content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ara

Yazar ve Arslan’a Teşekkür Ziyareti

Yozgat Şairler Yazarlar Birliğini bir grup fedakâr arkadaşımızla 2006 yılında kurmuştuk.  O günden bugüne çok ciddi, seviyeli çalışmalara imza attık. Kültür ve Sanat elçiliği görevini üstlenmiştik. Bir de Yozgat’ın tanıtımına katkımız olacak dedik. Şükürler olsun ki, bu sözümüzü de en iyi şekilde yerine getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz.

Yozgat Sürmeli Festivalleri’nde üzerimize düşeni fazlasıyla yaparak derneğimizin adını 81 ile duyurduk. Yozgat’ı tanımayan dostlarımızı şehrimize davet edip ilin tanıtımına katkıda bulunduk. Güzel anılarla dönüp Yozgat’tan ve çalışmalarımızdan övgüyle söz eden yüzlerce dostumuz oldu. Gittiğimiz Kültür Sanat programlarında Yozgat ekibi olarak ilgi odağı olduk, saygıyla karşılandık.

Bu çalışmalar bizim ne denli önemli bir yolda olduğumuzu gösterdi. Yozgatlı yazar, şair, ozan arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Onları  toplamaya da devam ediyoruz. Onlarla Kültür birliği, gönül birliğinde bulunduk.

Sağ olsun giden eski Kültür Müdürümüz Fuat Dursun’la başladık, yeni müdürümüz Bahri Akbulut’la devam ediyoruz. Çok güzel, çok ciddi, çok seviyeli çalışmalar da bulunduk. Ses getiren, yankı yapan, ilimizi tanıtan organizasyonlara İl Kültür Müdürlüğümüzle birlikte imza attık. Bu çalışmalar bize gurur verdi, onur kazandırdı. Oldukça seviyeli katılımlarımız oldu. İllere gittik, Yozgat’ı başarıyla temsil ettik. Kars Âşıklar Bayramında tüm Türkiye’yi sallayana tepkimiz oldu. Bütün bunlar bize mutluluk kaynağı oldu. İlimiz adana sevindirici gelişmelerdi.

YAZAR VE ARSLAN’I ZİYARET

Geçen yılki Sürmeli Şiir Şölenimizde iki hemşerimizin desteğini, ilgisini görmüştük. Bunlardan birisi Kültür Ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür  Yardımcısı İbrahim Yazar, diğeri de Tanıtma  Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Seyit Ahmet Arslan’ idi. Bu iki hemşerimizi, bu iki dostumuzu sürekli telefonla arayarak rahatsız etmiş, destek talebinde bulunmuştuk.
Ankara Kültür ve Turizm Bakanlığına uğramamız gerekiyordu. Bu iki güzel insanı, iki Yozgat’lı bürokratımızı da ziyaret edip, kendilerine teşekkür edelim dedik. Bakanlıkta aranırken önce Seyit Ahmet Arslan beyi makamında bulup selam verdik. Odasına oturup misafirlerle konuşmasının bitmesini bekledik.

Misafirleri gidince kendimi takdim edip elini sıktım. Ayağa kalktı sıcak bir dost muhabbetiyle; “Ya Ahmet Hocam, kendini tanıt mıyorsun, gel seni  bir kucaklayalım!” dedi.
Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı hemşerimiz Seyit Ahmet Arslan beyin ilgisi beni çok umutlandırmıştı. Doğrusunu söyleyim, o denli sıcak, o denli samimi ve o denli candan karşılanacağımı umut etmemiştim. Görüşmelerini kesip benimle yakinen ilgilendi. Faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldı. Çalışmalarımızı ve gazete yazılarını takip ettiğini ifade ederek, bize olağan üstü bir ilgi gösterdi. İçimden “İşte Hemşeri dediğin böyle olur” diyordum!...

İBRAHİM YAZAR BEY’E UĞRADIK

Sabah makamında bulamamıştık, Öğleden sonra Tanıtma Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı hemşerimiz İbrahim Yazar beyin makamına döndüğünü öğrenip Seyit Ahmet Arslan beyle onu ziyarete gittik. İbrahim Yazar beyle de tanışıp teşekkür etmek istiyordum. Selam verip makama girdik. Ahmet Arslan bey beni takdim etti. “Hemşerimiz Yozgat Şairler, Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın sizi ziyarete gelmişler efendim” dedi. Ahmet Bey kısa bir sohbetten sonra odasına döndü.

Aynı sıcak karşılamayı, aynı sevgiyi ve aynı  samimiyeti İbrahim Yazar beyden de gördüm. Gazetemizin Patronu Mükremin Kayhan beyi aradı, bak yanımda kim var diye, beni takdim etti, Mükremin beyle de telefonda konuşup hasret giderdik. Hatıra fotoğrafları çektirdik, bu ziyareti haber yapacağımı söyleyip, kendilerinden yazı ve haber konusunda izin istedim. “Tabii ki, neden olmasın” dediler.

Kültür ve Turizm Bakanlığına girerken endişeliydim. Nasıl karşılanacağımı da bilmiyordum. Ama iki hemşerimizden  candan dost karşılanma görünce gurur duydum.
Yozgatlı bürokratların varlığı ve sıcakkanlılığı beni duygulandırdı. Kendilerine şahsım ve derneğim adına teşekkür ediyorum.

Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Seyit Ahmet Arslan beyi ve Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar beyleri Sürmeli Festivali şiir programı için oldukça fazla rahatsız edip kendilerinden proje desteği talebinde bulunmuştuk. Çok rahatsız edince Allah var, bizi hoş karşılamaya bilirler endişemiz vardı. Ama sıcak muhabbetleri  o endişemizi silip yerini dostluğa, hemşeriliğe bırakıvermişti...

Değerli dostlar, Yozgatlı bürokratlar, Yozgat aşığı güzel insanlar, iyi ki varsınız, iyi ki, yanımızdasınız!.. Sizin varlığınız bizim güç kaynağımızdır. Teşekkür etmek ne kelime, sizleri saygı ve hürmetle alkışlıyoruz...
Sağolun, var olun!...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Yazar ve Arslan’a Teşekkür Ziyareti”

  1. 1
    Mehmet ballı Says:

    Ahmet bey Merhaba
    Yazdıklarınızdan bende gururduydumm.
    Aynı portalda yazıyoruz,
    Bende Yozgat'lıyım ama hiç haberdar olmadım derneğinizden..
    Hayırlı olsun diyelim..
    Saygılarımla..



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank