content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Ara

Vira İstanbul’da Yolsuzluk var mı? Açılan Soruşturma ne Anlama Geliyor?

Yazmak farz oldu…
Uçaktayız…
Ordu’dan dönüyoruz…

İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner İçişleri Bakanlığı’nın, Vira İstanbul ile ilgili Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni veridiğini söylüyor.

Kendisine açık açık bunun yanlış olduğunu anlatıyorum.
Bu proje için Vehbi Orakçı ve Yusuf Uzun döneminde de yüzde 35 üzerinden pazarlık yapıldığını anlatıyorum.
Ayrıca bir dipnot ekliyorum.
İhaleye katılan firmalardan birinin abisinin AK Parti milletvekili olduğunu belirterek; Vira İstanbul projesi ile ilgili söylentileri duyduğumda, haber yapmak için araştırma yaptığımı, ihaleye katılan AK Partili inşaat şirketinin sahibi ile görüştüğümü anlatıyorum.
AK Partili belediyenin
yüzde 17.5 ve yüzde 23′ünü gör(e)meyenlere!
Metiner’e anlatıyorum, görüşmenin detaylarını: İhaleye katılan AK Partili inşaat şirketinin üst düzey yetkilisine; “ihaleye katılıp katılmadığını ve katıldıysa neden yüksek fiyat vermediğini” ve “İhaleye girdiysen girmemen için bir baskı yapıldı mı?” diye sordum. İhaleye katıldığını ve kendisine yönelik ihaleye katılıp katılmamasına yönelik herhangi bir baskı yapılmadığını söyledi. Ayrıca ihalede yüzde 35′den daha düşük bir teklif verdiğini, çünkü hasılat paylaşımında tüm şartların belediyenin lehine olduğunu ve yüzde 35′in bile kendisi için yüksek risk taşıdığını detayları ile anlattı. Ardından da üzerine basa basa, Beylikdüzü Belediyesi’nin ihaleden oldukça karlı bir sonuç ile masadan kalktığını söyledi.
****
Ve en önemlisi bölgemizde bir AK Partili belediyenin oldukça büyük projelerde verdiği ihale rakamlarını söylüyorum. Yüzde 20 ve 17.5… Buraları görmeyip, CHP’li diye orayı görüyorsanız ayıp ediyorsunuz. Adaletsizlik yapıyorsunuz… Varsa bir adaletsizlik, yolsuzluk, çıkar bu ihalelerde olduğunu düşünürek eşit ve adil davranın.. Bunu yapmıyorsanız yanlış yapıldığını söylemek zorundayım.
Soruşturma açılsın diye
çaba sarf edenlere sorular;
İyi ki bu konu Ordu dönüşünde Metiner tarafından gündeme getirildi. Bu konuyla ilgili uzun süredir yazmak istiyordum ve günü bugünmüş. Ayrıca bu ihale ilgili konuşanlara, soruşturma açtırmak için çaba sarf edenlere şunu sormak istiyorum.
Bir, ihale adrese teslim mi yapıldı?
İki, ihaleye katılmak isteyip de katılamayan firma var mı?
Üç, ihaleye katılıp daha yüksek teklif verip de ihaleyi kazandığı halde ihalenin verilmediği bir firma var mı?
Dört, ihale kapalı kapılar ardında mı yapıldı?
Bu dört soruya belgeli ve bilgili yanıt verecek herkese çağrımdır. Bu ihalenin takipçisi olacağız, elinizdeki belgeleri bize getirin. Olmadığını siz de ben de biliyorum. Tüm hesaplar 2019 yerel seçimleri için… Bilinsin isterim.
Bu yöntemlerle seçim kazanacağını düşünenlere de söyleyeceğim şudur: Böyle yapmaya devam ederseniz, kaybedeceksiniz…
İhale ile ilgili sorduğum sorulara,
benim yanıtlarım
Onlardan bu yanıtları beklerken, kendi yanıtlarımı vereyim.
Bir, adrese teslim ihalenin ne demek olduğunu konuyla ilgili konuşanların tamamının bildiğini hem de daniskasını bildiklerini biliyorum. Ve gazete olarak bugüne kadar elimize ulaşan tüm belgeler doğrultusunda adrese teslim ihalelerle ilgili haber yapıyoruz. Ve buradan bir kez daha çağrı çıkarıyorum. Elinde bilgi ve belge olduğu halde yazamayan, yazdıramayan varsa, bize getirsin biz yazmaya hazırız. Bugüne kadar bu ihalenin adrese teslim olduğunu söyleyen bir Allah’ın kuluna bile rastlamadım.
İki, gazetemizin merkezi Beylikdüzü’nde olmasına rağmen bugüne kadar ihaleye katılmak isteyip de katılamadığını söyleyen bir inşaat firması ve konuşanlardan bu yönde bir ima bile duymadım.
Üç, bugüne kadar yaptığımız ihale haberlerinden biliyorum. İhaleyi kazandığı halde verilmeyen firmaların çeşitli ayak oyunları ile ihaleden uzaklaştırıldığını ya da kazanmış olsa bile bir mazeret bulunarak mutlaka ihalenin iptal edildiğini yakından biliyorum. Vira İstanbul Projesi’nde ihaleye katılıp da kazandığı halde ihalenin verilmediğine ya da bir firmanın ihaleye katılmaması için ayak oyunları yapıldığına yönelik bir söylenti de duymadım.
Dört, bizzat gazete olarak ihalelere katılmak istediğimizde alakasız mazeretler üretilerek yasal olduğu halde, ihalelere giremediğimizi yakından biliyorum. Vira İstanbul Projesi ihalesinin açık, şeffaf ve katılımcı olarak yapıldığını cümle alem biliyor.
Soruşturma açıldı diye bayram edenlere…
Bir de AK Partililere başka bir soru sormak istiyorum.
Bu ihalenin yapılacağını hepiniz biliyordunuz. Çoğunuzda inşaat işiyle öyle ya da böyle uğraşıyorsunuz.
Bir firma bularak ihaleye soksaydınız. Teklif verseydi. Açık ihalede fiyatları yükseltseydiniz. Bugün de bunları konuşmasaydınız. İhale teklifini yükselterek, belediyenin ve kamunun daha karlı çıkmasını sağlasaydınız.
Ancak sorun galiba ihalenin yüzde 35 ile verilmesi, ihalenin şeffaf yapılmaması değil.
Düşünün bir belediye hasılat paylaşımı ile yaklaşık 250 milyonluk hasılat sağlayacak. Ve sağlanan ilk hasılattan bu pay alınacak. Ve de üç yıl içersinde Beylikdüzü Belediyesi’nin elde edeceği hasılat ile hem borçlarını ödemesinden hem de büyük hizmetler yapmasından korkuyorsunuz.
Yoksa ihalelerle ilgili bir sorununuz yok… Olsa Türkiye’de yapılan tüm ihaleleri sorgular ve soruşturma açtırırsınız. Hem de parti ayrımı yapmadan…
CHP’li muhaliflere…
Ayrıca 10 yıldır CHP’li muhaliflerin ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiği Beykonakları meselesi ise artık usandırdı. Başından beri söylüyoruz. Beylikdüzü’nde ki tüm toplu yapılar aynı sorunu yaşıyor. Hiçbiri ile ilgili ne basın açıklaması, ne mahkemeye müracaat var. Ne de tepki…
Yeşil alan gaspı ise hepsinde var…
Asıl mesele şu galiba…
Dün bu meseleyi CHP içersinde “İmamoğlu başkan adayı olamasın” diye büyütenler bugün de 2019 yılında tekrar aday olamasın diye ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyor.
Ve ilginçtir ne 10 yıllık AK Parti iktidarında ne de bugün bu mesele ile ilgili AK Partililerin bir açıklaması oldu. Nedense soruşturma izini verilirken bu konu da eklenivermiş.
İhalerle ilgili onlarca haber yaptık…
Sesiniz çıkmıyor!
Son alarak söyleyeceğim şu.
Kasım 2014 yılından beri İstanbul belediyelerindeki suistimalleri ve adrese teslim  ihaleleri yazıyoruz. Savcılar bizimle ilgili soruşturma açıyorlar.
Ve bugüne kadar belgeli yaptığımız ihalelerle ilgili Cumhuriyet savcılarının bir soruşturması yok. İçişleri Bakanlığı ise yaptığımız bunca belgeli habere rağmen bir müfettiş bile göndermedi.
CHP’li belediyelerle ilgili ihale suistimallerini yazdığımızda AK Partili yöneticilerin açıklaması, AK Partili belediyelerle ilgili haber yaptığımızda ise CHP’li yöneticilerin sesi soluğu çıkmıyor.
Nedense “yüzüklerin kardeşliği” devreye giriveriyor.
Son söz: Ekrem İmamoğlu ile ilgili soruşturma izininden bir şey çıkmayacağını uğraşanlar da biliyor. Amaç algı yaratmak… Bilsinler ki, 10 yıldır bununla ilgili algı çalışması yürütenler İmamoğlu’nun adaylığını engelleyemediler. Görülen o ki, AK Parti’nin ortaya çıkaracağı Belediye Başkan Adayı da İmamoğlu ile yarışacak.
Bizden söylemesi, soruşturma izininden medet uman AK Partililer böyle giderse, 2014 yılında olduğu gibi CHP’li muhaliflerin kaybettikleri gibi kaybedecekler.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank