content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Şub

Ulusal Çıkarlar Küresel Ahlaka Karşıdır!

Küresel ahlak olmaz. Uluslar arası kurallar olur.
Çağımızda nazikleştirilen, kibarlaştırılan, bilimsel kisve giydirilerek bilimselleştirilen emperyalizmin yeni adının, artık küreselleşme olduğunu biliyoruz.

Ticaret başka iş, küreselleşme ile yağma başka iş.

Tabi küreselleşmeciler boş durmuyorlar. Bir ahlak tanımı yaparak, emperyalizme ahlak temelinde yapılan karşı duruşları durdurmaya çalışıyorlar.

İngiltere’nin eski başbakanı Küresel Ahlakçıların başını çekiyor. Sözde bir küresel ahlak varmış. Bu ahlak milli ahlaktan daha iyi imiş. Onun için, dünya insanları bu Küresel Ahlak-ı benimsemelilermiş.

Ulusal menfaatler küresel ahlaka karşıymış. Dolayısı ile Küresel Ahlak adına, ulusal devletlere müdahale edilmeliymiş. Yani soygunu ahlakileştirerek meşrulaştırma çalışmaları.

Müdahale için ekonomik gerekçeleri biliyorduk. Ancak bir de bu işin kendilerince ahlaki yönü varmış.

Bilirsiniz. İngiltere’nin tüm eski Başbakanlarına uluslar arası arenada hep böyle bir görev verirler. Bir misyon sahibi olarak belli bir süre vitrinde kalmasını sağlarlar. Gordon Brawn’da oynasın diye, küresel ahlak oyuncağı verilmiş.

Küresel ahlak olmaz. Uluslar arası kurallar olur.

Yeni bir ahlakın tanımını yaparken, belli bir dine sahip olanların, kendi dinlerini dünya dini yapma isteklerini, yani dinlerin küreselleşme eğilimini, ahlakın küreselleştirmesi ile özdeşleştirmeye çalışıyorlar. (Dinler arası diyalog)

Şu kafa karışıklığından yararlanmaya çalışıyorlar. Dini olan ahlakidir.” Din eşittir ahlak” tan yola çıkıyorlar.

Dinlerin hepsi, dünya dini olmayı amaçlamışlardır. Yani herkes kendi dinini ve ahlak görüşünü tüm dünyaya hâkim kılmak istemiştir.

Dinden giderek, dünya işlerini düzeltmek insanoğluna epey pahalıya mal olmuştur. Şu sıralar fazlası ile moda olduğu gibi, ahlakı düzeltirsek, yani dini hâkim kılarsak her şeyi düzeltiriz sananlar çoktur.

Ahlaki olan her şey, dini değildir.

Haddimiz kimseye ahlakı anlatmak değil ama…

Ahlak, eğitimli insan için kurallara saygıdır. Kurallara korktuğu için uyanlar, hiçbir düzene saygılı değildir. Ahlak bu bakımdan biraz psikolojik bir olgudur.

Psikolojinin içinde korku çok önemli bir yer teşkil eder. Korkutarak(kurallara uydurma=ahlak) da düzen kurabilirsiniz. Ama demokratik olmaz. Bu anlamda zulümcü azınlığın da kendine göre bir ahlakı vardır

Uzatmayalım. Küresel ahlaktan giderek bir uygulama da yapıyorlar.
İsrail’in NATO’ya girmesi Küresel Ahlaka uygunmuş.




Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank