content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Haz

Üçlü ve Güçlü Koalisyon

Hiç ama hiç adil olmayan 07 Haziran 2015 Pazar günü yapılan Milletvekili seçimi Yüksek Seçim Kurulunun kesin sonuçlarına göre %10 olan seçim barajını aşan AK Parti kullanılan geçerli oyların % 40,66’sını alarak 258 Milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi % 25,13, oyla 132 Milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi %16,45 oyla 80 Milletvekili, Halkların Demokratik Partisi ise %12,96. oyla 80 milletvekili çıkardı.

Ülkemizi ilk dört yılda hak ve adaletten ayrılmadan sergilediği performansla ılımlı bir şekilde yöneterek halkın teveccühünü kazandıktan sonra yapılan bütün yerel ve genel seçimleri sergilemeye devam ettikleri nefret söylemine rağmen kazanarak tavanda sergilediği acımazsızlıklarını tabanda da sürdürmek suretiyle hem halkın belli bir kesiminin, hem de bütün siyasi partilerin tepkisine neden oldu.
Anayasa'nın hukukun ve adaletin askıya alındığı ülkemizde suç teşkil eden idarenin hukuk tanımayan uygulamalarına tavandan tabana birçok yerde rastlamak, karşılaşmak kaçınılmaz olmuşken ülkenin ve insanların imdadına yetişen 07 Haziran 2015 genel seçimleriyle halk tavandan tabana rahat bir nefes aldı.
07 Haziran 2015 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre toplam 56 milyon 608 bin 817 seçmenden 47 milyon 507 bin 467 seçmen oyunu kullandı. Kullanılan onca oyun içinde 1 milyon 344 bin 224 oy geçersiz sayılırken, 46 milyon 163 bin 243 geçerli oyun dağılımında % 40.66 oy alarak 258 Milletvekili çıkarmayı başaran AK Partiye hükümet olacak 276 milletvekiline vermeyerek bekleme odasına gönderirken, ülkedeki bütün siyasi partilerden seçim barajını seçmenden aldıkları oyla aşmayı başaran CHP geçerli oyların %25.13’çün alarak 132 Milletvekili, MHP Geçerli oyların %16.45’şini alarak 80 milletvekili ve HDP geçerli oyların % 12.96’sını alarak 80 milletvekili çıkararak milli iradenin emirleri doğrultusunda birlikte güçlü bir koalisyon hükümeti kurmaya yetkili kılındılar.

Şimdi sıra geldi edilecek yeminin ardından seçilecek meclis başkanı sonrasında CHP-MHP ve HDP ile yapılacak köklü bir anlaşma sonrası üçlü ve güçlü bir koalisyon hükümetini kurarak, iktidar tarafından oy aldıkları halkın gözünün içine baka-baka bekleme odasına hapsedilmiş olan Anayasa,hukuk,adalet başta olmak üzere,ülkenin içte dış dünyada zarar görmüş itibarıyla insanların askıya alınmış bütün haklarını sahibine iade etmek kaldı..
Bunu buradan söylemesi çok kolay diyebilirsiniz. Bunu ben ya da biz kendi kafamıza göre söylemiyoruz. Eğer son söz sahibi mili iradenin sandıkta söylediği sizce kabul ise, cennet vatan ülkemizde çevremizi sarmış bütün şer güçlere karşı kalıcı bir barışın sağlanması için her partiye bu manada ne düşüyorsa onu yerine getirerek, Ülkenin içte ve dışta kaybolmuş olan itibarını yeniden kazanmasına katkı yapmaktır.
Bunu yapmanın kolay olmadığını üstüne basa-basa söylüyoruz ve diyoruz ki, bugüne kadar ülkemize ve insanlarımıza yan bakarak ocaklarına incir dikenlerin defterleri kapanmasın, onlar cezalarını çekerek yaptıklarının hesabını vermeye devam etsinler.

Ama bu ve benzeri olumsuzlukları sürekli kaşıyarak milletin kafasını bulandırmak yerine bundan sonrası için daha itidalli tutum ve davranış içinde olarak kanı kanla değil, suyla yıkamanın yollarını arayıp bulalım.

Çünkü ülkemizin ve insanlarımızın gerek ülkemizde, gerekse bütün dünya ülkeleri arasında uygulanan yanlı ve yanlış dış politika sebebiyle askıya alınarak zarar görmüş olan itibarını, milli iradenin tecellisi doğrultusunda kurulacak üçlü ve güçlü bir koalisyon hükümetiyle yeniden tesis ederek bütün dünyaya gücümüzü gösterelim diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Üçlü ve Güçlü Koalisyon

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank