content
12 Nis

CHP’de Büyük Tasfiye

Sevgili dostlar bu haftaki yazım YGS’ yi konu almıştım başka bir konuya değinmeyeceğim  derken çok önemli bir gelişme yaşandı CHP yüksek seçim kurumuna aday adaylarının listesi verirken, bir deprem yaşandı, adaylar arasında yıllarca CHP sandalyesi işgal etmiş büyük çoğunluğu liste dışı bırakarak tavsiye etti, “adeta cadı avı gerçekleştirdi” dersen doğru söylemiş olurum. Kemal beyi değişim, değişmeye zorladığımdan değişimin önünde duranları, “kabaran deniz misale” sular altında bıraktı. Bence çok doğru bir karar verdi. Çünkü Önder sav ve ekibi değişimin önünde “çelik zırhlı duvar” gibi duruyor CHP’nin değişmesine izin vermiyordu kendi koltuk sevdası için Ali-Cengiz oyunlarıyla başarılı, parlayan, genç, dinamik üyeleri ya alaşağı ediyor ya da pasivize edip etkisizleştiriyordu. Bilmem kaç yıldır orada,”kast sistemi” gibi dışarı kapalı sadece kadrolara kendi ekibini doldurup bir türlü CHP’yi iktidara getiremediler kemal beyin gelişi partiye taze kan pompaladı, sürece yorumlamaya başladı, CHP siyaset yapmaya başladı.

Siyasi ve ekonomik gelişmelere dayalı pozitif muhalefet yaparak CHP’nin puanını yükselti. Umarım bu aday listesi CHP’ye hayırlı olur.

NOT: Bu konu hakkındaki düşüncelerimi gelecek haftaya siz değerli okurlarıma paylaşacağım.

Yüksek Gerilim Sınavı (YGS)

Bu ülkede öğrenci olmak ne kadar zor değil mi? Yedi yaşında başlıyor öğrencilik ve gerilim hayatıyla tanışma. Sekiz yıl ilköğretim daha sonra dört yılda lise okunuyor. Bu dönemler de sınıf geçmek için gerilimle tanışılıyor. Geçtim sınıfları gerilim bitti denemiyor çünkü bu seferde daha büyük gerilim çıkıyor karşılarına. ÖSS başlığı altında YGS ve LYS. Bir de bu ÖSS’yle birlikte rant kapısı oluşmuş dershaneler. Biz asıl konumuza geri dönelim. Bu zamana kadar stres yaşayan öğrenciler ve aileleri bu sefer ÖSS için aynı şeyleri yaşıyorlar. Aileler iş yaşamlarını hatta evlerine davet edecekleri kişileri bile çocuklarının sınav sistemine göre ayarlıyorlar. Ya öğrenciler hayattan sosyal etkinliklerden zevklerden en değerli arkadaşlarından kopuyorlar. Psikoloji diye bir şey kalmıyor. En önemlisi de sağlıklarından oluyorlar. Sanki yaşamlarının tek kaynağı bu sınavmış gibi yaşıyorlar. Binlerce soru çözülüyor. Kilometrelerce dershane okul ve ev arası yol kat ediliyor. Yani anlayacağınız öğrenciler ve aileleri bu kadar kötü, stresli ve gerilim yaşıyorlar. Sırf sınavı kazanıp üniversiteye yerleşebilmek için.

Onlar bu kadar özen gösterirken peki bizim eğitimden sorumlu yüksek şahsiyetlerimiz ne yapıyor. Ne yapsınlar çok yoruluyorlar. Sınavları şaibeli hale sokmakla inanılmaz derecede yoruluyorlar. Ha bir de habercilerin sorularını cevaplamakla meşguller. Yani onlarda çok meşguller. Herkes sorular şifreli mi diye soruyor. Sorular şifreli mi ya da değil mi artık bence sorun bu değil. Asıl sorun öğrencilerin ve ailelerinin çözülen güven duygularıdır. Bu zamana kadar tek sorun ettikleri sınav sorularını çözme düşüncesi yerini acaba sorular bazılarına servis mi edildi düşüncesi almıştır. Artık sınava güven kalmamıştır. Öğrenciler ÖSYM’yi ve YÖK ü kuruluşundan beri sevmemişlerdir. Ama soruların şifreli olduğu hissine kapılmamışlardı. Ta ki bu son yaşananlara kadar… Sırf bu yüzden bile olsa bence sınav iptal edilmelidir. Öğrencilerin kafaların da soru işareti bırakmamak ve güvenlerini kazanmak için. Yoksa bundan sonra hazırlanacak bütün sınavlar şifreli gözüyle bakılacaktır.

Gelin artık şunu kabul edelim yapılan açıklamalar ortamı daha fazla germekten ve kafa bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Evet. Belki gerçekten sınav sorularında hiçbir usulsüzlük yapılmamışta olabilir. Buna karar verecek adli kurumlardır. Soruşturmadan aklanılsa bile ailelerin ve öğrencilerin vicdanından aklanılamayacağı da ortadır. Çünkü öğrencilerin ve ailelerinin kafaları bulandı bir kere, güvenleri sarsıldı. Asıl bunu görmek lazım.

Beklenilen ve arzu edilen sınavın iptal edilip en kısa sürede tekrar yapılmasıdır. Gerçi bu bile öğrencileri tam olarak rahatlatmaz. Artık bu sınavlar kaldırılmalı tüm öğrencilerin bir şekilde üniversiteye yerleştirilebilecekleri bir sistem getirilmelidir. Bu zamana kadar öğrencilerin üniversitelere yerleşememeleri için yapılan çaba bundan sonra yerleşebilmeleri için çaba harcanmalıdır. Bu son yaşananlar bunu açıkça göstermiştir. Buradan bütün ülkeyi yönetmeye aday şahsiyetlere duyurulur. Seçim vaatlerinize ÖSS’yi kaldırmayı da ekleyin. Emin olun bu ülkenin gençlerine en büyük hizmeti yapmış olursunuz

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank