content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Ağu

Altın, Borsa, Döviz Piyasası ve Faizde Beklenti…

Döviz kurları yatayda devam ediyor. Hisse senedi piyasaları güçlü duruyor ama gözler Para Piyasası Kurulu toplantısında...

Hisse senedi piyasası alıcılı olmaya devam eder, Altın yakın takipte,

Uluslararası piyasalarda altın yeni rekor kırara onsu 1900 USD’ye ulaşmış oldu. Altın fiyatları “Ortadoğu’daki askeri ve siyasi gelişmelerle daha da yukarı yönlü beslenir mi?” endişesi taşıyor. Altın yatırımcıları ve dünya finans piyasasına yön veren spekülatörler her türlü gelişmeyi yakından izliyorlar. Tabi Libya krizinin sona yaklaşmış olması da piyasalar açısından bir belirsizliğin sona ermeye yüz tutması anlamında geliyor. Bu sayede petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi ve altında bir kısa kar realizasyonu beklentisi doğurabilir.

Buna rağmen sadece bir faktör etkin olmadığından daha başka farklı unsurların altın ve diğer piyasa ürünlerine etkisi olduğunu unutmamız gerektiğini, hatırlatmak isterim. Mesela bugünkü Alman ve Fransız maliye bakanları toplantısı, Bu hafta gelecek yeni ABD konut verilerinin gelişimi, hafta sonu FED’in yapacağı açıklamalar gibi. 1900 USD seviyesinden kısa vadeli dengelenme ve yatay fiyat oluşabilir. Haftayı beklemek ona göre karar vermek daha doğru olacaktır.

Teknik olarak Altında ons 2050-2120 seviyesi mümkün gibi görünüyor.

Hisse senedi piyasaları güçlü duruyor. IMKB de alışlar daha güçlü bir seyir izliyor. Hafta başı dünya borsalarında Almanya başbakanı “Merkel” anomalisi yaşanmasına rağmen IMKB düşüle açılıp sonra yine gün içinde yükselmiş ve güçlü kalmıştır. Bu da kısa vadede IMKB hisse senedi piyasalarının alıcılı konumunu koruyacağı sinyali olarak algılanmalıdır. 51500-50500 seviyelerinin altına gelmeyen IMKB100 endeksi 54500 direncini kırarsa 55000-56500 seviyelerini test edebilir.

Döviz kurları yatayda devam ediyor. TL’nin değer kaybının önünde geçilmiş olmasına rağmen değer kazanma emareleri henüz görülmüyor. Kurlar yatay bir seyirde tutunup gelişmeleri takip ediyor.

İçte dışta yoğun gündem;

AB ortak tahvil ihracı kararlılığı ve ABD verileri önümüzdeki günlerde dünya piyasalarına yöne verecektir. Bugün ( Salı) Almanya ve Fransa maliye bakanları bir arya gelecek bu görüşmende nasıl bir sonuç çıkacağını öngörmek zor ama AB’nin geleceği için uygun bir karar vermeleri bekleniyor.

Para Piyasası Kurulu toplantısı bugün faiz indirimi getirecek mi? bunu takip edeceğiz. Faiz indirimi ile birlikte döviz ve faizde yeni seyri izlerken borsalara da alış yönlü seyrin devam edip etmeyeceğine bakacağız. Herhangi bir karar çıkmazsa TL değer kazanması daha hızlı olabilir.

Cuma günü FED başkanın “Bernanke”nin parasal genişleme konusunda yeniş bir atılım açıklayacağı beklentisi takip ediliyor,

Ortadoğu da ki olayların gelişimi, an be an Libya krizi taklip edilmesi gereken diğer başlıklar,

Beklenti;

IMKB hisse senedi piyasası daha önce de öngördüğüm gibi alış ağırlıklı günlere doğru yaklaşmaktadır. Özellikle uluslararası piyasalarda yaşanan yüksek dengesizlikler bitince IMKB daha atak ve yukarı yönlü hareketlerine devam edecektir. Kısa ve orta vadeli IMKB endekslerinin prim yapacağını düşünüyor yatırımcıların zarardaki hisselerini satmamalarını ve mümkünse maliyet düşürücü alımlar yapmalarını öneriyorum.

Faruk Bakaç
farukbkc@gmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank