content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Şub

En Güzel Hosteslere Sahip Havayolu Şirketi

‘En Güzel Hosteslere Sahip Havayolu Şirketi’ Seçilmesi Çok Aşağılayıcı

Bu haber, Dünya turizminin önde gelen haber sitelerinden Tourexpi.com'dan alıntı!

Londra’da düzenlenen ‘Business Travel and Meetings Show’ etkinliğinde, 1.000 katılımcının anket cevaplarıyla Virgin Atlantic havayolu şirketinin ‘En güzel hosteslere sahip havayolu’ seçilmesi, büyük tepkilere yol açtı.

Anket sonucunda Virgin Atlantic, oyların yüzde 50’den fazlasını, Singapore Airlines yüzde 20 ve Etihad Airlines yüzde 12’sini alarak, en güzel hosteslere sahip ilk üç havayolu seçilmişlerdi.

Şimdi ise Los Angeles Times gazetesinde büyük bir ilan veren ABD merkezli ‘Association of Flight Attendants (AFA)’, böyle bir anketin yapılmasını şiddetle kınadı ve bir daha tekrarlanmamasını istedi.

AFA, ilanında, “Biz hizmet etmek ve gerekirse sizi kurtarmak için varız, güzel görünmek için değil” açıklamasını yaparken, son derece cinsiyetçi bir davranış olarak bulunan bu anketin, kadın kabin görevlilerinin imajına önemli zararlar verdiği de hatırlatıldı.

AFA, sadece ABD’de 18.000 bay ve bayan kabin görevlisini temsil ediyor.

AFA sözcüsü Jeff Pharr, şu açıklamayı yapıyor: “Bu son derece saldırgan bir girişimdi. Özellikle 9/11 saldırılarından sonra, kabin görevlilerin ne kadar önemli bir vazife gördüklerini herkes anlamaya başlamışken, bu tür girişimlerle, bayan kabin görevlilerini birer ‘manken gibi gösterme çabası’, çok saldırgan ve cinsiyetçi bir yaklaşım. Kınıyoruz...”

****

Evet, şimdi bu haberi takdir edersiniz ki boşuna buraya almadım! Ancak benim de katıldığım bu gerçeği göz önüne sererek, konuyu Didim'e, Didim turizmine ve dolayısıyla Fuarlardaki stantlarımız için şirketlerden kiraladığımız MİNİ ETEKLİ KIZLARA getirmek isityorum!

Didim Turizmi SEKS turizmine hitap etmiyor!

Didim Turizmi TELEVOLE kültürüne de kapalı olduğu, her fırsatta İLGİLİLER tarafından bas bas dile getiriliyor!

Didim Turizminde "İnadına BİLİM-BİLİCİK Kültürü" naraları atmıyor muyuz!? Magazin ağırlıklı sanatçılardan ziyade ÖZGÜN, KÜLTÜREL söylem ağırlıklı, sanat ve sanatçıya ağırlık veren bir Didim tanıtımında, Didim'i hiç tanımayan, yolunu yordamını dahi bilmeyen KIZLARIN şirketlerden (muhtemelen) yüksek meblağlarla kiralanarak stantlara MANKEN gibi getirilmelerinin yukardaki AŞAĞILAYICI haberle bir benzerliği yok mu?

Sözün Özü!

Kızlar özellikle Didim konusunda eğitim almışlarsa mesele yok! Amma sadece turist avlamak için, konuklara BROŞÜR UZATMAK için kiralanıyorlarsa çok yazık!

Didim'de okuyan, stantlarda görev alacak, Didim'i güzel güzel anlatacak, TANITACAK, hatta yabancı dili çok güzel konuşan, çok güzel kızlarımız var... Neden bu yabancı HAYRANLIĞI !?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank