content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Mar

Yeni CHP ve İlçe Kongreleri (III)

Avcılar, Silivri, Çatalca, Esenyurt, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece…

İlçe Kongrelerinde kıran kırana bir yarışma yaşanıyor. Dün, Avcılar CHP İlçe Başkan Adayı olan Cafer Çınar’ın verdiği kokteyl izleyen Erhan Kızılyar arkadaşımızın izlenimine göre yaklaşık 100-150 kişi varmış. ‘Kaç delege vardı?’ diye sorduğumda ise, ‘30 geçmez’ diyordu.
Avcılar’da Güç Birliği olarak kendisini adlandıran muhalefet, Çınar’ın adaylığına karşı çıkarak farklı bir ismin etrafından birleşti. Cafer Çınar’ın adaylığına ‘seninle kazanamayız’ diyerek karşı çıkan Ali Ekber Çelik’te adaylığına açıklamasına rağmen seçimleri kazanabilmek için karşı taraftan oy alabilecek bir adayın etrafından yan yana gelinmesi gerektiğini belirterek, Fahrettin Uslu lehine adaylıktan çekildi.
Cumartesi günü Güç Birliği, düzenledikleri bir kokteylle, kamuoyuna, mevcut yönetimin delegasyonundan destek alabileceğini düşünerek, Fahrettin Uslu’yu muhalefetin adayı olarak açıkladılar.

Atilla Süne aday olabilir!
Cafer Çınar’ın aday olamadığında, Bayram Acar’ı destekleyebileceğine yönelik senaryolar konuşuluyor. Benim yorumum ise Çınar’ın gerekli desteği bulamadığında (kesinlikle bulamayacağını düşünüyorum) muhalefete gönülsüzde olsa destek vereceğine inanıyorum. Muhalefet Cafer Çınar’a il yönetim kurulu, il ve kurultay delegeliği teklif ederek sorunu çözeceğini tahmin ediyorum.

Mevcut İlçe Başkanı Bayram Acar’ın halen aday olduğunu açıklaması ise hafta içersinde çözüleceğini, şayet Cafer Çınar adaylıktan çekilmez ise adaylığını deklere edebilir. Çınar, Uslu lehine adaylıktan çekilirse, mevcut yapının Acar’ı adaylıktan çekerek yerine muhalefeti ortadan ikiye bölebilecek Belediye Meclis Başkanı Atilla Süne’yi aday olarak açıklayabilirler.

İlçe kongrelerini kim kazanır?
Silivri’de
düğüm çözüldü. Hüseyin Şahin’in adaylıktan çekilmesi ve Mümin Tuğlu’nun listesinde yer alacağını açıklaması üzerine Silivri CHP sancısız bir kongre yaşayacak. Selami Değirmenci’nin Tuğlu karşısında aday olmaz. Nede olsa yol arkadaşları…
Değirmenci’nin hırsına yenik düşeceğini zannetmiyorum. Ve belki de yıllardır, Silivri’de sağlanamayan birlik ve beraberlik görüntüsü Mümin Tuğlu’nun ilçe başkanlığı sayesinde sağlanacağa benziyor.

Çatalca’da tartışmasız Naci Özcan’ın CHP’nin yeni ilçe başkanı olarak bugünden ilan edebilirim. Çünkü Süleyman Kolcuoğlu, geçen günkü meclis toplantısı öncesinde açık açık aday olmayacağını açıkladı. Hatta daha ileriye gideyim Özcan’ın karşısına da güçlü birinin çıkacağını düşünmüyorum. Hadi yanıldım diyelim, o adayında güçlü olabileceğine inanmıyorum. Bugün sabah Naci Özcan bir basın toplantısıyla adaylığını açıklayacak. Karşısına İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Aydın’ın aday olarak çıkacağın söyleniyor, tahminimi yukarıda açıklamıştım. Özcan seçimleri kazanır.

Başakşehir’de Özgür Karabat, Beylikdüzü’nde Ekrem İmamoğlu tartışmasız ilçe başkanı seçilecekler. Kıyamet yönetim kurulu üyeliklerinde yaşanabilir. Onu da kongre öncesi çözüleceğini ve kongre günü her iki ilçede de bir şölen yaşanır.

Büyükçekmece’de üçlü bir yarış olacağa benziyor. Ali Ulvi Gökbudak, Dursun Tazegül ve Yalçın Taştan. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün bu üç kişinin arasında kendisine sorun yaratmayacak, ilçe ve belediye ayrımının kamuoyunda algılanmasına yol açmayacak birini tercih eder. Tazegül’ü geçen seçimlerde desteklemeyen Dr. Akgün bu seçimlerde yine destek vermez diye düşünüyorum. Tabi ki, sonuçta seçim bu…Neler neler yaşanır, neler. 
Üç adayında Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’le görüştüğünü ve desteğini istediğini ancak tabana yönelik açık bir deklere yaptıklarını düşünmüyorum. Ne kadar ilginç değil mi? Hem başkandan destek iste, hemde kendini desteklediğini açıkça kamuoyuna açıklama. Bunu Dr. Akgün’ün de istediğini zannetmiyorum. Kendi adayı kaybettiğinde kaybeden olmak istemez, kazanan kim olursa olsun ‘benim ilçe başkanım’ der yoluna devam eder.

Seçimleri kim kazanır? Tazegül’ün herkesten daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, adaylığını önceden açıklamanın bir avantajı olduğunu görmek gerekiyor. Ancak Dr. Akgün’ün işaret edeceği yerinde seçim kazanma ihtimali olur. O kim mi olur? Ali Ulvi Gökbudak.
Yalçın Taştan, Avcılar SHP’nin eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Yılmaz Taştan’ın kardeşi. Seçilme şansı olduğuna inanmıyorum. Bence liste bile oluşturamaz! Kongre günü açıkladığı listeden bir çok insan istifa bile edebilir.

Kağıt üzerinde Gökbudak şanslı gözüküyor. Ancak zamanında adaylığını açıklamadığı için bazı delegelerin ta seçilmeden önce Tazegül’e destek vermesinden dolayıda seçim çantada keklik değil. Eski ve yeni ilçe yönetimlerinin Tazegül’e destek vermesinin de mümkün olmadığını düşünüyorum.
Esenyurt’ta Kemal Deniz Bozkurt dışında ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan bir isim olmamıştı. Hafta sonu Mali Müşavir Server Gökmen adaylığını açıklamış. Kazanır mı? Bence arkasında Esenyurt’un önde gelenleri durursa kazanır. Kemal Deniz Bozkurt’un yeterli desteği alamazsa aday olur mu? Zannetmiyorum. Aday olursa da, büyük ittifak karşısında ne yapar? Yine kaybeder.

Not. Osman Savaş ile ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz Ata Akdoğan, Cuma günü bir yazı yazdı. Yazdıklarının bir bölümü doğru ancak eksik. Şöyle ki, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Av. Osman Gürcan Çelikkol, oğlumuz Atlas Akdeniz’in doğumu ile ilgili kutlamak için aradığında kendisine Osman Savaş’ın gazetelerde çıkan demecini sordum. İstifa ettim ama ilden istifamı geri almam isteniyor
 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank