content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Eki

Yoksula Yardım Dernekleri Ne İş!

Ülkemizde akıllara zarar olayların başını yardımlarda yaşanan rezalet çekmektedir. Bilinenlerin aksine yardımlarda yapılan ve yaşanan bu rezalet nedir diyeceksiniz! Ama sizlerin her gün tanık olduğu fakat göremediği ya da görmek istemediği yardımlar da yaşanan rezaletleri özde insan olan görür. Ve gerekeni yapar. İnsan görünümündeki varlıklar yani sözde insanlar görmez. Görmedikleri için yardımlarda yaşanan ve yaşanmaya devam eden saçmalıklardan ziyade gariplikler, devlete ve devlet yardımlarına rağmen fakir ve yoksullara biz daha çok sahip çıkıyoruz. Siz bize ve bizim gittiğimiz yere bakın bizlerden ve derneğimizden daha fazla yararlanın diyecek kadar küçülerek birbirleriyle yarışan yarım derneklerinin yardım saçmalıkları her geçen gün artarak ayyuka çıkmaktadır.

Yahu Allah aşkına yardımın ve yardımların yapılış şekleri Kuran-ı Kerimde ayan beyan bildirilmişken, siz kim oluyorsunuz da devlete rağmen, devletin güvencesi altında olan ve Allah’ın insan olarak yarattığı ve insanca yaşaması gereken fakir ve yoksul insan değil mi! Siz sözde yardım dernekleri ve onların yöneticileri, sokak sokak dolanarak vatandaşların eskilerini toplayıp fakire fukaraya dağıtıyorsunuz ve dağıtacaksınız. Aynı durumda siz olsanız komşunuz size yiyemeyip bayatlattığı yemeği çöpe atmaya kıyamadığı için getirse yermisiniz. Kendin yemediğini ve giymediğini fakire fukaraya nasıl reva görüyorsun.

Sonra kim ister, fakir olmayı ya da fakir kalmayı ki, sen olmayan parayla malla başkalarının sırtından birine ya da bir yerlere hoş görünerek kendi işlerini gördürmek adına fakir ve fukaranın onur ve gururuyla oynamaya kalkmıyorsun! Bile bile fakir ve fukaranın onuruyla oynuyorsun!

Fakir ve yoksula yardım etmek için başta Devletimiz olmak üzere akıllara durgunluk verecek şeytanın dahi aklına gelmeyecek bin bir çeşit isim altında hem de yasa ile kurulan yardım dernekleri, çeşitli el ilanları ve gazetelere özel demeçler vererek yarından itibaren şehir mahalle mahalle cadde cadde, sokak, sokak geçit geçit tek tek gezilerek kapılar çalınacak evlerinde işyerlerinde dolaplarında, kıyıda köşelerde kalmış dar gelen giysiler, elbiseler, beyaz eşyalar, koltuk takımları, çekyatlar vs. fakir ve yoksul kardeşlerimiz için toplanacaktır.

Devlet de, hayır dernekleri de aynı vatandaşlardan yardım toplar! Allah aşkına! bu nasıl yardım anlamak mümkün değil doğrusu. Yardım kişinin bizzat ter akıtarak helalinden kazandığı ile helalinden yaptığıdır. Siz fakire ve fukaraya yardım adı altında verenden para olmayandan eskileri alıp depo edeceksin. Yardımı biz ya da bizim dernek yaptı diye böbürleneceksin! Git Allah aşkına yardımını helal kazancından kendin yapabiliyorsan yap. Yapamıyorsan başkalarının sırtından toplanan çürük çarık malzemeleri vererek yardım yaptım diyerek hem kendini hem fakir fukarayı kandırıp prim elde etmeye k kalkma.

Evet, saygıdeğer okurlar; fakir ve yoksul insan değil mi ? Eğer fakir ve yoksul insan değilse bu düşünce ile yaşamını idame ettiren seçilmiş ve atanmışlar ile aynı düşünenlere diyeceğim yook. Ama öyle şey olur mu, tabi ki fakir ve yoksulda insan diyen seçilmiş ve atanmışlara hatta onlar gibi düşünen herkese denecek lafım çook! Fakirde zenginde bizim vatandaşımız. Yardım insanlığın doğuşundan günümüze kadar var olan ve var olmaya devam edecek olan çok özel çokta güzel dayanışma hareketidir. Aklıselim hiç kimsenin fakir ve yoksula ister devlet, isterse millet yapsın adam gibi yerli yerince yapılan yardıma diyecek bir sözü olduğunu düşünemiyorum. Ancak devletin yanında yasalarla kurularak devlete vergi ödemeden aktivitelerini sürdüren yardım dernekleri ne iş yada ne ayak bilenler varsa bize söylesinler bizde öğrenelim!

Ülkemiz Dünya Lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulduğu günden buyana, genellikle iş bulamadığını iddia eden veya bulmak için çaba sarf etmeyen hazırcılar tarafından, vergi muafiyeti olduğu için Ot’a B…’a kurulan Derneklerin ülke genelinde ki toplam sayısının 100’in dolayında olduğu tahmin edilmektedir.

Ülke genelindeki 850 ilçeden birinde birinci sınıf ilçe olan Ünye. Size Ünye de bulunan dernek sayısının 100’ün üzerinde ve bu rakamın içersinde yaklaşık 8-10 tanesinin sadece, yardım amaçlı kurulmuş dernek olduğunu hatırlatayım; sizler ülke genelindeki toplam rakamın hesabını buna göre yaparsınız!

Devlet, fakir fukara ve yoksuluna yetişemiyor da mı? bu derneklerin kurularak birilerine yardım adı altında, hem insanlar hem de kendi kendini bilerek ve isteyerek peşkeş çekiyor! Burayı anlamak gerçekten mümkün değil. Onlarca Dernek bir yanda, devlet bir yanda yardım yapa yapa her ne hikmetse, memleketin ne fakirini ve yoksulunu nede garibanını bitiremediler! Aksine sayılarını artırdılar. İşte burası çok manidardır, saygıdeğer okurlar.

Fakir fukaraya adam gibi, yardımı anlıyoruz! Başımızın üstünde de yeri var! Fakir fukaraya yardım, bizim inancımızın bir gereği! Amma! Allah rızası için yapıldığı zaman başımızın tacı! Seçim yatırımına dönüştüğü zaman ise rüşvet gibi, yolsuzluk gibi ayakaltına alınası çok kötü bir şey! Günümüzde pek çok şeyin olduğu gibi sözde insanlar tarafından kurulup, her geçen gün sayıları mantar misali çoğalarak artan ve ne iş oldukları anlaşılamayan yardım derneklerinin, devlete rağmen fakir ve yoksula yaptıkları yardımı sadece, kapı komşularına göstererek yapsalar ona da eyvallah.

Ama onlar, başkalarının sırtından yardım yaparak, değerli kamuoyuna hava atmak adına yanlarına devletimiz gibi onlarca televizyon kameralarını alarak gitmezler mi diyor, ne ayak olduklarını merak ettiğimiz vergiden muaf bütün derneklerin yanında, özellikle yardım derneklerini devletimizin denetçilerine havale ederek saygılar sunuyorum!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Yoksula Yardım Dernekleri Ne İş!”

  1. 1
    ayse Says:

    SELAM BEN BULGARISTANDAN AYSE. SIZLERE DERDIMI ANLATMAK ISTIYORUM VE COZUM BULMAK ISTIYORUM BENIM SEVDIGIM BIRI VAR ISMI MURAT
    2003 YILINDA GECIRMIS OLDUM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI SUAN YURUYEMIYOR
    DOKTORLAR DUZELME SANSININ %99 OLDUGUNU SOYLEMISLER MADDI SIKINTILARDAN DOLAYI AMELIYATINI VE TEDAVILERINI OLAMIYOR SIZLERDEN ISTEYIM
    BANA BU KONUDA YARDIMCI OLMANIZ MURATI TV YEDE CIKARA BILIRSINIZ MURATA ISTER BENCE TV YE CIKMAK DERDINI INSANLARA ANLATMAK
    SESINI DUYAN INSAN MUTLAKA OLUCAKTIR ONCE ALLAHTAN SIZIN DUYMANIZI VE SEVDIGIM INSANA YARDIM ELINIZI UZATMANIZI ISTIYORUM.
    MURATA SIZLER GIBI YURUZMEK MUTLU YUVA SAYBI OLMAK ISTER KIM ISTEMEZKI BUNLARI HERKES ISTER
    ALLAH MURATIN BASIMA GELEN DERDI KIMSEYE VERMESIN DERT VERIPDE DERMAN ARATMASIN ALLAH
    NE DIYE BILIRIMKI SIZLERE BENIM DERDIM SKINTIM BU ONCE ALLAHA SONRA SIZLERE GUVENI YORUM
    ALLAHA RIZASI ICIN YARDIM EDIM ELINIZI MURATA UZATIN.YARDIMCI OLSANIZDA,OLMASANIZDA ALLAH SIZLERDEN RAGAZI OLSUN. SIZLERE KOLAY GELSIN ADRESI BAGLARBASI MH.CUMALI.SK.NO.15 OSMANGAZI BURSA
    TEL 05382162465 EV 02242457337

  2. 2
    Osman sarıçam Says:

    Sayın Ahmet yenin
    yazdığınız şu yazı ile bu derneklerin içinde bulunmamış ,çalışmamış, dolayısıyla içerde olup biteni bilmeyen kişi olduğunuzu veya  hiç fakir kalmadığınızı açıkça göstermektedir.
    siz devletin (AK parti ) dönemi hariç  halkına yaptığı yardıma yardımmı diyorsunuz ak parti döneminde yapılan senede bir sefer dağıtılan kömür, buzdolabı vs gibi yardımların yettiğini fakirin ihtiyacının bittiğinimi düşünüyorsunuz ,
    bu tip dernekler  (Tabiki sizin belirttiğiniz gibi bu işi istismar edenlerde var ancak KÖTÜ ÖRNEK veya İSTİSNAİ DURUM ÖRNEK OLMAZ) kendi çaplarında çevrelerindeki  fakirlere yardım ederler,
    ben hem işimde çalıştım hemde yardım derneklerinde görev aldım inanın çok önemli çalışma ve projelere imza attık, bu çalışmaları yaparken  hiç kendimi ve kendimizi reklam etmedik. eğer reklamla uüraşsa idim şu anda milletvekili olmam lazımdı ancak yine sade bir vatandaşım
    siz herkesi aynı kefeye koyarak tartmağa çalışmıssınız bu doğru değil . saygılar 



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank