content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

04 Kas

Aman Ha Dikkat!

Değerli okurlarım, malumunuz gelişme çağında olan çocuklarımızı olumsuz yönde etkileyen “denetimsiz televizyon dizileri”, önlem alınmaması durumunda gençler arasında şiddet vakalarını yaygınlaştıracaktır.

Gençlerin, özellikle çocukların sağlığı üzerindeki etkisi düşünülmeden yayınlanan “şiddet içerikli televizyon programları”, gelişme çağındaki gençler üzerinde psikosomatik uyum ve davranış bozukluklarına neden olmaktadır.

 Çocuklar, tıpkı bir “ayna gibi” bu tür programlardaki kahramanları “rol ve model” alarak, kendi davranış ve tutumlarına yansıtmaktadırlar.

Gelişme çağındaki çocuklarda “iyi-kötü, doğru-yanlış” ayırt etme bilinci yeterince oluşmadığı için televizyonlarda izlediği davranışları sorgulamadan ve düşünmeden arkadaşlarına ve topluma yansıtmaktadır.

Aile içi iletişim sorunu olan ortamlarda yetişen çocuklar “kontrolsüz” ve “denetimsiz” yayınlardan direk etkilenerek “izlediklerini davranış biçimi olarak” ortaya koymaktadır.

"Cinayet ve çatışma içeren haberler; kontrollü, detaya girmeden, şiddetin yol ve yöntemi gösterilmeden verilmelidir." Televizyonlarda yayınlanan bazı programların konunun uzmanları tarafından süzgeçten geçirilip değerlendirildikten sonra yayına verilmesi gerekmektedir.

Türkiye'de yaşanan hızlı toplumsal değişmenin aile içi gelişmeleri zayıflattığını, ailesinde sevgi ve saygıdan mahrum olan çocukların şiddet eğilimlerine yönelmesinin kaçınılmaz olduğu bir zaman diliminde; “televizyon programları kötü davranışlar yerine iyi ve güzel davranışların yer aldığı sağlıklı rol ve modeller sunmalıdır.” Uyumlu, ahlaklı kahramanlar öne çıkartılmalıdır.“Para ve reyting” in çocuklarımızdan daha değerli olmadığının farkına varılmalıdır.

Televizyonların aile içerikli sabah programlarında mağdurun açık adresi verilerek aile içi problemlerin ortaya konması etik ve ailede meydana gelebilecek sıkıntılar açısından doğru değildir.

Ailelerin mahrem konuları televizyon yayınlarının konusu olmamalıdır.

Kurtlar Vadisi programının yayına başlaması ile birlikte gençler dizi kahramanlarını rol ve model alarak ilköğretim okullarında çeteleşme vakalarının artarak, gençlerin arkadaşlarından haraç toplama eğilimine girdiği ciddi bir vakıadır.

Değerli anne babalar, çocuklarınız reyting getiren ilginç yarışma programlarından çok daha önemli! Lütfen bu programlara ayırdığınız vakit kadar çocuklarınızla ilgilenin!

ATATÜRK KÖŞESİ

Tarihi olmayanın talihi olmaz…

DÜŞÜN-TAŞIN

Çocuklarımız geleceğimizdir…

GÖNDERMELER

-Yazarımız Yüksel Evsen’ in Adana’da olduğu kadar İstanbul Medya Sektöründe de saygınlığının olduğundan haberiniz var mı?

-Koza AŞ Standının TÜYAP’ta dillere destan bir ADANA misyonerliği yaptığından haberi olmayan var mı?

-Gazetemiz Adana Ekspres’in İstanbul’da yaşayan Adanalılar tarafından ilgiyle takip edildiğinden haberiniz var mı?

-Maliye Bakanı Sayın Mehmet ÇELİK’e İstanbul Kitap Fuarında “Kur’an’da Gladio” isimli kitabımı imzaladığımı biliyor musunuz?

-“Yorgunum dostlarım yorgunum artık, VEFASIZ dostlara kırgınım artık” şarkısını terennüm eden Ömer TOPÇU’nun menfaatperest dediği dostlarını biliyor musunuz?

-Adanalı Ünlü Yazar Ekmel Ali OKUR’un prenses Kızı Dilara’nın, bugün akşam muhteşem bir merasimle Murdistanlı (Karaisalı) eğitimci bir prensle dünya evine gireceğini duydunuz mu?

-Adanalı Eski Vekil Şair Yazar Recep Garip’in “Siyasette Dönen Dolaplar” isimli bir kitap çalışması içinde olduğunu ve Türkiye’nin hangi ilinden aktif siyasete girmeye hazırlandığını merak ediyor musunuz?

-Dostluk, arkadaşlık, vefa ve adamlık konusunda HBY’nin karıncayı incitmeyen bir gönül adamı olduğunu bilmeyen var mı?

-Seyhan Belediye Basın Müdürü Yazar Aytekin Gezici’nin Silivri Otobüsüne bineceğine yanlışlıkla taksim otobüsüne bindiğini! İstanbul’un yoğun trafik akışından dolayı TÜYAP Kitap Fuarına bir gün sonra geldiğini biliyor musunuz?

EKSPRES (ymertoglu@gmail.com)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank