content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Haz

Yolsuzluklar, Usulsüz Tayinlerle Kapanmaz!

Saygıdeğer okurlar,1980 öncesine kadar ülke genelinde  siyaset hep vardı ve yapılıyordu ama Allah için söylemek gerekirse, üst düzeyde siyaset adamlarımız olmadığı için başta sağlık olmak üzere hiçbir kurumda ve kuruluşta bugün olduğu gibi sindirmeye yönelik kıyıma varan nitelik ve nicelikte bu kadar da insanların içini acıtan siyaset yoktu ve yapılmıyordu!

Ünye 1980 ihtilalinden sonra, ülkenin devasa şehirlerinin ve insanlarının arayıp ta bulamadığı tarihi nitelikte siyasi fırsatı bir değil, iki değil tam üç kez arka arkaya yakalamıştır.

1980 ihtilalinden sonra üst düzeyde yakalanan bu çok çok önemli siyasi fırsat, suyun gözünde oldukları bilinen ve öyle değerlendirilen üst düzey siyasilerimizin kendinden ve bir avuç yandaşından başkasını düşünmeyen bir ya da iki süper zekâ sahibi tarafından yanlı ve yanlış bilgilendirilmeleri neticesinde işin önünü ve arkasını araştırma gereği duymayan yetkililerimiz daha önce benzerleri azda olsa yaşanmış olan ve son olarak Ünye Devlet Hastanesinde yaşanan Dr. Çetin Karadağ tayininde olduğu gibi yargısız infaz yapınca, üst düzey siyasi yetkililer, yetkilerini ülke, Ünye ve Ünye de yaşayan onlarca insanın lehine kullanarak kalıcı hizmetlere imza atmak yerine kendileri, yakınları ve yandaşlarının çıkarlarına da kullanmaya kalktılar ama onu da başaramayıp hem kendilerini hem de insanları iki arada bir derede bıraktılar!

Ellerine geçirdikleri tarihi nitelikteki siyasi fırsatı, toplumun çıkarından ziyade kişilerin çıkarlarına hizmet edecek şekilde hoyratça kullanarak bir yılda üç emniyet müdürü, üç kaymakam onlarca başhekim, hekim ve memur tayinleri ve bugün Akkuş Devlet Hastanesine gönderilen Dr. Çetin Karadağ olayı gibi nice yanlı ve yanlış işlemler için kullanarak hem kendilerine hem mensubu olduğu partiye hem de ülkeye ve insanlara zarar verdiler. Vermeye devam ediyorlar!
Kişisel, özel ve kurumsal çıkar amaçlı yapıldığı gün gibi ortada olan bu ve benzeri sürgün niteliğindeki atamaların sıkça yaşandığı ve yaşanmaya devam ettiği için işinin ehli amir ve memurlar “yarın aynı olay bizimde başımıza gelir” korkusu ve kuşkusu ile Ünye’ye gelmekten imtina etmektedirler.

Son olarak Ünye Devlet Hastanesinde Ünyelinin sağlıklı geleceğine sadece birilerinin kişisel hırs ve kini adına yapılan “sözde doğru” yanlı ve yanlış ihbarlar, ilgilisi tarafından enine boyuna değerlendirilemeden “Ben ya da biz adamı böyle cendereye sıkıştırır, boynunu burarız” misali yaşanan zamansız ve yersiz tayin örneğinde olduğu gibi yüzlerine ve gözlerine bulaştırarak hem kendilerine hem de sorumluluğunu taşıdıkları partilerini hiçe saydılar.

Evet saygıdeğer okurlar, kendilerinden değerli ve kalıcı hizmetler beklenen siyaset adamlarımızın yanlı ve yanlış yönlendirilmelerinden kaynaklandığını düşündüğümüz olayların hastanede sıkça vuku bulması ve her sağduyu sahibi insanımızı son olarak yaşanan Dr. Çetin Karadağ’ın sürgün niteliği taşıyan Akkuş Devlet Hastanesine tayin olayı son ve çarpıcı bir örnek olarak gündemdedir.

Tıp Fakültesini bitirdikten sonra pratisyen hekim olarak yılarca evvel Ünye’ye atanıp 1 nolu sağlık ocağında uzun süre görev yaptıktan sonra kazandığı ihtisas sınavı sonrası aldığı genel cerrahi ihtisası üzerine ilk göz ağrısı Ünye’yi tercih ederek göreve başlayan ve yıllarca burada halkımıza kaliteli sağlık hizmeti veren Genel Cerrah Op. Dr. Çetin Karadağ’ın Ünye’den gönderilmesidir.

Ameliyathanesi bulunmayan Akkuş Devlet Hastanesine apar topar yapılan sürgün niteliğindeki tayin olayı kafaları karıştırmıştır.

Ünye Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Dr. Çetin Karadağ Akkuş Devlet Hastanesine tayininin çıkması kimin ne yararına oldu?

Kim ya da kimler bu tayini yaptırdı?

Dr. Çetin Karadağ’ın tayininin çıkmasında özel sağlık kuruluşlarının etkisi var mı?

Evet, saygıdeğer okurlar kafaları karmakarışık eden bu önemli soruları daha da uzatabiliriz. Ama en önemlisini ve belki de en can alıcısını soralım: Ünye Devlet Hastanesinde haftanın 5 günü poliklinik yapan yıllık yaklaşık 14 bin hasta bakan 900 ameliyat yapan, yaptığı tüm ameliyatlarının hepsini patoloji laboratuarında raporları olan, hastane gelirlerinin 3/1 kazandıran doktoru, kim, hangi suçu nedeniyle Ünye’den gönderdi?

Op. Dr. Çetin Karadağ, Ünye Devlet Hastanesinde yaşanan ve yaşanmaya devam edilen yolsuzlukların üzerini örtmek, dolayısıyla hastanede ve Ünye’de gündem değiştirilmek için mi Akkuş Devlet Hastanesine gönderildi acaba?
Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün muhakkikliğini yaptığı vatandaş Ahmet Bey’e ait çok ayrıntılı yolsuzluk ihbarı nasıl kapatılarak sömen altı edildi?

Bu ve benzeri şikâyetler hakkında hastaneye hiç Sağlık Bakanlığı tarafından müfettişler gönderilmiş midir?
Dr. Çetin Karadağ’ın ameliyathanesi bile olmayan bir yere adeta sürülmesi ve işinin elinden alınması hangi amaç uğruna yapılmıştır?
Hastanede başta Dr. Çetin Karadağ olmak üzere işinin ehli hekimlere yapılanhaksızlık, halkın ve ülkenin, Ünye’nin yararına değil, gerçekten zararınadır.
Daha önceki yıllarda da bu ve benzeri olumsuzlukları çok kereler denediniz. Her türlü baskıyı yaptınız. Müfettiş gönderdiniz, mahkemeye verdiniz olmadı. Aynı hastanede görev yapan eşine suçsuz yere tutanak tuttunuz. Hepsinden alnının akıyla çıktı.
Çalmayan, çaldırmayan, yemeyen, tek düşüncesi halka, fakire yoksula, doğrusu insana Allah’ın rızasını kazanmak adına bakan doktor ve gibilerini ne yaparsanız yapın harcayamayacaksınız. Kul hakkı yiyenler iflah olmamıştır, bundan sonra da asla iflah olmayacaklardır.
Bu yüce milletin oylarını alarak Ankara‘da suyun gözünde yer tutan Eyyy siyasetçiler, bizzat kullanıldığınızın farkında mısınız?
Çetin Karadağ’ı kılıfına uydurarak gönderdiler.
Sizleri saf ve aptal yerine koyarak zekânız ve çevrenizdeki sağduyu sahibi siyasetçilerin zekâları ile oynadılar!
Aslında sağlık alanında yaşanan gerçekler başta size ve ekibinize tüm çıplaklığıyla anlatılmış ve aktarılmış olsaydı, inanıyoruz ki bu çirkin oyuna alet olmazdınız.
İnsan hak ve hukukundan yana olan sağduyu sahibi bütün vatandaşla sizden aklıselim ve vicdan sahibi siyaset adamları olarak hastane yaşananlar başta olmak üzere benzerleri diğer kurum ve kuruluşlarda da yaşanan olumsuzluklara tatmin edici bir cevap bekliyor diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Yolsuzluklar, usulsüz tayinlerle kapanmaz!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank