content

09 Şub

Aydın Efesi Dergisi

Dergilerin sayfalarındaki gezintimi sürdürüyorum. Bir anlatım, yayın serisi içinde ele aldığım dergilerden biri, bugün gündemimde olanı, Aydın ilimiz merkezinde iki ayda bir yayınlanan, kültür, sanat, edebiyat dergisi: ‘Aydın Efesi’ adlı olanı efendim.

Aydın Efesi Dergisinin 9 ncu sayısı masamda. Kimliğine bakıyorum: Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni: Şükrü Öksüz, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Güner Dokuyucu, Genel Koordinatör: Ali Haydar Öztürk, Sayman: Savaş Sarıkaya, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü: Mehmet Orhan, Reklam Müdürü: Özlem Algün Akdağ. Yedi kişilik bir yayın kurulu var. Şimdi elimde, masamda bulunan Aydın Efesi Dergisi sayısında imzaları bulunanlardan bazı isim ve imza sıralayalım herhangi bir ayırım yapmadan:

Şükrü Öksüz, İsa Kayacan, Hayrettin İvgin, Tülay Sarayköylü, Nurdane Uzun,Yücel İpek, M. Kemal Yılmaz, Muammer Akman, Erhan Tığlı, Erkan Acar, Yılmaz Gül, Mustafa Berçin, Osman Karaarslan, Durak Turan Düz, Engin Çır, Mehmet Işılak vd.

Şükrü Öksüz ‘Bizden size’ başlığıyla genel bir değerlendirme yapıyor, geride kalan günlerle ilgili etkinliklerden, sanat ve edebiyat olaylarından örnekler vererek bir yerinde: “Dergimiz profesyonel ve amatör bütün yazar ve çizerleri sayfalarına davet etmektedir. Kar amacıyla çıkarılmadığı için telif hakkı talep etmeyen kültür, sanat ve edebiyatla uğraşan akademisyenlerin ve tüm araştırmacı yazarlarımızın eserlerini bekliyoruz” diyor.

Güner Dokuyucu her sayısındaki yazısında ayrı ayrı konular üzerinde duruyor, elimdeki dergi sayısındaki yazısında, “Dr.Hidayet Sayın’ın üçüncü deneme kitabı yayınlandı” haberinden sözediyordu.

Derginin 5.sayfasında yeralan, Söke’den Tülay Sarayköylü’nün üç dörtlükten meydana gelen ‘Tutku’ adlı, başlıklı şiirinden:

İlmek ilmek örmüş kader ağını,

İnce ince işlemiş seni gönül bendime,

Senin gibi titrer gönül bacası,

Bir papatya falı tuttum kendime.

Bitmeyen emelim oldun bu yolda,

Alevlendin küllerinden doğdun sonunda,

Bütün gücüm ile tutundum sana,

Al beni, muhabbetle sar kollarında.

Aydın Efesi Dergisi her sayısında, daha gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Tebriklerimi sunuyorum.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür. (Mustafa Kemal Atatürk)

2. Aritmetik, ayakkabılarını çıkarmadan yirmiye kadar sayabilmektir. (Mickey Mouse)

3. Sevgililerin birbirinden bıkmamalarının sebebi, hep kendilerinden söz etmeleridir. (La Rochefoucauld)

4. Kaç yaşında olduğunu bilmeseydin, kaç yaşında olurdun? (Satchel Paige)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank