content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Ağu

Ağızlarına Biber Sürmek Lazım Bunların

(GDO) Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar… 

(GBGM)  Genetiği Bozulmuş Gıda Maddeleri… 

(GBHG) Genetiği Bozulmuş Hayvansal Gıdalar… 

(GBT) Genetiği Bozulmuş Tohumlar… 

Ve  (GBS-P) Genetiği Bozulmuş Siyasetler… Ya da Politikalar…  

Aslında buraya yazamayacağım çok şeyin genetiği bozulmuş!! Saymakla bitirilmesi mümkün değil. Hatta bozulmamış bir kaç şey belki var, ya da kaldı. Onları da inşallah el birliğiyle – güç birliğiyle, iç ve dış destekçilerimizle en yakın zamanda bozar kurtuluruz. 

Hep söyledim; “bozulmadıkça, bulanmadıkça durulmayacak” diye! Çünkü “DİBE VURMASI” gerekiyor ki “bir nefes alıp vermenin cihan değeceğini” anlayabilelim.. Bugünün güzelliklerini yaşamak yerine nasıl da fütursuzca harcadığımızı görebilelim… 

Şu siyasilerin ağız dalaşına bir bakın! 

Yerel – Genel hiç fark etmez. İstisnalar hariç. 

Nezaketten bir şey kalmış mı? 

Saygı paçalardan akıyor maşallah! 

Doğru – yanlış sadece söylemde! Sizin doğrularınız size, bizim ki bize… 

Öyle bir zamandayız ki; ortak doğrular hiç bir şekilde yok. Neye doğru dediğiniz siyasetinizi, güttüğünüz politikayı belirliyor! 

Örneğin referandum! 

“Evet” deseniz bir şekilde yorumlanıyor! 

“Hayır” deseniz bir şekilde! 

“Evet” deseniz de birilerine göre “vatan haini”siniz “Hayır” deseniz de “vatan haini” olacaksınız! 

“Evet” deseniz de vatanperver, milliyetçisiniz! “Hayır” deseniz de vatansever, milliyetçisiniz! 

Bu nasıl bir şey! 

Ya bu arada siyasilerin birbirlerine hitapları! “Siz” demek yerine “sen” kültürünü yayan siyasetçiler… Çocuklarımıza öyle güzel örnek oluyorlar ki, anlatmakta zorlanıyoruz! 

Okulda öğretmenim, ahlak kültürü, konuşma becerisi konularında ders verirken; “sakın ola ki bir büyüğünüze ‘sen’ demeyesiniz! Çok ayıp bir şey. Ne diyeceğiz o zaman? SİZ diyeceğiz.” Eee 3-4 ay süren siyasi konuşmalarda liderlerin Allah için ‘siz’ diyeni duydunuz mu? Çocuklarımız bu konuşmalardan etkilenmiyorlar mı? 

Hadi okuma kültürünü kaybettik okumuyoruz! 

Amma işitsel kültürümüz var! Onu nasıl kaybetsek de duymasak? Çocuklarımıza yasaklı kitaplar okumayın, yasaklı TV kanalları izlemeyin diyoruz. İyi hoşta çocuklarımıza haberleri, haberlerdeki SİYASİ LİDERLERİ de izlemeyin mi dememiz gerekiyor acaba? Böyle şey olur mu? 

Sözün Özü! 

Hakikaten siyasetin genetiği bozulmuş! Eskiden böyle değildi. Liderler birbirlerine bu derece sataşmadıkları gibi “siz” diye hitabederlerdi! Dikkat ederseniz bugünün siyasi genel başkanları herhangi bir TV oturumuna birlikte çıkamıyorlar! 

Neden? 

Çünkü ağızları bozulmuşta ondan! Biber sürülecek ağızlar oluşmuş! Rezillik sergileyeceklerini çok iyi biliyorlar. Bunların, edindikleri bu sokak kültürünü üzerlerinden atmaları için en az 4 yıllık EĞİTİM almaları şart bence!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank