content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

30 Oca

Adana’yı Coş’turan Vali!..

Değerli okurlarım! Yaşamım boyunca, “ne kölelerin efendisi ne de efendilerin kölesi” olmadım…

Ehli olanlar bilir. Pskoloji de “yansıtma”  diye bir madde vardır. “Kendinde olan zaafı başkasında görme marazıdır bu.” Bu bağlamda lütfen yazılarımı

“yansıtmadan” kendi orijinalitesi bağlamında okursanız memnun olurum…

Geldiğinden bu yana kentin bir numaralı ismi, “Vali (veli-miz) Hüseyin Avni COŞ” un faaliyetlerini dikkatle takip ediyorum.

 

Dikkatle takip etmesem de dikkatimi celp ediyor…

Sayın Valimiz geleli yaklaşık 5 ay oldu. Ama sanki 5 yıl gibi bir faaliyet yürütüyor. “Bazen Sayın Vali’nin program akışını bir yazar dikkatiyle birleştirmeye çalışıyorum.” Ama heyhat! 24 saati nasıl yetiriyor aklım ermiyor…

Sayın COŞ’un Adana’ya gelişiyle birlikte bürokraside muhteşem bir değişim yaşandığını gözlemliyorum. “Vali müdahil olduğu her ortama enerji dağıtıyor…” Pes Doğrusu(!) diyenlere isterseniz bazı anekdotları anımsatayım.

“TÜYAP’ın bu seneki kitap fuarında Sayın Vali tam 3 saatini fuara ayırdı. Özellikle öğrencilerle kurduğu yakın diyalog da dikkate değer bir durumdu…”

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Sayın Gökhan ATILGAN’a ilk defa yaptığı açıklama da ‘gündeme değer’ nitelikteydi. Sayın Valimiz, Fransız işgalinden muzdarip olmuş bir kent olan Adana’ya kurtuluş savaşı bilincinin diri tutulması ve Fransa’nın işgalci genetik kodlarına dikkat çekmek üzere bir anıt yapılması talimatı vermişti…”

Valimiz’in verdiği her demeçte, katıldığı her toplantıda umut mesajları vermesi, “Adana’nın lider şehir liginde şampiyonluğa oynaması” gerektiğine vurgu yapması da takdire şayandır…

Yıllardan beri Ak Parti Hükümeti döneminde Adana’ya Bakan verilmemesi tartışılır durur. “Ama tartışanların çoğu ne nüfus, nede nüfuz dengesinden ve nede Adana’nın Gayri Safi Milli Hasıla’ya katkısını dahi bilmezler.” Hep konuşmalar farazidir.

 

Bunları geçelim..

Adana’nın Bakanı olmayabilir ama bakan’ları da aşan, Sayın “Ömer ÇELİK” gibi “karizmatik” bir değeri var..

Sayın Valimiz gibi “Bakan” ve “gören” bir yöneticisi var…

Adana uzun zamandır “hüzün hastalağı”ndan muzdarip bir kent. Arabesk müzik artık fikrimize de işlemiş durumda.

İnsanın fikri neyse zikri de odur; insanın zikri neyse fikri de odur…

Artık bırakalım bu enkaz edebiyatını beyler! Bu şehir, küllerinden yeniden doğabilecek muhteşem bir potansiyele sahiptir…

Hemşerimiz Fatih Terim’in gelmesiyle çöktü bitti denilen Galatasarayın dirildiği gibi; “Adana da Sayın Hüseyin Avni COŞ ‘un Adana’ya gelmesiyle şahlanmıştır. Sayın Coş’ un liderliğinde her yarın dünden daha da iyi olacaktır.” diye düşünüyorum.

 

Herkesle de her türlü iddiaya da girebilirim.

“Mevzubahis Hüseyin Avni COŞ ise gerçekten her şey teferruattır.” demiştim geçen yazımda http://www.ahaport.com/root.vol?title=yuksel-mert-adana-valisi-huseyin-avni-cosu-ziyaret-etti&exec=page&nid=340103 sözümün arkasındayım. Bunu bir “dogma” olarak değil, bir “basiret” damlası olarak ittihaz edebilirsiniz…

Son olarak da; Anakara’da yayın yapan, siyaset ve bürokrasi içerisinde güçlü bir lobisi olan “Siyaset dergisi” Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni COŞ’u “Yılın Valisi” kategorisinde “aday” gösterdi. Google’den siyaset dergisi yazıp siteye girerek yılın valisi kategorisinde Sayın Valimiz’e, kendimize ve kentimize oy verebilirsiniz…

Adana Sayın Valimiz’le COŞ’maya devam ediyor…

Bu COŞ’kuya ortak olabilenlere selam olsun.

Bu COŞ’kuyu anlamak istemeyenlere de  RABBİMİZ  akıl, izan ve basiret nasip eylesin..

 

ATATÜRK DİYOR Kİ

Basın milletin müşterek sesidir. Başlıbaşına bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Belli bir amaç belirle ki yaşamanın bir anlamı olsun…

 

GÖNDERMELER

-Çukurovanın Parlayan İlçesi Kozan’da, “Bizim enerji dolu ve enerjisini ülkesi için harcayacak insanlara ihtiyacımız var.” diyen Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’a katılmayan var mı?

-Toplumun her kesimini kucaklayan bir yönetim kadrosu hazırlayan çiçeği burnunda Ak Parti İl Başkanının bu tavrının (menfaatperestleri paranteze alırsak) sağduyulu yurttaşlarımız tarafından takdirle karşılandığını biliyor musunuz? 

-Uzun yıllardan bu yana bölgemizde on numara hizmet üreten Ortadoğu Hastanesi üst yönetiminin ırk, renk, din, dil ayırt etmeksizin “şovsal haberlere tenezzül etmeden” yapmış oldukları hayır ve hasenata bizzat şahit olduğumu biliyor musunuz?

-Seyirciye, sahneye, konuya ve konuma göre konuşlanan ikiyüzyüzlü gaz-eğiticisi bazı zevatın, sağda solda “gazeteciyim” demelerinin, O’NUR-lu meslektaşlarımızı çileden çıkardığını biliyor musunuz?

- Adana’da üzerine benzin dökerek kendini yakacak kadar çileden çıkan Pazar esnafının problemlerine köklü, kalıcı çözümler beklediğimizi bilmeyen duymayan var mı?

-Merhum Gönül Ağası Kemal ASLAN’ın barış, sevgi ve uzlaşı konusundaki misyonunun kardeşi Nevzat ASLAN tarafından fazlasıyla devam ettirildiğini biliyor musunuz?

-Son zamanlarda Adana’da Sayın Ömer ÇELİK adını an-arak kendilerine pay çıkaran kraldan fazla kralcılardan Ömer Bey’in ve ailesinin ciddi derecede rahatsız olduklarını biliyor musunuz?

-“Evet, mâzi en üstün hislerle yâd’a getirilerek, atalarımıza ait kahramanlık türküleri gönülden heyecanlarla tekrar edilmeli ama her şey bundan ibaret sayılmamalı ve hele katiyen mezarlar ve mezar taşlarıyla teselli olunmamalıdır.” Diyen Fethullah Gülen’e yürekten katıldığımı biliyor musunuz?

-Toprağımın Çocuğu Gavurdağlı Dr. Halis BAYRAK’ın yöneticiliğinin ötesinde, tıpkı HBY gibi samimi bir dost ve adamagibiadam olduğunu biliyor musunuz? 

-Birinci Sınıf Emniyet Müdürü, değerli yazar meslektaşım Nuri ATEŞ Bey’in şahsıma imzaladığı “Aile Polisi” adındaki kitabının (fiyatı hariç) içindeki bütün konulara aynen katıldığımı ve bütün okurlarıma mertçe tavsiye ettiğimi biliyor musunuz?

-Bundan böyle “inşallah” imkanlarımız ölçüsünde her sabah 008’den 10’a kadar Adana  Akdeniz http://www.akdeniztelevizyonu.com/ da değerli dostum Sedat MEMİLİ ile birlikte “SİYAH-BEYAZ” programında birlikte olacağımızdan haberiniz var mı? 

yukselmertoglu@hotmail.com

http://www.twitter.com/yukselmertt

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank