content

29 May

Aydın Karasüleymanoğlu’ndan: Düzensiz Düzen

Aydın Karasüleymanoğlu, şair, yazar ve araştırmacı. Ankara’da yaşıyor. Bir “Artvin Delisi”.. Artvin için yatıyor, Artvin için kalkıyor. Eşi, eğitimci-şair Şahver Karasüleymanoğlu’yla birlikte yazıp, yayınlıyorlar, dikkat çeken isim ve imzalarımızın başında yer alıyorlar.

Bana ulaşan kitapların sayısında azalma olmadığını daha önceleri söyledim, yazdım. Bu artış içerisinde, bana ulaşan kitaplarla ilgili yazıp, yayımlamada biraz gecikiyorum. Bunun giderilmesi için gösterdiğim çaba ve gayretler yetersiz kalıyor.

Aydın Karasüleymanoğlu’nun dörtlüklerinden meydana gelen, Ankara’da Payda yayıncılık yayınları arasında Günyüzü gören 336 sayfalık “Düzensiz Düzen” adlı kitabın sayfalarında şöyle bir gezinti yapmak istiyorum:

Sayın Karasüleymanoğlu, “50 yıllık dost, Prof. Dr. İsa Kayacan’a saygıyla – 2011 “notuyla imzalamışlar. Teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı yinelemek istiyorum öncelikle.

Mehmet Aydın hocanın Damar Dergisinin Nisan 2005 sayısında yazdığı bir yazı var önsöz veya sunuş biçiminde. Başlığı: “Bir taşlama ustası Aydın baba” Aydın Karasüleymanoğlu’nun taşlamalarından, ustalığından sözediliyor, sözediliyor burada. Sonra dörtlükler, taşlamalar başlıyor. Bazı dörtlükler efendim:

VATAN SAĞ OLSUN

Deveyi amuduyla yutan sağ olsun,

On parmağıyla da bal tutan sağ olsun,

Sen acından ölsen de, memurum, işçim,

Talana fırsat veren vatan sağ olsun.

Aydın Karasüleymanoğlu, uzun uzun anlatılacakların özetini yapıyor, dörtlüklerindeki taşlamalarıyla, kısa ve öz bir anlatım içine girme ustalığıyla bizimle selamlaşırken devam ediyor. Sayfa 87’deki dörtlüklerden birincisinde, “Dünyanın devamı ise” başlığıyla şöyle sesleniyor:

Günahtan kaçmaya edersin gayret,

Bu dünyanın devamı sayılır ahret,

Sağlığında sürekli rüşvet yiyenler,

Ahrette de yaparsa, etmeyin hayret…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank