content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Oca

Vatan Narinleri

Aydınlar yine sahnede. Gerçek yüzünüzü mertçe ortaya çıkarın, emin olun ki; şimdikinden daha utanç verici duruma düşmeyeceksiniz. Kelime haznenizi, ülkeyi ve vatanseverleri karalamak adına o kadar geliştirdiniz ki, sizin gibi cümleler kurmak imkansız hale geldi. Kahpe amaçlarınıza giydirdiğiniz kılıflar o kadar eskidi ki; çırılçıplak, dımdızlak kaldınız gözümde. Sizin meşhur laflarınız bunlar, "Bırakın cenaze üzerinden siyaset yapmayı." Bir kez olsun DELİKANLICA gerçek niyetinizi söyleyin...

19 Ocak 2007 tarihinde, insanlığa sığmayarak katledilen yazarı herkesten daha samimi şekilde ben anıyorum. En azından rahmetli sizler kadar riyakar değildi. Seneler boyunca yazarlık yaparak İstanbul gibi bir şehrin göbeğinde; 6,7 Eylül olaylarının gerçekleştiği memlekette delikanlıca yazmaya devam etti. Her ne kadar baba tarafımdan, atalarımdan gelen laz kimliğimin üzerine gururlanarak giydiğim Türk kimliğine hakaretler savursa da, bu kadar açık yüreklilikle sergilediği mert duruşu kutlayabiliyorum. Bu insanın üzerinden yaygaralar koparmak, konserlerinde Apo' yu özledik naraları atan bir insanı anmak kadar aşağılık bir olaydır. Ki o adamın sanatı bu ülkede sanat yapıyorum diyenlere toz attıracak kadar büyüktür de. Siyasi amaçları ve gizli özlemleri değil midir bizleri derinden üzen?

Sizler eşitlik, özgürlük ve hak gibi kavramların ardına senelerdir sığınıyorsunuz. Bu masum kavramlar topluluğu sizleri senelerdir bağrına bastı. Bilinçsiz vatandaşlarımız ise sizlere tempo tutarak ömürlerini geçirdi. Çağdaş yaşamı desteklediniz, terör örgütüne para akıttınız. İşçileri savundunuz, sloganlarınız farklıydı. Sizden farklı düşünen sendikalarla dişe diş kavgalara tutuştunuz. Bir oluşumunuz kapandı diğerini açtınız, istediğiniz gibi at koşturdunuz. Kendi evinizin içindekini komşulara anlatıp onlara şikayet ettiniz bizleri. Sonra da bu vatan hepimizin dediniz. Bir kez olsun şehit bir askerin ismini kale olarak nitelendirdiğiniz şehrinizin bir cadde veya sokağına verdiniz mi? Asala terör örgütünün birden neden ortadan kayboluğunu sorguladınız mı? Araştırma uğraşı içerisinde bulundunuz mu? Bizlere barbar diyen bir lokmalık canların bizleri bulduğunda bir kaşık suda nasıl boğduğunun kanıtlarını incelediniz mi, ya da boğacaklarını düşünüyor musunuz?

Güvercinler uçuruyorsunuz, o güvercinlere ben üzülüyorum. Onlar bilseler sizlerin karanlık amaçlarını, onlar bile uçmaya tövbe ederlerdi. Geçen sene protest müzik yapan bir sanatçının üzüntülerini, şehit analarının üzüntüleriyle birleştirmesini temenni eden bir yazı yazmıştım. Bir sene geçti aradan ve hala değişen bir şey yok. Bırakın rahmetlinin yakasını artık. Sizlere laf söylediğimizde, ona laf atıyorsunuz diyeceksiniz diye, yaygara çıkaracaksınız diye susuyor ve susmaya devam ediyoruz. Cinayetin her türlüsü kötü şey, ancak sizin işlediğiniz üstü örtülü cinayetlerin ve vatanımızın argo tabirle kafasına sıkma cinayet planınızı başka kılıflarla sürdürmeye devam edin. Belki daha inandırıcı ve başarılı olursunuz...

Sana saygı duyuyoruz rahmetli Hrant Dink. Her ne kadar "Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan ile kuracağı asil kanında mevcuttur." desen de. Çünkü biz öyle bir nesiliz ki, bünyesinde her türlü ırktan bireyleri hoşgörüyle karşılayan ve bundan zerre utanç, sıkıntı duymayanlarız. Aksine daima bizden ayrılmak isteyen grupların varlığı durmuştur ensemizde. Kişisel veya ufak çetelerin gerçekleştirmiş olduğu eylemleri birileri ülkenin tüm vatanseverlerine mal etseler bile gerçek bu. Sözlerime kimin yazdığı önemli değil diyerek bitireceğim bir şiirin beğendiğim iki kıtasıyla son vereceğim. Öyle ya vatanımızın içinde bulunduğu durumları yazan şiirler ve şarkılar artık hedef altında.

Sizlere söylüyorum güvercin imalatçıları ve uçurucuları. Biraz sözü açık olsanıza, biraz delikanlı olsanıza!

Bu özürden gayeniz cibanı uclandırmak.
Güyya Türkün agzıyla Türkleri suçlandırmak.
Ermeniye koz verip tezini güçlendirmek.
Kaç dolara kestiniz bu özürün fişini?
Sizin gibi aydının 7 den 70'ini.

Soruyorum kaçmak ne, ne iş yapar asala?
Asala dedi miydi başlarsınız masala.
Bakın beyler bu işler sizi aşan mesele.
Haddinizi aşmayın herkes yapsın işini.
Sizin gibi aydının 7 den 70'ini.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank