content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Ara

Yöneticilerimize Arz Olunur

KAYSERİ YOĞUNBURÇ KÜLTÜR EVİNE KAVUŞTU
“ Kültürün gelişme süreci içinde oluşturulan bütün maddi ve manevi değerler ile bunların oluşmasında, sonraki nesillere ulaştırmasında kullanılan edebiyat, insanın duygu ve düşünce ölçüsünü gösteren araçların bütünüdür. Kültürel mirasın ana kaynağı olan bu yazımlar, topluma özgü düşünce ve sanat eserlerinin birleşimidir.

Manevi değerlerin gelişmesinde insani ilişkilerin önemi tartışılmaz bir gerçektir. Muhabbetin sıcağıyla nasiplenen yürekler aydınlanır. Ev sıcaklığında, aile hoşgörüsüyle oluşan arkadaşlıklar, gönülden gönüle dostluk köprüleri kurar.

Paylaştıkça büyüyen fikir havzaları dalga dalga yayılır beyinlere. Bilenler bilmeyenlere bildiklerini aktarır. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” düşüncesinden hareketle vefanın kanatlarının altına dostlukla sığınılır...
Kayseri’de vakıflara derneklere, cemaatlere ait birçok kültür evi vardır. Kültüre ve kültürün gelişimine hizmet etmek amacıyla kurulmuş opera, tiyatro, sergi vb. etkinliklerin yapıldığı kültür merkezleri de bulunmaktadır. Ancak belediyecilik anlayışıyla herkesi kucaklayıcı bir kültür evinin eksikliği hissediliyordu. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde belediye bünyesinde kültür evi bulunmaktayken ilimizde böyle bir kültür evinin bulunmayışı Kayseri için büyük bir eksiklikti...

İşte özlenen kültürel ve sosyal paylaşımlara aile sıcaklığıyla olanak verecek; sanat ve edebiyata hizmet eden, konuyla ilgisi olan ya da kültür ve sanata sıcaklık duyan insanları bir arada bulunmasını sağlayacak bir mekan açıldı. Bu mekan 800 yıllık geçmişiyle; tarihin her döneminde önemini korumuş, coğrafi ve stratejik konumu itibariyle; büyük akınlara ve işgallere boyun eğmeyerek tarihin derinliklerinden bugüne kadar gelmiş, daha önceki yıllarda âşıkların da kullandığı Tarihi Kayseri Kalesinin burçlarından biri olan Yoğunburç’tur.

Büyük Şehir Belediyesi’nin işletmeciliğinde kesme taşlarla örülü duvarların kucağında kültürümüzün bir parçası olan halı sedirlerle, ahşap masa ve sandalyelerle otantik bir şekilde döşenen Yoğunburç Kültür Evi’ne, Abdullah Adıgüzel Beyefendi idari personel olarak görevlendirilmiş. Mekanın üst katında bir de konferans solunu bulunmakta. Yazın açılması düşünülen teras için ise bir asansör yapılacağı haberini genel sekreter Mustafa Yalçın’dan almak hizmete verilen özenin simgesi gibiydi.

Kon Kafe’de başlayan Kültür Kafe’de devam eden ve 2007 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin Şairlere ve Yazarlara tahsis ettiği mekanda haftada bir yapılan şiir dinletileri de bundan sonra Yoğunburç Kültür Evi’nde yapılacaktır.
Sosyal ve kültürel gelişmeye katkı sağlaması ve ismiyle müsemma olması dileğiyle Yoğunburç Kültür Evimiz tüm Kayseri’ye hayırlı uğurlu olsun.”

Sergül  VURAL
Kayseri Hakimet Gazetesi, Duygu Yansımaları Köşesi
A.S. : NOTU: Evet bunun adı kültüre sahip çıkmaktır. Bunun adı Aydınına Yozgatlı Şairlere – Yazarlara sahip çıkmaktır. Bu konuda sitemlerimizi dile getiriyoruz. Gelecekte de bu duyarsızlığı yargılayan birileri çıkacaktır ona da inanıyoruz. Yozgat Kültür Evinin en kısa sürede kurulacağına da inanıyoruz..

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank