content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Kas

Vergi ve Sigorta Affı

Bir şans, bir umut bekliyor ülkemiz. Ama lütfen bir ödeme kolaylığı çıkartacaksanız sakın karmakarışık rasyolara bağlamayın işi.Bu köşeden daha önce birkaç kez af beklentisini kaleme almış ve iş dünyasının şiddetle vergi ve sigorta primine yönelik yapılandırmaya ihtiyacı olduğunu belirtmiştik.

İş dünyasının bu çağrıları karşılıksız kalmadı, şimdi çok önemli bir af tasarısı gündeme geldi.

Hatta, vergi ve sigorta primi dışında elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, stopaj, harçlar, trafik cezaları gibi bir çok kalemde de yeni bir yapılandırma olacak. Af kapsamında borcun anaparası korunarak gecikme zammı ve faizlerinde yeni bir düzenleme yapılarak cezalarda indirime gidilecek. Ayrıca ödeme kolaylığı olması için taksitlendirmede yapılacak.

Gerçekten iş dünyası büyük sıkıntılar içinde. Kamunun gecikme zam ve cezası, faizi çok yüksek. Örneğin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun prim ve diğer alacakları süresi içinde ve tam olarak ödenmezse, ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için % 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılmaktadır.

Ayrıca, her ay için bulunan tutarlara ödeme süresinin bittiği tarihten başlamak üzere borç ödeninceye kadar her ay için ayrı ayrı Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait Türk Lirası cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanarak gecikme zammı hesaplanmaktadır. Benzer durum vergi ve diğer alacaklarda da söz konusudur.

Bir şans, bir umut bekliyor ülkemiz. Ama lütfen bir ödeme kolaylığı çıkartacaksanız sakın karmakarışık rasyolara bağlamayın işi. Basit ve anlaşılır, herkesin okuyunca anlayacağı bir düzenleme olsun. 2008’de çıkartılan taksitlendirme ve ödeme kolaylığı gibi gecikme zammının bir kısmını silip, teminat istenmeden ödemeye kolaylık getirilirse emin olun başvuru artar.  Hatta bankalarla görüşülüp borçlulara düşük faizli kredi imkanı getirilirse hem ekonomi canlanır, hem de devletin kasasına önemli miktarda kaynak girmiş olur.

Bundan hem ülkemiz, hem de SGK, maliye gibi kamu kurumları ve hem de istihdam artışıyla vatandaş avantajlı çıkar. Ancak bir an önce bu yasanın çıkmasını bekliyor vatandaş.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank