkanları karşılıyor. Okul müdürleri, okul aile birlikleri okulların bir ihtiyacı olduğunda, soluğu ilçesinin belediye başkanının yanında alıyor.

Okulumuzun boyası yok, yolu yok, bahçesi çamur, bilgisayarı yok, bilmem neyi eksik başkan lütfen yardımcı ol… Okulun temizlik görevlisi yok, maaşını belediye ödesin ya da belediye tarafından hizmetli ihtiyacı karşılansın…
Bunları hepimiz biliriz… Yer yer şikayetçi de oluruz.

Tüm belediye başkanlarının yaptıkları hizmetlere bakın, mutlaka okullara yaptıkları yatırımlar, yaptırdıkları okullarla ilgili haklı gururlanmaları, faaliyet raporlarında, yayınladıkları bültenlerde, görsel ve yazılı medyaya geçtikleri haberlerde görebilirsiniz.
Bu hem anlaşılabilir hem de aslında anlaşılamaz bir şey. Milli Eğitim Bakanlığımız var. Her yıl eğitime bütçeden ayrılan paylar artmasına rağmen bakanlığın okullara yeterince yardım etmediğini biliriz.

Okul yönetimleri de ihtiyaçlarını okul aile birlikleri ile edinirler. Gazetecilik hayatımızda velilerden toplanan yardımlarla okulların ihtiyaçlarının giderildiğini, hırsızlık ve suistimaller yapıldığını çok duyduk, çok haber yaptık.
 
Yerel yönetimler
özerkleştirilmeli

Halbu ki, yerel yönetimler özerkleştirilse, yetkileri artırılsa, yerel hizmetler belediye başkanlarına bağlansa inanın ülkemiz daha demokratik ve sorunların çözümü daha kolay olacak. Bulgaristan’da bile okullardan sorumla olan belediye başkanları… Eğitimcilerin maaşları bile belediye yönetimleri tarafından ödeniyor.

Ülkemizde son yıllarda kaymakamlar, valiler, ilçe milli eğitim müdürleri iktidar partisinin açık açık yandaşı hatta kimileri partinin ilçe başkanı, il başkanının yardımcısı gibi hatta partinin emrindeki parti yöneticisi ve danışmanları gibi davranıyorlar.
Kimi ilçelerde kaymakamlar, iktidar partisinin ilçe merkezlerini ziyaret etmekten bile kaçınmıyorlar. Pervasız olabiliyorlar.

İhtiyaçları kaymaklık
karşılayacak!

Düşünün, Büyükçekmece’de sever ya da sevmezsiniz. Eleştirir ya da eleştirmezsiniz… Büyükçekmece ilçesinde eğitim dendiğinde her taşın altından çıkan, karınca gibi çalışkan bir başkan var. Eğitim dediğinizde akan sular durur. 

İlçede konuşulan iddialara göre, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, adının verildiği bir okulu ziyaret eder. Kendisinden istenilen hizmetleri not alır ve okuldan ayrılır. Aradan üç gün geçer ve derhal Kaymakamlık tarafından bir soruşturma başlatıldığı iddia edilir.
Milli Eğitim Şube Müdürü fırçalanır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile okul müdürlerine talimat verilmiştir. Dr. Akgün’e okul ziyaretleri yasaklanmıştır. Kim ki, okulunu ziyaret etmek isteyen Başkan Dr. Akgün’ü kabul eder. Hapı yutmuştur. Derhal soruşturma açılacaktır. İhtiyacınız var mı, belediye başkanına değil doğruca kaymakama gidilecektir. Kaymakam bey tarafından yollar asfaltlanacak, okul bahçelerinin ihtiyaçları görülecek, diğer hizmetler de kaymakamlık tarafından yapılacaktır.

Müdüre de yasak getirildi mi?

Şimdi Kaymakam İsmail Gündüz’e soruyoruz. 2009 yerel seçimlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, AK Parti’nin bir neferi gibi çalışmış ve işi o kadar ileriye götürmüştü ki, yaptığımız haberlerde müdür bey partililerle birlikte ilçe merkezinin önünde halaylar çekerken fotoğraflarını yayınlamıştık.

Sahi o günden bugüne kadar müdür bey hakkında ne yapıldı? Kendisine bir yasaklama getirildi mi? Soruşturma açıldı mı?
Ve Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu’nun tam 8 defa ismi neden değiştirildi? Ve bu isim değiştirme işlemi neden her defasında ısıtılıp ısıtılıp seçimler öncesinde yapılıyor? Bunun özel bir nedeni var mı?

Belediye yetkilileri
görmüyor mu?

Esenyurt Belediyesi yetkililerine soruyorum. Eski Kıraç    Beldesi’nde şimdi Esenyurt’un bir mahallesi olan yerleşim merkezinde toplu konutlar yükseliyor. Kimi inşaat firmaları yüzbinlerce m3 toprağı hemen yanlarında bulunan alana yayarak, dökerek milyonlarca TL haksız kazanç sağlıyorlar.

Ve ilginçtir bölgede kimi    büyük reklam yapan inşaat firmalarının yapı ruhsat belgelerinin olmadığı halde yapı denetim firmaları tarafından nasıl denetlendiği merak ediliyor. Yakında bu inşaat firmalarıyla ilgili haberlerimizi okuyacaksınız.

Hatta son günlerde bilborlarda reklam yapan ve ilginç bir kampanya yürüten muhteşem yüzyıl dizisini çağrıştıran inşaat firmasının daha önce yaptığı toplu konut projesinde bulunan bir blok yan yatmış halde duruyor…
Esenyurt Belediye yetkilileri burası ilgili ne yapıyorlar? Yanıt bekliyoruz…

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank