content

07 May

Yabancı Hekimler Türkçe’ ye Takıldı

Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerde yabancı hekim ve hemşire çalıştırabilmesinin önünü açan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) büyük tartışmalara neden olmuştu. Özellikle bazı sendikalar eylem yaparak bakanlığın bu uygulamasına sert tepki göstermişti.

Ancak ithal hekim uygulamasının özel hastanelerle sınırlı olması, yabancı doktor ve hemşirelere Türkçe bilme şartı getirilmesi ve diploma denkliği gibi nedenlerden dolayı yurtdışından Türkiye’ye olan talep beklenilen gibi olmadı.

KHK’nin yayınlanmasının ardından 6 ay geçmesine rağmen Türkiye’ye gelen yabancı doktor ve hemşirelerin sayısının 50’yi geçmediği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, talebin az olmasını, özellikle Türkçe bilen yabancı doktor ve hemşire seviyesinin oldukça düşük olmasına bağladı.

ÖZEL HASTANELER ZORDA

Türkiye’de hekim sayısının az olduğunu kaydeden Şencan, özel hastanelerin hekim bulamadığı için yabancı hekime ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Uygulamayı yürüten bakanlıkların arasında herhangi bir koordinasyonsuzluk olmadığını belirten Şencan, “Bu süreç sadece Sağlık Bakanlığı’yla bitmiyor.

Çalışma Bakanlığı’nın ülkede çalışma alanıyla ilgili, İçişleri Bakanlığı’nın da oturma izniyle ilgili süreçleri tamamlaması gerekiyor” dedi. Şencan, şu anda yabancı hekime talep olan illerin İstanbul, Bursa, Ankara İzmir, Şanlıurfa olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank