content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Şub

Türkiye Süper Devlet Olabilir…

Türkiye süper devlet olabilir, bulunduğu bölge hala çok stratejik. İyide yalnızca stratejik bir bölgede bulunması bir ülkeyi süper devlet yapmaz, peki bu nasıl olur ?

1-Dünyanın bütün ülkeleri ile ticari bağları kuvvetlendirmekle, hiç bir ülke sizin iç işlerinize karışmaz. Sizde başka ülkelerin iç işlerine karışmazsınız ama ticaretinizi devam ettirirsiniz, bunun için bütün ülkelerde siyasi bağlantılar kurularak elçilikler açılabilir.

2-Türkiye, en çok ticareti almanya ile yapmaktadır. Burada 3 milyon türk vardır, çoğu ithalatçı ve ihracatçı olmuştur. Türk mallarını alarak almanya'ya pazarlamaktadırlar, bu göz önüne alınarak dünyada bulunan bütün ülkelere 5.000 'er türk gönderilmelidir. Bunlar ithalatçı ve ihracatçılık bilgileri ile donatılmalıdır, 2-3 yıl sonra bu türkiye'nin süper devlet olması yollarını açar.

3-Türkiye'den dünyanın bütün ülkelerine hava, kara, deniz ve trenyolu bağlantıları yapılmalıdır, bu yapılırsa mal gelip gitmesi daha iyi olur. Ayrıca türkiye her türlü malı alıp satmalıdır, transit ticaretinde merkezi olmalıdır. Örneğin arası bozuk olan 2 devletin malını alıp onlara satabilir, atatürk'ün dediği gibi ''yurtta sulh, cihanda sulh'' sözünü ilke edinmek yeterlidir. Bu konuda ingilizler'in meşhur bir sözü vardır, şöyle derler ''ingilizlerin dostu yoktur, düşmanıda yoktur. İngiltere'nin çıkarları vardır..'' bu söz bizim içinde geçerli olmalıdır, türkiye hiç bir ülke ile arasını bozmamalıdır. Devletlerarası düşmanlıklar geçicidir, sulh zamanında ticaret ön plana alınmalıdır.

4-Türkiye'de kadın erkek herkes üniversiteyi bitirmelidir, ileri ülkelerde insanların çoğu üniversiteyi bitirmektedir. Örneğin israil'de kadın erkek herkes üniversiteyi bitirdiği için israil çoğu alanda başarılı çalışmalar yapan bir ülkedir, bizde de durum böyle olmalıdır. Cahilk kalan bir insanın kendisine bile çoğu zaman faydası olmaz, eğitimli insan her türlü sorunun üstesinden kısa zamanda gelir.

5-Abd'de 24 saat  iş vardır, zira abd çalışma üzerine kurulmuş bir devlettir. Türkiye'de böyle değildir, çalışma saati genellikle 8 saat ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca tatil günleri çoktur, örneğin yılın 365 gününden 120 günü tatil yapılır türkiye'de. Bir devlet böyle ilerlemez, Türkiye'de de çalışma saatleri serbest bırakılmalı. İsteyen 24 saat üretim yapabilmelidir.

6-Türkiye'de yapılan yol-bina-fabrika vb.gibi tesisler sık sık çeşitli nedenlerle yıkılmakta, çalışması durdurulmaktadır. Ayrıca yıkılıp yeniden yapılmaktadır, böylede bir ülke ilerlemez. Yapılanlar iyi planlanmalı ve yıkılmamalıdır, yıkılıp yeniden yapılan yerler için badanaj yapar ve yerinizde sayarsınız. Oysa yeni yerleşim alanları, yeni fabrikalar sizin ilerlemeniz için daha iyi sonuçlar getirir.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Türkiye Süper Devlet Olabilir…”

  1. 1
    Asuman SOYDAN ATASAYAR Says:

    Önerilerinize katılıyorum Kerim Bey.Keşke duyan olsa...selam ve saygılarımla



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank