content

25 Eki

1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali

Türkiye’de bir ilke imza atacak olan İstanbul 1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Festivale Türkiye ve dünyadan önde gelen Ud üstadları katılacaktır. Atölye çalışmaları, konferanslar, paneller ile Ud’a farklı açılardan bakacak, değerli üstadların konserleri ile unutulmaz müzik ziyafetleri yaşayacağız. Geleneksel hale getirilmesi planlanan festival bu sene, ud sazını hakkıyla icra etmekle kalmayıp udda nadide bir ekol oluşturarak kendinden sonraki bir çok udîyi etkilemiş olan Yorgo Bacanos’a ithaf edilmiştir. Festivalin Adı : İstanbul 1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali Festival Sponsoru : İstanbul 2010 Ajansı Festival Tarihleri : 25 - 31 Ekim 2010 Festival Yeri : Sepetçiler Kasrı, Sarayburnu-İstanbul Genel Sanat Yönetmeni : Necati Çelik Katılım Ücreti : Tüm etkinlikler ücretsizdir Kayıt Zorunluluğu : Kayıt zorunluluğu bulunmamaktadır.

Genel sanat yönetmeni Necati Çelik' in yazısı:

İstanbul’un ve bu medeniyetin en sevilen enstrümanlarından biri üzerine düzenlenen bu  festivali gerçekleştiriyor olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz.

Bu festivalin ilkini udîler olarak hemen hepimizi gerek tekniği, gerek üslûbuyla derinden etkilemiş olan büyük usta Yorgo Bacanos’un hatırasına düzenlemek istedik. Bu topraklarda doğup büyümüş, ve bizim müziğimizi taçlandırmış bir müzisyen olan Bacanos’la aynı kültür dairesi içinde yer alıyor olmamız, bu medeniyetin İstanbul’daki müzik ve sanat ortamı özelinde öne çıkan vizyonunu vurgulamaktadır. Bu tabloyu kısaca “İstanbul Medeniyeti” diye adlandırmak yanlış olmayacaktır kanaatindeyim.

Ud; bugün dünyanın hemen her yerinde, birçok değişik üslupta, birçok farklı müzik türünde kullanılmaktadır. Yüzlerce yıllık gelenekle beraber çağdaş müzisyenlerin açtığı yeni ufuklarla ud, Klasik Türk Müziği’nden Flamenko’ya, Halk Müziği’nden Caz’a çok çeşitli alanlarda yerini almıştır. İstanbul 1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali’nde hedefimiz, udun önde gelen temsilcileri eliyle farklı şekillerde kullanılışını bir araya getirmekti. Davet edilen sanatçılar özellikle udun bu geniş kullanım yelpazesini vurgulayacak şekilde belirlendi. Önümüzdeki yıllardaki festivallerde yine bu vizyonla hareket ederek farklı coğrafyalardan gelen udîlerin farklı teknikleri, üslûpları paylaşma imkânı da bulmalarını umuyoruz.

Başta İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Ajans’ın Klasik Türk Müziği Yönetmeni Mehmet Güntekin ve Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı olmak üzere, dünyanın dört bir yanından festivale katkıda bulunan sanatçı dostlarıma, ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Her yıl düzenlenecek bu festivalin tüm dünyadaki udîler ve ud meraklıları için bir buluşma adresi olması umuduyla,

 http://www.istanbuludfestivali.com

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank