content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 May

Ülkenin Geleceğin İlgilendiren Projeler..

Ülkenin geleceğin ilgilendiren projeler.. 04 05 2011 Dr. Burhan ÖZFATURA www.burhanozfatura.org Medyadan; Kanal – İstanbul projesi (güya çılgın proje ) ile ilgili kanaatlerimi soruyorlar.

Bu projenin; gündemi değiştirme amacı güttüğünü ve hiç heyecan verici olmadığını söyleyince de hayret ediyorlar. A- 1-) Söz konusu projenin , tümü –şu an için – hayaldir.Hiç bir detayı belli değildir. Süresi belirsizdir. 2-) Kaldı ki , yararı ne olacaktır? Amacı nedir? a-) Bu proje ile Boğaz trafiği rahatlamaz. Hiçbir tanker, bu kanalı tercih etmez. Çözüm ,akaryakıt naklinin boru hatları ile sağlanmasındadır. O zamana kadar hiç olmazsa Kılavuz Kaptan kullanma mecburiyeti konmalıdır. b-) Türk inşaat sektörü için , bu proje çok kolaydır. Yeter ki rant sağlansın .

Çok kısa sürede, çok mesafe alınır. Bu vesile ile ,yeni yetme zenginlerimiz de , yalı sahibi olur, hava atarlar. c-)Elbette , proje ile istihdam artışı sağlanabilir. Ama, asıl yararlı ve hayati olan , İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği için zaruret arz eden proje; Merhum Turgut Cansever’in tüm detayları ile hazırladığı, Sn. Başbakan’a anlattığı İstanbul’daki deprem riski taşıyan konutların Trakya’ya taşınmasını öngören , daha ziyade ahşap yapılara ağırlık veren , kendini kolayca finanse eden , üç yıl gibi bir sürede tamamlanabilecek olan harika projedir.

Sn. Başbakan , lütfen gerçekçi ve elzem olan bu projeye acilen sahip çıkın . Buna sahip çıkarak Ülkemize ve halkımıza daha büyük hizmet vermiş olursunuz. B- Türkiye’nin geleceğini kurtaracak , en önemli icraatlardan birisi, Ülkemizin değişik yerlerinde ,(İstanbul / İzmir / Bursa / Kayseri / G. Antep / Erzurum / Trabzon / Kocaeli vb.) “Teknoloji Üsleri” kurmaktır. Ayrı ayrı bölgelerde ,”Biyo teknoloji , Yazılım ,Elektronik , Nükleer Fizik , Havacılık Sanayi, Savunma Sanayi,Genetik, vb.” konularda ihtisaslaşacak merkezler kurulmalıdır.Teknoparklar inşa edilmelidir.Bunlara yönelik bol teşvik verilmeli,araştırıcı beyinler yönlendirilmelidir.(Belirli süre kira alınmamalı , su, elektrik,sigorta pirimi vb destekler verilmelidir. Üniversiteler, bu konularda yönlendirilmedir.) TÜBİTAK destekleri , daha hızlı işletilmelidir. C- Aynı çalışmalar; mevcut kaliteli eleman kadromuzu , iklim ve jeotermal avantajlarımızı, kullanmak suretiyle , Türkiye’yi “Sağlık Turizminde “ çok önemli düzeye çıkarmak için de yapılmalıdır.

,İstanbul / İzmir / Bursa / Kayseri / G. Antep / Erzurum / Trabzon / Adana vb. şehirlerde kurulacak “ İhtisas Hastaneleri” ile Balkanların /Orta Doğunun / Kafkasların sağlık merkezi haline gelebiliriz. D- Eğer Ülkemizi gerçekten çok seviyor isek ; terörü önleme konusunda samimi isek ; dış mihrakların Türkiye’yi bölme planlarına karşı , ciddi tedbirler almayı düşünüyor isek ; bütün Askeri Okulları ve eğitim merkezlerini ve de Polis Okul ve Eğitim Merkezlerini ; Hakkari / Van / Muş /Şanlı Urfa / Siirt /Tunceli /Şırnak / Batman/Artvin/ Iğdır / Erzincan / Erzurum / G. Antep /Kars /Bingöl /Diyarbakır /Elazığ / Ardahan /Malatya / Bitlis/ Mersin / Adana / Hatay / Bayburt/ İskenderun /Osmaniye/Mardin /Sivas , şehirlerine taşımamız şarttır. - Bu icraat , elbette yürek ister. Fedakarlığı , vatan sevgisini gerektirir. Rahat ortamdan , daha zahmetli bir hayata geçmeyi icap ettirir. Hükümetin , Silahlı Kuvvetler üzerinde etkili olmasını şart kılar. - Uygulamanın finans problemi olmaz. Zira mevcut okul ve eğitim merkezleri , büyük şehirlerin , en değerli noktalarında bulunmaktadır.Bunların değerlendirilmesi ile , bırakınız (yukarıda zikrettiğim illerde) yeni / modern tesisleri (sosyal tesisler dahil olmak üzere) yapmak; savunma sanayine çok ciddi yatırım yapma imkanı verecek büyük kaynaklar da elde edilecektir. - Bu uygulama ;Devleti , Ülkenin her noktasında etkin ve hakim hale getirecektir.

Terör , ortalığı başı boş bulamayacaktır.Söz konusu illerde , ekonomik / kültürel ve soysal düzey, kısa sürede yükselecektir.Topyekün bir kalkınma hamlesi yaşanacaktır.Irkçılık ve mezhepçilik baskıları sona erecektir. Bir avuç çapulcu ,şehirleri esir alamayacaktır.Seçimlerde vatandaşlarımıza baskı ve tehditler de bulunamayaktır. BDP denilen terör maşası ,silinip gidecektir.Devlet ve belediye kaynakları , terör örgütüne peşkeş çekilmeyecektir. - Sayın Başbakanım , Sayın Kılıçdaroğlu ,Sayın Bahçeli ,Sayın Zeybek, Sayın Topçu . Hayati olduğuna inandığım bu projeleri ilgilerinize ve bilgilerinize sunuyorum

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank