content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 May

Yalanlar ve Söylentiler Üzerine

Yaşadığımız yerlerde öylesine söylentiler duyarız ki, aslının olup olmadığını bakmayız. Duyduğumuz yalanın ve söylentinin üzerine yorumlar bile yaparız. Hatta sert tartışmalar… Kimse merak etmez, ‘Söylenen gerçekten doğru mudur? Yalan ve yanlış olamaz mı?’ diye.
Geçtiğimiz günlerde Avcılar’da Merkez Caminin yıkıldığı ve yerine kimilerine göre Kiler Market, kimilerine göre Onur Marketin camiinin yapımını üstlendiği ve altına market yaptıracağı söyleniyordu.  Ben de caminin karşısında bulunan bir işyerine çıkarak, müsaade istedim ve fotoğraf çekmeme izin verildi. Ve oradaki yurttaş ise şunları anlatıyordu: “Onur Market’in Beylikdüzü’ndeki caminin altında marketi var. Burada da caminin yapımını üstlenmiş ve girişinde çok büyük market yaptıracakmış! Ayrıca saatçi Sabahattin de bu işin içindeymiş. O da kendisine dükkan yaptırıyormuş!”

Market ve dükkan yalan,
gerçek; cami ve otopark

Fotoğraflarımızı çektik ve işyerinden ayrıldık. Büyük bir haber yakalamıştık. Önce söylentiyi haber yapacaktık. Sonra Sabahattin’in ismi geçince kendisini arayıp, olayın doğrusunu öğrenelim dedik. Ve öğrendik ki İhsan Şahin, İrfan Bozkurt gibi işadamları tarafından bir vakıf kurulmuş ve caminin yapımını üstlenmiş. Market, dükkan filan da yapılmayacakmış!
Görülen o ki, başka bir haber için gittiğimiz yerde farklı bir habere imza atacaktık. Ardından İhsan Şahin’i aradık. Cumartesi günü haberimizin ayrıntılarını Şahin’den öğrendik. 10 trilyana mal olacak modern bir cami. Dükkan ve market yok. Ancak birinci bodrum katında seminer ve konferans salonu, altında iki bodrum katta ise, yaklaşık 400 araçlık otopark var.

Haberle araştırması yaparken,
iki farklı haberle karşılaştık

Bununla ilgili Caminin eski bir fotoğrafını bulabilmek için Avcılar Belediyesi resmi internet sitesine girelim dedik. avcilarbelediyesi.com adresini yazınca karşımıza ‘Satılık’ ilanı çıktı. Haberin ayrıntılarını ararken haber karşımıza çıkmıştı. Avcılar Belediyesi’nin ismi satılıktı.
Neyse siteye girdik aradık, Merkez Cami’nin fotoğrafına rastlayamadık. Sadece 1990 yılından öncesine ait eski bir fotoğraf vardı. Bu arada ilginç bir gözlemimiz oldu. Belediyenin resmi internet sitesinde ‘Projeler’ bölümünde tamamlanan ve tamamlanacak olmak üzere iki ayrı bölümünde; tamamlanan (30 Ağustos Atatürk Anıtı, Saat ve Bilgi Kuleleri, Firuzköy Spor Tesisleri, Sosyal Tesisler, Gümüşpala Meydanı, Firuzköy Meydanı, Temizlikte Reform) 7 projesi, tamamlanmayan ise 35 hayali projesi vardı. Bunlardan biri de caminin karşısında yer alan akıllı katlı otopark projesiydi. Ve bu projeyi biz tam 10 yıldır Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin ağzından dinliyorduk.

12 yılda 7 proje yapılmış
35 hayali proje bekliyor

Ve trajik yan ise, 12 yıllık Değirmenci iktidarı döneminde gerçekleştirilen toplam proje adeti 7, tamamlanacak proje adeti ise 35. Anlayacağınız Değirmenci’nin, 35 hayalinin hayata geçirmek için tam tamına 60 yıla ihtiyacı vardı. Demek ki, Değirmenci oğullarını ve torunlarını belediye başkanı olarak hazırlayacak ve biz 72 yılda toplam 42 proje görebilecektik. Tam bir Aziz Nesinlik hikaye değil mi?

Başbakan’a kim hesap verecek?

Geçen hafta içersinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’ye geldi. Mitinglerde yurttaşlara hitap etti. Büyükçekmece’de AK Parti’nin yeni ilçe merkezinin açılışını yaptı.
Merak ettiğimiz şu. Başbakan Erdoğan bu binanın kaçak ve ruhsatsız olduğunu biliyor muydu? Bu binanın sahibinin, AK Partili Tepecik Belediye Başkanı Rafet Yıldız’ı rüşvet suçlaması yaparak, tutuklattığından haberdar mıydı?
Ve neden bir AK Partili, partinin üst yetkili organlarını bu binayla ilgili uyarmadı? Neden herkes sustu? Ve Başbakan Erdoğan’a seçimler öncesinde nasıl böyle bir yanlışlık yaptırıldı? Ve bunun hesabını kim verecek?
AK Partililerden yanıt bekliyoruz…

 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank