content

26 Tem

Ayşe Paslanmaz’dan İki Şiir

Nevşehir ilimiz merkeziyle, Ürgüp ilçemiz merkezinden seslenen, Peri kızı Ayşe Paslanmaz’ın iki şiiri var masamda. Şair, yazar, araştırmacı ve Ürgüp FM’in yönetim kurulu başkanı olan Peri Kızı Ayşe Paslanmaz’ın şiirlerinde duygu zenginliği, anlatım bütünlüğü karşımıza çıkıyor.

Peri Kızı Ayşe Paslanmaz’ın Çanakkale Destanı ve Diyar diyar adlı şiirlerinin mısraları arasında mini bir gezinti yapacağım efendim. Çanakkale destanı adlı şiir 11 ayrı dörtlükten meydana geliyor. Uzunca bir anlatım söz konusu bu şiirde.

Çanakkale’deki görüntünün karış karış düşman görüntüsü anlamına geldiğini, yerlerin, gözlerin sanki ölüm kustuğunu, Çanakkale’de kıyametin koptuğunu hareket noktası yapıyor şairemiz. İki ayrı dörtlüğünde bu şiirin şöyle seslenilmekte:

Karadan, denizden saldırır düşman,

Ölüler siperdir, diriler kalkan,

Tüm dünya şahlanıp, kalktığı zaman,

Bir feryat, bir figan Çanakkale’de

Nusret Gemisiyle tuzak kuruldu,

Düşman gemileri birbir vuruldu.

Boğazın suları coştu, duruldu,

Sevindi asuman Çanakkale’de.

İkinci Peri Kızı Ayşe Paslanmaz şiirinin adı: Diyar diyar. Bu şiir yedi beşlikten meydana geliyor. Sevgiyle ellerin kaldırılışı, ısrarla gönül kapılarını çaldıran, dağlar, yollar aşarak deryalara daldıran bir sevgi bütünlüğü görüntüsünden hareket ediliyor bu şiirde. Anılan şiirin bir beşliği şöyle:

Yârim sürme olayım, gözlerine çek beni,

Tohum, fidan olayım toprağına ek beni,

Sevda bahçelerinden, sen ayırma tek beni,

Kanayan yüreğimiz diyar diyar sürüldü,

İkimize bu sevda yazık ki çok görüldü.

Peri Kızı Ayşe Paslanmaz, gelecekte ortaya koyacağı şiirlerinde de duygu zenginliği içindeki anlatımlarını sürdürecektir efendim.

            ***

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank