content Aynur Avcı memur bir ailenin tek çocuğu olarak 1942 yılında İstanbul' da doğdu.Memuriyet ve ticaret hayatına emeklilikle nokta koydu.Emeklilik hayatını sosyal faaliyetlerle doldurarak, görme engelliler için İzmir' de bulunan bir dernekte sesli cd hazırlayarak paylaşımlarda bulundu.Münih Atatürk Düşünce Derneği Üyesidir. Bodrum yerel gazetesi "Çağdaş" Ve "Nokta" da "Kalemin Sesinden" adı ile köşe yazarlığı yapmıştır. Karşıyaka Sevgi Şairleri, İzmir Şiir Kütüpanesi toplulukları katılımcısıdır. Çeşitli korolar da yer aldı. Dağcılık, Fotografcılık, amatör radyo programı ilgi alanlarındadır. Duygularını dizelerde dile getiren yazar,."Külsüz Aşklar"- "Susan Dilin Çığılığı" adlı iki şiir kitabı yayımladı. Halen http://www.siirimindili.com/ Edebiyat -Kültür Ve Sanat sitesi Radyosu, yayın koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Aynı zaman da bu radyo da her Cuma ve www.dostbahcemiz.com radyosunda her Pazartesi günleri yayın yapmakta ve şiirleri seslendirerek paylaşımlarına devam etmektedir
13 Ara

Zamana Kaça Kaç Kaldı?

Sınırsız hayatın içine bir de başka pencereden baktığımız zaman, neler yaptığımızı ya da ne yapmamamız gerektiğini belki daha iyi görürüz.

Düşünerek  bakarsak zamana, yıldızları her zaman parlak değildir,geceleri koyu  karanlıktır..Zamana aldanmayalım..

Bukalemun gibidir zaman, renk değiştirir. Huy değiştirir. Hayatın içindeki yaşamımız gülebildiğimiz, ağlayabildiğimiz ve sevinebildiğimiz ya da istediğimizi yapabildiğimiz kadardır. Yılları hayata katamayız. Hayatın renkleri daima bizi peşinden sürükler.

Zamanı parçalasak ve içinden kendimize yararlı olanı alsak.. Tabii kapının zili zamansız çalmazsa ya da seçme şansımız olursa..

Hayat bir aynadır gördüğümüz kadar. Hayat bir yankıdır seslendiğimiz kadar. Zamana hayatın gözüyle bakmaya çalışıp, yaşamımızın bahçesini hep bakımlı tutabilirsek, o bahçenin güzelliğinde daima mutlu oluruz.

Dünya güzel, hayat güzel, yaşam güzel.. Güzel de, farkında olmadan alışkanlıklarımızı aza indirebilsek. Mesela boşa giden elektrik, su sarfiyatı ve çöpe attıklarımız...

Simit tezgâhlarına yansıyan gölgeler , ya da otobüs duraklarında harcanan saatler.. Uğruna tüm gücümüzü verdiğimiz ve bir ay boyunca yolunu beklediğimiz maaşımızın elimizden geldiğinden çok daha hızlı bir şekilde akıp gittiğini fark etmek ya da fark edememek. İşte aslında bütün mesele bu..

Şöyle bir durup ta şu anımızın fotoğrafını çekebilirsek eğer, hayatımızın aslında ikinci elden yaşandığını görürüz ve bu bizi yorar. Bazıları her gün hiç eskimeyen ve hep sıfır kalan otomobile biner gibi yaşarken hayatı, biz yolda kalmamak için vitesi hep boşa atmaktayızdır aslında.. Ama hayat hep yokuş aşağı sürmeyecektir yollar gibi .. Yokuş yukarı, boş viteste çıkamayacağımızı bile bile bir ihtimal deriz, gittiği yere kadar. Başkaları otobanda zamanın hız sınırlarını zorlarken.. Güzel olan da bu değil mi aslında? Umudunu kaybetmemek, gerekirse hedefe yürüyerekte ulaşabilmek.

Derinlemesine düşünecek olursak, hayat akıl almayacak incelikte örülmüş ağının içinde bizi yavaş, yavaş dolamaktadır. O zaman kendim ettim, kendim buldum olur. Şarkı gibi. Zaman için de zaman, yaşamak için de zaman , her zamandır dersek..

Sizce zamana kaça kaç kaldı..

Yolda kalmamanız dileği ile

Mor köşede zaman içinde beklerim efendim. Sevgimle…

Aynur AVCI

http://www.radyomorfm.com

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank