content
11 Ara

Yargı Siyasete Müdahale Etmemeli

Bu doğru. Ama sadece bu yetmez. Sadece siyasete de  değil. Eğitime, elbiseye inançlara ve hatta yolda gidişimize kadar bu ülkede yargı her şeye müdahil. Kimsenin kimseyi elbisesinden dolayı yargılamaya hakkı  yoktur. Hiçbir hukuk anlayışı ile kimse kendinde bu hakkı göremez.

Ama bu ülkede ideologlar yargı yolu ile binlerce kişiyi kılık kıyafetinden dolayı mağdur ediyorlar. Binlerce kişiyi de şapka yüzünden astılar.

Bu yargının siyasete sosyolojik yapıya ve inançlara müdahalesi değil de nedir.

Laikler, daha açık ifade ile laik ideolojinin arakasına saklanarak  din düşmanlığı yapanlar yıllardan beri yargıyı  askeri  bürokrasiyi, bazı  basın yayın kuruluşlarını, bazı  gönüllü kuruluşlarını  ve daha bir çok alanı elerline geçirmişler. Vakti ile  suyun başını  tutmuşlar ve bu  gün insan hakları  ve demokrasi alanındaki açılımları  gördükçe ne yapacaklarını   şaşırttılar ve adeta kudurdular

Şimdi de yargı kararı  ile  imam hatiplilerin  yolunu kesmeye kalkmaları. Sadece imam hatipliler olsa. Meslek lisesi  mezunlarının istikbalini kararın  karar.

Bizde yargı bu işte. İdeolojik  anlayışla  temeli atılan bizdeki hukuk ve bunun  icracıları  ülkedeki tüm yüksek  yargı  kurumlarını ve hatta  ülkedeki bir çok ilde ki  baroların da yine  aynı  zihniyet  tarafından  kullanıldığını  son zamanlarda daha  iyi anlıyoruz. Gerek Ergenekon davasında ortaya çıkan  yargı kaosu, gerekse İHL  için alınan  son kara. Tamamen ideolojik. Kendilerini bu milletin efendisi zanneden  ve tipik  firavun tavrı  ile hayata ve hadislerle  müdahil olan bu  zihniyet temizlenmediği sürece bu memlekete ve parlamenter demokrasiye  rahat  yüzü yoktur.

İstanbul barosu başkanın  son  cümleleri ise tamamen Müslüman  tahrik etmeye  yönelik  iğrenç bir ifade. Eşitlik eşit insanlar arasında olurmuş. Yani diğer anlamı İmam Hatipliler  eşit değil. Daha başka ifade  ile  din  mensubu  insanlar  kendiler ile  eşit değil.

Ey şahsiyetsiz ve tarihten nasipsizler

Sizinde sonunuz gelecek merak etmeyin

Bunlar PKK gibi bir terör örgütünü bile kendi çıkarları için besleyen büyüten bu zihniyettir

Bu zihniyetin arkasında kimler var

Başta Siyonizm. Siyonizm’in kullandığı Türk asıllı ateistler.

Bunlardan bu memlekete bu zaman kadar  en küçük  bir fayda gelmedi. Bundan sonra da gelmeyecektir vesselam.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Yargı Siyasete Müdahale Etmemeli”

  1. 1
    Ahmet AY Says:

    Üstadım aynı konuyu ben de işlemiştim ama yazınız harika. Sağduyunuz için de teşekkürler.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank