content

12 May

Tuz Kokunca…

Ar damarı çatlamış adam ne yapar?

Hiçbir şey yokmuş gibi yapar. Sanki yumurtaları o kırmamış gibi davranır. ‘Ben yapmadım o yaptı’ der.Oda öyle yapıyor!

Üstelik birde sırıtıyor…

Ar damarı çatlamış çünkü…

Yavuz hırsız ne yapar?

Ev sahibini kovar…

Baskın çıkmaya çalışır…

Oda öyle yapıyor!

Tuz kokarsa ne yapılır?

Tuz kokmaz. Şayet kokarsa mutlaka insan eli değişmiş, rafine etmeye kalkarak kimyasal yapısını yani fıtratını bozmuştur.

O zaman kokan tuz çöpe atılır. Dağlara çıkılıp beyaz taşlar aranır. Bulunan taş tuzsa, bir tuzcu ne yapması gerekiyorsa o yapılır.

O, ne yapıyor?

Onun yaptığı malum. O bunu belki hep yapıyordu ve bir kez daha yaptı. Bir kez yapan bir daha yapabilir. Bir daha yapan, hep yapar.

O da Rockefeller Foundation (Rockefeller Vakfı)’nın rahle-i tedrisinden geçenlerden biri tıpkı selefi gibi. (Ayrıntı için bakınız Deccal Tabakta’ya)

Dün deki: “iktidar bana komplo kurdu

Ne yani iktidar mı ayarladı, Ankara Milletvekilin ve eski özel kalem müdürenle birlikte olmanı?

Ne yani iktidar mı zorladı seni bu meşrepsizlik işlerine bulaşmanı?

İnsan biraz sıkılır, edep eder.

Erdemli olmak, kameralar karşına geçip, “Ey halkım ben bana yakışmayan bir hataya düştüm. Affedersin. Özür diliyorum” demeyi gerektirirdi.

Adam öylesine tuzu kuru ki, Başbakan Erdoğan gibi kendine hiç benzemeyen ve bir hata ettiğinde yüzü kızarabilen bir adama çamur atıyor.

Komplo kurmuşmuş… Kim inandı buna?

Dün konuştuğum CHP yöneticisi bir avukat diyor ki, “Adam hırsızlık yaparken suçüstü olmuş. Ne yapacak? Ben yapmadım o yaptı diyecek. Baykal'da onu yapıyor!”

İstifa eder gibi yaptığı konuşmasında diyor ki; “Benim istifa kararım, Türkiye siyasetini ve CHP’yi yeniden tanzim etmek isteyenlere yeniden bir imkân tanıyacaktır”

Hay çok yaşa. Bunu anlatmak için dilinde tüy bitmedik kimse kalmamıştı.

Ayrıca “yeniden” ifadesi partisinin bugüne kadar birilerince dizayn edildiğinin açıkça kabulünü de içeriyor.

Son yıllarda yaşanan hadiseler bu dizaynların kimlerce ve nasıl yapıldığını da açıkça gözler önüne sermeye halen devam ediyor.

Evet, Baykal’ın da dediği gibi, CHP’yi bugüne kadar dizayn edenler, yeniden dizayn edecekler. Bu dizaynda Baykal’ın yeniden genel başkan yapılması da hiç sürpriz olmaz.

Fakat kim ne derse desin bundan sonra siyaset eski siyaset olmayacak. Kimileri “hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” deseler de artık o kadar kolay değil. Hafıza-i google çok güçlü.

CHP’lileri bile tuzun koktuğuna inandıktan sonra Baykal için 1999’da koltuğu zorunlu olarak terk edip 2000’de geri döndüğü gibi beyaz bir sayfa artık hiç mümkün değil.

Sol bundan sonra indikçe inecek.

Toparlanma başladı bir kere.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank