content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

10 Haz

Umut Müjdeleyen Gezi Gençliği!..

Değerli Okur!

Gezi olayları kim ne derse desin bizler için bir milat.

Artık dedelerimiz ve babalarımız gibi takım tutar gibi parti tutmadığımızı, koyun gibi güdülmek istemediğimizi, gerektiğinde sözümüzü söyleyecek bir “özgüvenimiz” olduğunu gösteren bir milat.“Şahsen, ben konuşan, hakkını arayan ve meselesi olan insanları severim.” Biz yüzyıllardır diplerde yaşayan bir halk isek bunun tek nedeni, “düşünen”, “üreten” ve “kritik” eden bir toplum ol(a)mayışımızdandır.

Biz her zaman genç bir nüfusa sahip olmakla övündük.

Ama bu genç nesil “kuzu” nesliydi.

Şimdi ise “lider” bir nesil yetişiyor. Sözlerini sakınmayan, hakkını aramaktan korkmayan,  iktidara kafa tutabilen bir gençlik!  Elbette ki bu süreçlerde kullanılan, taşkınlık yaptırılan, kamuya zarar verdirilen olaylar, istenmese de da olacak! “Zira bu gençlik muhalefet kültürünü daha yeni öğreniyor.” Bu öğrenme sürecinde hatalar olabilecektir.

Gezi gençliğinin en sevdiğim tarafı paylaşım gençliği haline gelmeleri. Evlerinden sandviçler getirip arkadaşlarına ikram etmeyi öğrendiler, ceplerindeki sinema harçlıklarını tavuklu pilav ikram etmenin güzelliğiyle değiştiler.

Ve böyle onlarca örnek…

Harika bir şey bu! “Beyniyle düşünen, eliyle paylaşan, kalbiyle seven, yumruğuyla haykıran gençlik bizim umudumuz olabilecek gençliktir.” Ortada bir haksızlık, ortada bir mazlum varsa elini masaya vurup olaya el koyacak gençlik budur.

“Yeri geldiğinde Deniz’i, yeri geldiğinde Metin’i, yeri geldiğinde Che’yi, yeri geldiğinde Filistin’i, yeri geldiğinde Bağdat’ı, yeri geldiğinde Doğu Timur’u, yeri geldiğinde Hama’yı, yeri geldiğinde her insanın hakkını savunacak ve onlarla mazlumluk kardeşi olacak nesil anlayışı budur.”

Şu an bir takım yanlışlıklar yapılıyor. Kamu görevlilerine, kamu mallarına saldırılıyor, devlet yöneticilerine hakaret içeren sloganlar kullanılıyor.

Kesinlikle Yanlış.

Bu yanlışları yapa yapa (inşallah)yapmamayı öğrenecek bu nesil.

Buna kesinlikle inanıyorum. “Demokrasi, özgürlük, hak ve adalet arayışı bir gün hepimize lazım olabilir.” Mühim olan o gün gelmeden, başkalarının hakkına sahip çıkmaktır.

Yanlışlarından arınarak tamamen bir hak arayışına dönüşmesini umut ettiğim Gezi ve benzeri eylemlerdeki gençlik bizim son en büyük umudumuzdur.

Bunu unutmayalım derim.

Dostluk, Sevgi ve Kardeşlikle…

BİR AYET

Ey Elçi Rabbinden sana vahyedileni duyur! Eğer duyurmazsan peygamberlik görevini yapmamış olursun.(Kur’an-Kerim:5/67)

BİR HADİS

Haksızlık karşısında susan dilsiz Şeytandır

BİR SÖZ

Sonu ölümde olsa doğruluktan şaşma!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank