content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Mar

Vatan, Millet Yahut Çanakkale

Yüce Allah (c.c.) Kur'ân-ı Kerîm'inde, 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin; bilâkis onlar diridir ama siz bunu anlayamazsınız' buyuruyor. Türk Milleti, vatan coğrafyasının her köşesinden gelerek Allah yolunda vatanları ve imanları uğrunda  Çanakkale de  savaşarak şehit düşen kahramanlarıyla bir ‘destan’ yazmıştır. ‘Çanakkale destanı,’Ergenekom, Bozkurt , oğuz kağan destanları gibi bir Türk destanıdır ve 250 bin şehitdin kanıyla yazılmıştır.

 

Bu‘şehitler günü’ne hususi önem atfeden Başbakan Erdoğan’ı ve  özelikle  bu defa  12 günlük muhteşem anma proğamı hazırlayan  Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Belediye Başkanı Ülger Gökan’ı  candan kutluyorum.

 

Şu gerçeği de dost düşman herkesin bilmesi gerekir ki, bizim için Çanakkale şehitleri ne ise, vatan haini terörist canilere karşı vatan savunmasında  şehit  düşerek Türk Bayrağına sarılarak tabutlarında toprağa verilenler de aynı kahramandır.

 

***

İngilizler ve Fransızlar, 1924 ve 1926 Çanakkale muhaberelerinin yapıldığı yerlerde çok sayıda  mezarlık ve anıt yaptırmışken, ne yazık ki 1916 da Şevki Paşa Haritası’nın yapımın dışında, Türkiye’de CHP’nin tek parti diktaşı devrinde, bizzat Atatürk'ün bir Çanakkale gazisi olduğu unutularak sırf Osmanlı dönemine ait olduğu için Çanakkale Zaferi, tarih şuurundan sözde Cumhuriyetçiler tarafından unutturulmaya çalışılmıştır. ‘Şehitler Anıtı’nın temeli, İngiliz ve Fransız anıtlarının yapımından ancak 30 yıl sonra DP döneminde 1054’te atılabilmiştir. AK Parti döneminde ise yeni şehitlikler bulunup yaptırılmış ve Gelibolu ilk olarak bütünüyle bir ‘Türk Şehitliği’ haline getirilmiştir.

 

Anafartalar Kahramanı Yarbay Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale’deki Türk askerini şöyle tasvir ediyor: ‘Karşılıklı  siperler Arassı sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler hiç biri kurtulamayarak kâmilen şehit düşüyor. İkinci siperdekiler onların yerine geçiyor. Fakat ne kadar gıpta edilecek İtidal ve tevekkül ki, ölenleri görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, hiç tereddüt bile göstermiyor, sarsılmak yok!...Okuma bilenler ellerinde Kur’ân-ı Kerim, cennete gitmeye hazırlanıyorlar.  Bu, Türk askerindeki ruh kuvveti gösteren şâyân-ı hayret  bir misâldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muhaberelerini kazandıran, bu yüksek ruhtur;

***

Vatan Millet gibi mefhumlar özellikle Çanakkale muhaberelerinde büyük anlam kazanmış coğrafyadan Vatan’a, imparatorluk ahalisinden Millet  ruhuna ulaşılmıştır. Ümmet ile Millet ayyıldızlı sancak altında buluşmuş; Milli Mücadele Çanakkale ruhuyla gerçekleştirilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti devleti Çanakkale, 1. Cihan harbi ve İstiklâl savaşı şehitlerinin üstünde yükselmiştir.

 

Kimsecikler Türk Milleti’ni Türk Vatanı’nı parçalamak için boşuna uğraşmasın. Buna kalkışan PKK’lı teröristler, karşılarında Çanakkale’de Yemen’de Sakarya’da beraberce savaşan Türkü’yle, Kürdü’yle, Arabı’yla Zazas’ıyla ‘Büyük Türk Milleti’ni bulacaktır.

Şehitlerimiz, gazilerimiz Allah(c.c.) sizlerden razı olsun!... Şimdi, biz bu  güzel vatanda sizlerin sayasinde başımız dik, hür bağımsız yaşıyoruz.

 

Ve Vatanımızdan bir karış toprağı vermemek için, sizler gibi şehit olmaya razıyız. Cenâb-ı Hak, bizleri de sizin şefaatinize nâil eylesin… Ruhunuz Şâd olsun; nur içinde uyuyunuz…

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank