content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Ara

Türkçe Tartışılmaz

Son günlerde birilerinin ortaya attığı iki bayrak, iki dil tartışması iyice midemizi bulandırma başladı. İşin doğrusu şu; “ Türkçe'den başka dil tanımıyoruz” iki dil tartışmasında bu ülkeye yapılan ihanet olarak görüyoruz. Mübarek sanki dünya dili oldu da tartışmaya açıldı. Soylu ve köklü dil olan Türkçe dilimiz nerenize dokundu da rahatsız etti sizi.

Devlette çift başlık olmaz! Her kafadan bir ses çıkarsa o devletin bağımsızlığı, bütünlüğü kalmaz! İhanet derecesine varan bu tür tartışmalara meydan verilmemelidir. Sol ve marksist düşünceye bağlı fikirlerle bölücülüğü gündeme getiren üç-beş çapulcu ile devlet pazarlık yapmaz, yapmamalıdır da…
Biri çıkıp dini tartışmaya açıyor, diğeri dilimizi tartışıyor. Nedir bu ihanetin amacı? Çektiğiniz kürek sizi bataklığa taşıyor arkadaş! Bu milletin dini ile de bili ile de oynayanların sonu hep hüsranla bitmiştir. Çünkü ihanetin sonucu felakettir.

Evinizde ailenizle istediğiniz dili konuşuyorsunuz buna müdahale eden mi var? Ama devletin dilini tartışamazsınız. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçedir. Anadolu'da Türklerin Anayurdudur. Bundan gocunan mı var acaba?
Dili de, dini de, soyu da bir ve beraber olan kardeş bir aileyiz. Bizden çok bu tartışmalara Kürt kardeşlerimiz karşı çıkmalıdır. Bolcülüğü ihaneti içine alan bu tartışmalara tepkinizi koymalısınız. -Allah göstermesin- ileride yaşanacak hadiseler sizi de bizi de rahatsız eder. Bölücülere çanak tutanlara biz niye ışık tutalım?

VATANSEVER İNSANLAR DUR DEMELİ

İki dili tartışmaya açanlara da, iki başlı din anlayışını ortaya atanlara da, memleketini seven, vatanını seven aydınların dur demesi icap ediyor. Bugün bunları tartışmaya açanlar yarın, ayrı bayrağımız olmalı ayrı vatanımız olmalı düşüncesini ortaya atıp, bölünmez birliğimizi tartışmaya başlayacaklar. Bu ihanete nasıl seyirci kalabiliriz? Köklü tarihin derinliklerinde dayanan soylu, asil bir milletin torunlarıyız. Şerefi haysiyeti asaleti ile çağlara hükmetmiş olan Türk Milleti'nin bir neferi olmaktan şeref duyarız. Elhamdülillah Müslümanlığımızın yanına bir de Türk ibaresini yazarak Türk-İslam medeniyetini çağlar boyu sürdürmüş karanlık ortaçağ aydınlatılmışız. Bu şerefli tarih den utanç duyanlar soyunu sülalesini asaletini kontrol etsinler.

Bir de Hz. Muhammed(S.A.V.)'ın tebliği ile başlayan İslam Dini bize kimlik kazandırmış insan olmamızın, kardeşçe yaşamamızın huzurunu getirmiştir. Bu denli medeni çağdaş ve insancıl b.ir dinin tartışılacak nesi varmış? Tarih deki bazı siyasi hilafet kavgalarını bahane edip dini tartışmak kime fayda sağlayacak? Sahi biz kimden yanayız? Türk ve Müslüman halk dan yana olduğumuzu ilan ediyorsak -ki öyleyiz elhamdülillah- dilimizi de dinimizi de tartışmaya açmayız, açtırmayız. Açarsanız ihanetin bölücülüğün ekmeğine yağ sürmüş olursunuz ki bunun akıbeti karanlıktır! Açıkça şunu ifade etmeliyiz “Ateşle oynamayın, ihanete çanak tutmayın! Felaket yaşarsınız”

FİDAN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Değerli kardeşim lise yıllarından yakın arkadaşı, dostum, kardeşim Bozok Üniversitesi öğretim görevlisi Mustafa Fidan hocanın ve aile dostum belediye Meclis üyesi Ali Fuat Fidan'ın anneleri Şemsi Makbule Fidan hanımefendi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye Allah'tan rahmet, Fidan ailesine başsağlığı diliyorum.
Mustafa Fidan kardeşimle sıcak dostluklarımız oldu. Muhterem babasını da annesini de eskilerden okul yıllarından tanırım. Aynı mahallede yakın komşularımız vardı.

Değerli saygın şahsiyetli bir ailenin temsilcileridir. İlahi emirler son durak, son yolculuk, herkes için aynı yer, ne diyebiliriz ki Allah rahmet eylesin mekânı Cennet olsun! Mustafa Fidan kardeşime Ali Fuat Fidan dostuma ve Fidan ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sizlere sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.

CEYLAN AİLESİNİN DE BAŞISAĞOLSUN

Doktor Diş hekimi Tuğba Ceylan kardeşimi tanımıyorum ama babası iye yakın dostluğumuz vardı. Öğrendik ki Erzurum'da Palandöken ilçesinde Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli iken şofben gazının sızması sonucu zehirlenmiş. Hemşerimiz, kardeşimiz Tuğba Ceylan Hakk'ın rahmetine kavuşmuş, aramızdan ayrılmıştır.

Genç ölümü acı oluyor, insanı derinden yaralıyor. Keşke olmasa diyorsun ama hayatın gerçek olduğu kadar ölümde gerçek olduğu açık. Ailesine anne babasına Allah sabırlar versin. Merhumeye Allah'tan rahmet Ceylan ailesine başsağlığı diliyorum. Ne diyebiliriz ki mekanları cennet olsun! İlahi emir karşısında boynumuz büküp ilahi buyruğa saygı duyuyoruz.

Acıya katlanmak zorda olsa da sonuç aynı Allah sabırlar versin…

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank