content
28 Mar

Aile ve Toplum

Şöyle oturup bir liste çıkarsak ve baştan başlayarak sırayla yazsak sahip olduklarımızı, en sevdiğimiz şeyler en üstte olacak şekilde. Sonra aralarında bazılarını elesek, bu elediklerimiz, onsuzda olur dediklerimiz olmalı ama. Listeye şöyle bir göz attığımızda acaba en çok sevdiğimiz ve hayatımızın en vazgeçilmezi ne olurdu acaba?

Kimimiz arabamızı, kimimiz bilgisayarını, kimimiz en güzel elbisemizi yazardı hiç şüphesiz, listenin en başlarına. Çünkü hayatımızı onlar olmadan sürdüremeyeceğimizi düşünürüz. En basit olarak, bilgisayarımızı ele alalım. Kim bir gününü bilgisayarda internete girmeden geçiriyor. Facebook hesabını kontrol etmeyenimiz yoktur şüpheniz her gün. O siteden bu siteye derken saatler sanki saniyeler olur ve bir bakmışız ki, iki dakika diye oturduğumuz bilgisayarımız bizi esiri yapmış kendisine. Öyleki, bu durum günümüzde o kadar yaygın olmuştur ki, çoğu zaman ebeveynler çocuklarını ancak odalarına girdiklerinde görebilmektedirler. Çünkü evladının salona gelip, ailesiyle sohbet edecek ne vakti vardır, nede bu işi internette chat yapmaya yeğler. İkisi de cazip gelmez onlara. Bilgisayar başında geçen vakit gün gelir o kadar uzar ki, bazı temel ihtiyaçlarımızı bile ikinci plana atıveririz. Bir günde bir oyun bitiren bir nesil olmaya giden yeni Türk toplumu, artık eskiyi daha da çok özletir olmaya başlamadı mı sizce de?

Eskiden aileler yemek sofralarında bir araya gelmezlerdi sadece. Çaylar eşliğinde edilen sohbetler, insan arasında kaynamanın da temeli olur, iletişimi güçlendirirdi. Ya şimdi!! Artık iletişim yönünden de eksikliklerimiz oluşmaya başladı bile. Eskiden televizyonlardan izlediğimiz falanca ülkede şu oldu, filanca ülkede bu oldu haberlerine şaşkınlıkla bakan bizler, şimdi aynı senaryoların bir karakteri olmaya başladık. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkalım, Türk toplumunun sahip olduğu o sıcak kanlı insan profilinden uzaklaşmamak için, Tür aile yapısını bozmamak için her bir ferdi sorumluluk düşmektedir ki gelecek nesillerde bu güzel, saygın adeti yaşayabilsinler. Unutmayın, bizler birer bayrak taşıyıcılarız. Haydi, bayrağımızı hiç düşürmeyelim.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank