content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Tem

Türkiye Dışarıda Etkin Olmak İçin Ödevlerini Yapmalı

Türkiye Ev Ödevlerini Yeterince Yapmadan Yurt Dışında da Çok Etkin Olamaz

Serbest ekonomi, dinamik kapitalizm şeklindeki “ekonomik Liberalizm” kavramları artık tüm dünyada rakipsiz görülen ekonomik bir modele işaret etmektedir.Ancak tek başına ekonomik liberalizm, Suudi Arabistan’da da, Körfez Emirliklerinde de Kızıl Çin’de de vardır, ancak bu ülkeler liberal demokrasiler değildir. LDP’yi farklı kılan, kılması gereken husus, Liberalizmin siyasal, hukuki ve felsefi değerlerine de tam olarak sahip çıkmasıdır. Türkiye de ekonomik liberalizmi AKP de çok sahiplenmiştir, özelleştirmeleri de doğru yanlış uygulamaktadır.

Ancak eskiden beri süregelen hukuk-adalet sistemindeki aksaklıklar tüm ana sorunlarla beraber devam etmektedir.

Türk insanının şu anda temel gereksinimi daha fazla liberal ekonomi değildir. Daha fazla adalet, daha etkin ve adil mahkemeler, güvenilir ve dürüst hakimler, eğitimli ve etkin polis, işleyen bağımsız kurumlardır.

Adli tıp rezaletlerini 50 senedir duyarak bu hallere geldik. Hiç bir batı demokrasisinde olması bile düşünülemeyen taraflı haksız yargılamalar, yıllarca bitmeyen davalar, en temel insan hak ihlalleri aleni devam ettiği gibi, bir çok konuda eskisinden de daha beter. Sözüm ona AB hukukundan esinlenen CMUK’la, evi soyulanlar mağdur edilirken hırsızlar gaspçılar baş tacı ediliyor. Tecavüzcüler alenen serbest bırakılıyor ki daha çok ırza geçsinler. Tescilli psikopatlar hemen salınıyor ki daha çok kişiyi rahatça bıçaklasınlar, doğrasınlar. İnsanlar asayişsizlikten sokaklara çıkamaz hale geldi. “Gavurun zulmü Türkün adaletinden evladır” deyimi Arabistan’da hala hatırlanan bir söz! Biz de ülke olarak bu atasözünün ne kadar haklı olduğunu göstermek için harıl harıl çalışıyoruz maşallah!

Bu berbat hukuk sistemini değiştirmeden Türkiye’nin istediği mesafeleri alması da zordur, ABye kabul edilmesi de..

Türk halkının Kürtlerin dilleriyle, kültürleriyle problemleri yok, Ermenistan’la barışmakla da.. Ama milyonlarca insan işsiz, gelecekten umutsuz, binlerce şirket kepenk kapatıyor, gençler kapağı yurt dışına atmaya çalışıyor. Haberleşme özgürlüğü sıfırın da altına indi. Muhalefet diye bir şey kalmadı, özgür basın sindirildi. Bir iki kanal hariç tüm kanallar iktidarın şakşakçısı,bir iki gazete hariç tüm gazeteler iktidar-cemaat tetikçisi..İnternet siteleri hesapsızca kapatılıyor.Halkın özgür haber almasını engellemek için her yol deneniyor. Aydın insanlar izleyecek tv kanalı, düşüncelerini yansıtacak gazete bulamıyor. Ekonomide liberal, siyasette otokratik “Müslüman Çin” modeli amaçlanıyor sanki..

Memleket bu kadar sorunlu halde iken, tüm dünyanın yaka silktiği, Ortadoğu kaotik cehennemine gelişi güzel hesapsız kitapsız dalarak sözüm ona yeni açılımlar ya da yeni Osmanlıcılık oynamakla ne elde edilecek? Türkiye’nin hangi sorunu çözülecek? Merak ediyorum.

Gazze’ye kızıp El Beşir’i baş tacı ederek mi Türkiye’nin uluslar arası prestiji artacak?

Evine çeki düzen veremeyen insanlar, başkasının evinde olanlara karışmaya kalkarlarsa alay konusu olurlar..

Etiketler : , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank