content

31 May

Ankara’dan ‘Kültür Çağlayanı’ Dergisi

Genel bir değerlendirme çerçevesinde ve bir seri düzeni içerisinde ele aldığım dergilerimizin sayfalarındaki gezme yazılarımın bir yenisi, Ankara’da iki ayda bir yayınlanan ‘Kültür Çağlayanı’ Dergisinin sayfalarında olacak efendim.

Eğitim, kültür, sanat, edebiyat ve halkbilimi dergisi olarak yayınlanan ‘Kültür Çağlayanı’ Dergisinin 13 ve 14. sayıları masamda. Önce kimliğine bakıyorum bu derginin:

Sahibi: Hayrettin İvgin, Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Erhan İvgin, Koordinatör: İbrahim İmer, Redaktör: Ömer Ünal, Sanat sorumlusu: Coşkun Mutlu, 12 kişilik yayın kurulu var. Ayrıca, dış ülkelerde temsilcileri bulunuyor Kültür Çağlayanı Dergisinin.

İlimdeki Kültür Çağlayanı Dergisinin iki sayısında imzaları bulunanlardan bazılarının sıralanışını şöyle görüyoruz: Hayrettin İvgin, Nail Tan, Prof. Dr.Tuncer Gülensoy, Mevlüt Özhan, Doç.Dr.Bayram Durbilmez, Eser Daloğlu Kösal, Şükran Aydoğan, Nihal Balcı, Müjgan Üçer, Jale Keskinkılıç, Coşkun Mutlu, Nevin Kılıç, Dr. Yakup Guliyeva, Onur Sancak, C.Necati Üçyıldız, Abdülkadir Güler, Erdin İvgin, Ünal Şöhret Dirlik, Ali Cevat Yürekli, Feyzullah Seçkin, Osman Baş, D.Duyular Doğan, Serap Demirtürk, Muhsin Durucan, Rıfat Kaya, İsmail Özmel, İbrahim İmer, Recep Acay, Sabiha Serin, Dilek Hokkaömeroğlu, İsa Kayacan, vd.

Kültür Çağlayanı Dergisinin 13 ncü sayısındaki şiirlerden seçtiğimiz, İbrahim İmer ve Murat Duman imzalı şiirlerden ikişer dötlük almak istiyorum: Önce İbrahim İmer’in ‘Neden’ adlı, başlıklı şiirinden:

 

Öyle bir namerde muhtaç ettin ki,

Ömrüme ektiği bitmedi, neden?

“Hadi yürü” diyen, sesi beklerken,

Dualarım katında tutmadı, neden?

 

De hele bu işin neresi fani?

Kocaman saltanat payım ne, hani!

Kulların umutla aldattı beni,

İmer’im kimseyi gütmedi, neden?.

 

Murat Duman imzalı, ‘Şoföre mektup’ adlı, başlıklı şiir derginin 19 ncu sayfasında yeralıyor. Altı dörtlükten meydana gelen bu şiirin iki dörtlüğü şöyle karşımıza çıkıyor efendim:

 

Süratle giderken, düşünmek gerek,

Sürat felakettir yapma arkadaş,

Yanında taşıma, kazmayla, kürek,

Şeritten şeride sapma arkadaş!

 

Murat Duman der ki ortamı germe,

Eğitim olmadan trafiğe girme,

Yarım saat geç git, kendini yorma,

Şu şeytan nefsine tapma arkadaş!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank