content Av. İbrahim GÜLLÜ, Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı
01 Haz

Vurulan İnsanlık Onuru

Katliam konusunda sabıkalı eli kanlı terör devleti yine sahnede. Tüm insani değerleri ve uluslararası hukuku da hiçe sayarak pervazsızca, gözü dönmüş şekilde masum insanları vuran yeryüzünün öldürücü virüsü önüne çıkanı yok etmeye devam ediyor.

Aslında insani yardım gemisinde vurulan ve vuran İsrail’in kendisidir. İsrail hem Türkiye nezdinde hem dünyada kaybetme kuşağına girmiştir. Artık hiçbir kuvvet bu zalim ve kontrolsüz devletin hamiliğine ve avukatlığına soyunamayacaktır. Çünkü mızrak artık çuvala sığmamaktadır. Ve sığamayacaktır. İsrail yalnızlığa sürüklendiği ve uçurumdan aşağı hızla düşmeye başladığı tarih artık silinmeyecek şekilde insanlık tarihine not düşülmüştür. Bu öldürücü virüs ne zaman zaptu rapt altına alınacak ve nasıl etkisiz hale getirilecek?

*İsrail insanlığın ve dünyanın ortak bir sorunudur. Acilen bu sorun tüm dünya devletlerince görülmeli ve gereken ekonomik, siyasi ve askeri tedbirler alınmalıdır. Dünyanın ve bölgenin barış ve huzurunun sağlanmasının yolunun İsrailin etkisizleştirilmesi olduğu unutulmamalıdır.

*Uluslar arası arenada insanlığı tanımayan ve kendisinden başkasına tahammülü olmayan bu kontrolsüz güç tecrid edilmeli ve tüm unsurları ile ve özellikle ekonomik destekleyicileri ile birlikte deşifre edilmelidir.

*Sivil toplum ayağa kalkmalı, İsrail’e ekonomik ve siyasi destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ve firmalar süresiz boykot kapsamına alınmalı ve toplumsal hassasiyet sürekli gündemde tutulmalıdır. En önemli silahın ekonomik boykot olduğu düşünülerek gerek devletler planında ve gerekse fert bazında boykot uygulanmalıdır.

*BM ve ABD nin İsrail hamiliğinden vazgeçmesi sağlanmalıdır. BM ve ABD artık kınama, özür gibi sözde göstermelik tepkilerin yerine terbiye edici ve pişman edici etkin müeyyideler uygulanmalıdır. Artık İsrail yaptığının yanına kar kalmayacağını görmeli ve görmek zorunda bırakılmalıdır. İsrail’e bu ve bundan önceki tüm katliamların hesabı sorulmalıdır.

İnsanımız artık ölü sessizliğinden çıkmalı ve hakka ve insanlığa taraf olduğunu göstermelidir. İsrail’in yaptıkları ile “Zulm ile abad olanın ahirinin berdad olacağını” acı gerçeğini yüzüne tokat gibi çarpılacağı günlerin geleceğinden kuşkum yoktur.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank