content
28 Eyl

Kesişme-Messece

Kesişme/Messece, 'kadın zekasına' ithaf edilmiş ve film tadında bir roman. Her şey bir sabah kendisini salonunun ortasında yarı çıplak bağlanmış halde bulan bir kadının içine yuvarlandığı Yamnayalar kültürü, garip şifreler ve beklemedik tesadüflerle başlıyor. Ne tür bir muammanın içerisinde olduğunu anlamak için yanıp tutuşan kadın, ancak bir kadın sezgisi ve zekasıyla anlamlı çözümler üreterek Yahudi geleneklerine, apansız bir cinayete, Hinduizm'e ve Üsküp'e kadar uzayıp giden bir 'oyun' kurguluyor. Aslında tamamen kendi ürettiği ve birbirine bağladığı rastlantılardan yola çıkarak mucizevi bir neticeye varacağına inanan kadın, okuyucuyu şaşırtacak çözümler ve zekice çıkış yolları bulabilmeyi beceriyor.
Romanda yer alan bütün hesaplamalar, coğrafi terimler, dini alıntılar ve mekanlar bütünüyle gerçek olduğundan, hayatımızı oluşturan kesitlerin birbiriyle ne kadar da ilintili olduğunu görmek mümkün oluyor.Ve doğru bakan gözler için evrenin zekasını fark etmenin kaçınılmaz olduğunu anlatan Kesişme/Messece, 'Rastlantı Tanrı'nın isimlerinden biridir' özdeyişine atıfta bulunuyor.
Kimi yerde alaycı, meraklı ve mağrur, kimi yerde alıngan, suskun ve cesur bir kadın dili kullanarak anlatılan Kesişme/Messece, hayatın kalbini oluşturan tesadüflerin anlamlı bir bütünün parçalarından ibaret olduğu gözler önüne seriyor.
Kesişme/Messece yeryüzünde yalnızca kadınlara mahsus bir mucizeyle sona ererken kitap kendiliğinden yazılmış ve raflardaki yerini almış oluyor.
Aynı zamanda Azerbaycan, Makedonya ve İngiltere'de yayınlanan romanın kurgusundaki akıcılık, dilindeki sadelik ve finalindeki sürpriz, Kesişme-Messece'nin hedefindeki kitleyle birebir örtüşüyor: 'Kadın Zekasına.'
Kesişme-Messece isimli romanım bu ay Postiga Yayınlarından çıktı ve sizlerle buluştu.
Hepinize sevgiler ve keyifli okumalar.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank