content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Eki

Yozgat’a Yatırım Yapınız

Yer altı ve yer üstü kaynakları itibariyle zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu anlamda Yozgat'ta aynı zenginliği taşıyor. Madenleri; tarımı, hayvancılığı, sebze ve meyve üretimi nedeniyle bakire bir il konumundadır. Yatırıma, işlenmeye müsait zengin kaynaklarımız var. Seracılık da yapılabilecek güzellikte ilçelerimiz var!
Yozgat'ta sorun, ekonomik ve işsizlik!..  Hayat pahalılığı ekonomik sorunlar, yatırım ve üretim eksikliği şehrimizin en önemli sorunlarındandır. Yozgatlı ekonomik sıkıntıyı şimdilerde çok daha fazla yaşıyor.

KPS dışında  memur alımının yapılmasını doğru ve dürüst bulmadığımızı ifade ediyoruz. Siyasi ayrımları öne çıkarıp mülakat ya da Belediyelerce işe alınıp kadro verilmesini asla tasvip etmiyoruz. Bu adaletli bir seçim değildir.

**************
Yozgat'a yatırım yapabilecek iş adamları girişimci insanları aramamız gerekir. Ne yazık ki, bu güne kadar ciddi anlamda bir yatırımcı getiremedik. Ferdi ve küçük çaplı yatırımlar da Yozgat'ta işsizliği çözemedi. Geçim sıkıntısı yaşayan ve işsizlikle mücadele eden Yozgatlı hemşerilerimiz iş arama ümidiyle çevre illere göçüyor, Yozgat'ı terk ediyorlar.

Büyük şehirleri dolduran Yozgatlılar maalesef işçi ve memur olarak kaldılar. Tekrar bu ile dönmekte zorluk yaşadılar. Nedeni belli herkes doğduğu yerde değil doyduğu yerde kalmak istiyor. İş yok, güç yok niçin tercihiniz Yozgat olsun ki?
Yozgat'a yatırımcıyı getirebilmek için ne kadar çaba sarf ettik? Yozgat ekonomisini canlandırmak için ?. Son dönemde gelen şeker fabrikaları ve Çanakkale Seramik  fabrikalarının Yozgat'ta açılması bir umut olmuştu. Gönül istiyor ki, şehir merkezine, organize sanayine ve ilçelere kurulacak yeni üretim alanlarıyla Yozgat'ın ekonomisine bir canlılık kazandırılsın.

Yozgat'a yatırımcının ilgi göstermesi temel arzumuzdur. Yozgat'ta yatırım alanları var, kavgadan anarşiden uzak sakin-sessiz bir il konumundayız. Biz diyoruz ki, Yozgat yatırıma oldukça müsait bir ildir. Buyurun gelin, Yozgat'a yatırım yapın!
Yozgat'ta işçi ücretleri de düşük, bina-arsa fiyatları da uygun, yeter ki yatırımcı gelip şehrimizde araştırma, inceleme yapsın ve yatırım düşünsün.

Yerköy-Sekili Ovası, Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan, Saraykent ovaları, Çekerek, Aydıncık, Akdağ yaylaları sizleri bekliyor. Mineral değeri yüksek sıcak suları yatırımcıya davetiye çıkartıyor! Kazankaya Kanyonu, Karanı Dere Vadisi, Çekerek-Aydıncık Yaylaları avcılık ve doğacılık turizmi için oldukça müsait alanlar, tarihi, turizmi, doğal güzellikleri ile  Yozgat kendini tanıtması gereken bir il diye düşünüyoruz.

Sonuçta Yozgat'ın pazarlanması, tanıtımının yapılması, yatırımcının davet edilmesi temel arzumuzdur. Siyasetçi, bürokratı, devlet adamı, işadamları yetiştiren bu il ne yazık ki, ekonomik anlamda yüzü gülmeyen bir il konumundadır!.. İlimizde yatırımcı eksik, iş alanları eksik, tanıtım eksikliği var.

Bir birimize  güvenmek zorundayız. Bir araya gelmek, bir birimize destek olmak zorundayız. Ekonomik birliktelikleri yeniden canlandırmalıyız.. Yozgat'ta olsun, Yozgat dışında olsun, Yozgat'ı seven, Yozgat'a gönül veren insanlarla birlikte hareket etmek durumundayız.. Yozgat'ın buna ihtiyacı var. Bunları konuşmaya, tartışmaya ve yeni iş alanları kurmaya mecburuz.

Ne yazık ki Yozgat^ta memur sıkıntılı, köylü sıkıntılı, esnaf son derece perişan, üretim alanları yok. Yatırım yok, devlet yatırımları  yetersiz. Peki Yozgat ekonomisi nasıl gelişecek? Önemli olan da bu yaaa..Yatırım için ve ekonominin gelişimi için kaynaklar var mı? Bu soruya cevabımız” Evettir”.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank