content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Ara

Web veya Blog Sahipleri Çok Para Kazanacak…

ABD'de yapılan bir araştırmada, önümüzdeki 4-5 yıl içinde web sitesi sahipleri ile blog sahibi yazarların çok para kazanacağı açıklanmış, dikkat ederseniz zaman zaman gazetelerde okuyorum ve sanıyorum sizde okuyorsunuz; Asırlık gazetelerin bazıları bu yüzden kapandı ve iflas etti, bazı gazete sahipleri ise gazeteyi kapatıp web-blog siteleri ile önümüzdeki yıllarda gazeteciliği bu yolla sürdüreceğine dair beyanları var.

İnternetin ortaya çıkması, burnu kaf dağında olan bazı gazeteci- yazar ve şairleri de köşeye sıkıştırdı. Hatta bir ara yıldızı parlayan radyoları, arkasından gelen tv'leride zora soktu. Niye, bu yayın organlarında yer alabilmek öylesine zordu ki. Gazete sahibine, genel yayın müdürüne veya radyo-tv'cilerle kim iyi ise sürekli onlar ön planda idi. Kaliteli olduklarından mı, hayır. Torpilli olduklarından, ben bile kaç gazetenin bölge şefi ile çalışırken kavga etmiştim. Sebep önümü kesmeleri, bunu açık açık söylüyordum. Kendim gazete çıkardığımda da herkesin haberini kullandım, değer vermem gerekenleri ön plana çıkardım.

İnternet bana göre Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı, bir çırpıda fırsat kollayan ve gazete-dergi-radyo-Tv'de kendilerine yer bulamayan kişiler internete ve web sayfalarına dört elle sarıldılar. Hatta bazıbüyük gazeteler açtıkları web sitelerinde üye yaptıkları kişilere sansür uygulayarak eski taş devri kanunlarını uygulamak istediler ama baktılar ki durum iyi değil, sayfalarını herkese açtılar. Açtılarda ne oldu, sansürü-frenlenmeyi ve onların etiketi altına girmeyi reddeden kesim yine bağımsız olarak açtıkları web veya blog sitelerinde biyografilerini. Yazılarını, haberlerini, şiir, roman, hikaye, fotoğraf, video vb.gibi ürünlerini internette hızlı bir şekilde yayınlamaya başladılar. Bazılarının önemli ölçüde yol aldıklarını biliyorum, internet bana her kişinin büyük ve değerli bir varlık olduğunu gösterdi. İsmini çok önceden bildiğim bazı kişilerin internet yıldızları karşısında sönük kaldıklarını gördüm. Bu durum gelecek için ümit verici, evinde 1 bilgisayar ve iyi bir kütüphanesi olan herkes gelecekte harikalar yaratabilir.

Benim asıl demek istediğim şu, atı alan Üsküdar’ı geçmeden herkesin şimdiden web sitesi veya blog tanzimini öğrenmesi iyi olur. Türkiye'nin her köyünde, kasabası'nda, ilçe ve ilinde yaşayanlar kendi köy, kasaba, ilçe ve illeri için web sitesi veya blog açabilir. Bu sitede bulunduğu yerin tarihini, coğrafyasını, örf ve adetlerini, nüfusunu yazabilir. Yetişen büyük kimselerin hayat hikayesinden söz edebilir, kendince önemli gördüğü haber ve duyurulara yer verebilir. İş adamlarının reklamlarını yayınlayabilir, sayaçtan izlenme oranını takip edebilir.

Gelecekte web-blog sitesi olanlar, kütüphanesi olanlar. Çok yabancı dil bilenler, birazda gazetecilik ve yazarlıktan anlayanlar ABD'de yapılan araştırma gibi bence de büyük yol alabilecek ve büyük paralar kazanabileceklerdir. Bu konuda çok akıllı olan Türk Çocukları bu fırsatları kaçırmamalıdırlar, özellikle öğretmenlikle eşdeğer gördüğüm web sitesi veya blog yönetimi evden çıkamayan kız çocukları ve bayanlar içinde gelecekte önemli fırsatlar sunacak gibi görünüyor. Kütüphane kurmak için ise eski kitap satan kitabevlerini sık sık ziyaret edebilirsiniz, ben öyle yapıyorum. Kitapları olduğundan çok ucuza alıyorum, 10 yıl oturup hiç durmadan yazı yazsam kütüphanem yeterli. Bana kalırsa sizde böyle yapın, internetin inceliklerini bir an önce öğrenip faaliyete geçin...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Web veya Blog Sahipleri Çok Para Kazanacak…”

  1. 1
    Mehmet Salih ÖZALP Says:

    Biz çok demokratik düşünüyoruz, herşeyi yayınlarız diyen yayınlar bile; Yazıyı verdiğinde hemen yan çizerler. Anlamadım diğer gazeteleri düşünce baskısı kurdukları için eleştirenler, en ufak farklı düşünen yazarını bir başka baheneyle engellerler. Saygılarımla...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank