content

02 Ağu

Abdülkadir Güler’den: M.Kemal Yılmaz

Eğitimci, araştırmacı, yazar Abdülkadir Güler’den yeni bir kitap daha aldım.

Ünlü eğitimci, parlamenter, şair, yazar ve araştırmacı,Aydın’ın, Ege Bölgesinin, Türkiye’nin gururu M.Kemal Yılmaz hocanın, hayatı ve eserleriyle Umurlu’dan yola çıkan bir araştırma ve değerlendirme bütünü olarak 2. baskılı 400 sayfalık bir kitap masamdaki.

 

Abdülkadir Güler, titiz, hassas ve zamanı iyi kullanan bir kalem. 50 yıllık dostluğumun ortaya koyduğu sonuç, gerçek tablosunun üzerindeki Abdülkadir Güler bu.

 

“Hayatı ve Eserleriyle Umurlu’dan M.Kemal Yılmaz” adlı kitapdaki, M.Kemal Yılmaz gerçekleri, Abdülkadir Güler’in araştırmaları ve değerlendirmeleriyle öyle bir netleşmiş ki, gözü az gören, kulakları hafif işitenler için bile, bu netlik görülüyor, duyuluyor.

 

Önsöz Mehmet Aydın, Sunuş Abdülkadir Güler imzalarıyla sayfalardaki yerlerinden bizimle selamlaşıyorlar. Mehmet Aydın hoca önsözünün bir yerinde M.Kemal Yılmaz için; “Atatürk’e, Cumhuriyet’e, laikliğe yürekten bağlıdır”diyor.

 

Abdülkadir Güler’in  uzunca yer tutan sunuşundaki  anlatımları da M.Kemal Yılmaz bütünlüğünün  gerçekleri olarak karşımıza çıkıyor.Güler, sunuşunun bir yerinde; “Sayın M.Kemal Yılmaz’la 1970’lerden bu yana  sanat,kültür dergilerinde, çeşitli seçkilerde zaman zaman şiir ve yazılarımızla  aynı coğrafyada, aynı kulvarlarda at koşturduk” diyor.

 

Sonra, M.Kemal Yılmaz hocanın biyografisi, gurur tablosu sayfalara aktarılmış. Hocanın, 1921 yılında Koçarlı’nın  Cincin köyünde doğduğunu  öğreniyor,  biyografi satırlarındaki gezimiz sonunda duyduğumuz gururun büyüklüğünü görüyoruz.

 

Ve 10’ncu sayfada, Mustafa Kemal Yılmaz imzalı, “İncirler”başlıklı, yakışıklı bir fotoğrafın  altında bir dörtlük okuyoruz. Bu dörtlük:

-Yapraklarda gerinen uykulu bir sabah var ,

Gecenin  gözyaşında yıkanmış hep incirler .

Konuşarak kumlarda  buğday yüzlü çocuklar ,

Güneşi topladılar dullardan birer birer .

 

Bölümlerde, M.Kemal Yılmaz hocanın  şiirlerindeki konu ayrımından, niçin yazdığından, hocaya göre şiirin ne anlama geldiğinden,hocanın dilindeki özelliklerden, mektuplardan sözedildikten sonra, M.Kemal Yılmaz’ın eserleri üzerine toplu bir bakış yapılıyor, değerlendirmeler ortaya konuluyor.

 

Sonraki sayfalarda da , M.Kemal Yılmaz ve  eserleriyle ilgili  yazılanlardan, imzalarıyla örnekler verilmiş. Bu satırların yazarı İsa Kayacan’ın iki ayrı M.Kemal Yılmaz ve eserleriyle ilgili ortaya konulan yazı, kaynaklarıyla sayfalardaki yerlerinden bizimle merhabalaşıyor.

 

Abdülkadir Güler’in vefa dolu görüntüsünü, M.Kemal Yılmaz hocanın hayatı ve eserleriyle ilgili olarak yaptığı, yayınladığı ve 2.baskısı yapılan bu kitapla bir kez daha görüyor, her iki dostum M.Kemal Yılmaz ve Abdülkadir Güler’e sağlıklı daha nice yıllar diliyor, tebriklerimle, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank