content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Tem

Türkiye’nin İlk Çok Amaçlı Stadı Yapılıyor

Geciken Haberin Perde Arkası Türkiye’nin İlk Çok Amaçlı Stadı Yapılıyor

«Başkan Dr. Akgün’ün festival başarısı ve unutulan şampiyonluk” başlıklı yazımda, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e yönelik olarak Tepecikspor’un 3. Lig’de şampiyon olduktan sonra, “Şampiyonluk kutlaması nerede?” diye sormuş ve şunları yazmıştık. ‘Uluslararası bir festival başarısına imza atmış olan sizin, Tepecikspor’un şampiyon olduğu maçtan sonra sesinizi duymadık. Derhal yapılması gereken stadın seyirci tribünleri ucube haliyle yerinde duru-yor… Tepecikspor şampiyon olduğu günden beri hala kutlama yapacaksınız… 2. Lig yaklaşırken sesiniz çıkmıyor…
‘Büyükçekmece’nin Belediye Başkanı olarak, şampiyon ekibimize o stat yakışmıyor…
O tribünlerde maç izlemek inanın tam bir ilkellik…
Ne ilçemize, ne şampiyon takımımıza ne de kentin şehr-i emin’i olarak size yakışıyor…’

Devasa tesisi gör(e)memek!

Yazımızın ardından Başkan Dr. Akgün, bizi aradı. “Ali şu anda uçaktan iniyorum ve yazın önümde. Yazdıklarında haklısın. Pazar günü saat 11’de Büyükçekmece Stadında bekliyorum. Yaptıklarımızı yakından görmeni istiyorum.”
Pazar sabahı saat 11’de stattaydık. Ve o tesisi görmeyen ben, inanın utandım. Tabi ki, aynı zamanda kendi kendime de bir savunma oluşturdum. Bu tesisleri anlatması gereken, tanıtması gereken de başkan...
Başkan randevusuna tam vaktinde geldi. Ve tüm ekipte tatil gününde erkenden oradaydı. Başkan yardımcıları, ilgili müdürler, müteahhitler…  Ne de olsa başkan talimat vermişti.
Ben ertesi günü apar topar Bodrum Turgut Reis’e doğru yola çıktım. Ve önceki akşam döndüm. Haberi dün yazacakken, gazetemizin baş sayfasında haberi görünce şaşırdım. Başkan Dr. Akgün haberi gazetemizde göremeyince büyük ihtimalle basın bürosuna talimat vermiş ve haberi yaptırmıştı.
Anlayacağınız benim haber, Büyükçekmece Belediyesi’nin basın bürosunun haberi olmuştu. Fotoğraflarda ise ben ve belediye ekibi…

Devasa, çok amaçlı ilk spor tesisi

Stadın bir benzerinin olmayacağını anlatıyordu Dr. Hasan Akgün. 20 bin kişilik olimpik ölçülerde olacak statta aynı zamanda 70 yataklı otel, cafe, lokanta olacaktı. Futbolcular maçtan önce stadın 4 yıldız ayarında olacak otelinde konaklayacaklardı. Bay ve bay hakem odalarıyla… Sadece spor karşılaşmalarının yapıldığı değil, günün her saati dinamik ve hayatın aktığı devasa komple bir spor ve yaşam merkezi…
Aynı anda 8 farklı takımın soyunabileceği, duş alabileceği, yemeğini yiyebileceği lokantası, cafesiyle, hatta alt koridorlarında ambulansın kullanılabileceği, saunası, masaj odasıyla her şeyin düşünüldüğü spor tesisi, Büyükçekmece için büyük bir fırsat…
Ancak Başkan Akgün’e, bu statta maçların rüzgardan dolayı oynanamayacağına yönelik iddialar olduğunu söylüyorum ve şunları söylüyor: “Rüzgarı kesecek tribünlerin temelini attık. Yeni ek tribün 5 bin kişilik olacak ve sezona yetişecek.” Ardından yanındaki Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Bayraktar’a dönüyor ve soruyor. “Başkan ne kadar demir ve çimentoya ihtiyacımız olur?” Başkan Ahmet, kafasından hesap yapıyor. Şu kadar demir, şu kadar çimento diyor. Başkan telefona sarılıyor. Birinden çimento, diğerinden demir istiyor. Ardından yanında bulunan Tepecikspor Başkan Vekili Mehmet Eyüpoğlu’na dönüyor. Sen de şunları karşıla diyor. Mehmet de ‘tamam’ diyor.

Sporcunun ahlaklısını sevmek…
Büyükçekmece stadında maçlardan sonra boşalan ve terk edilen tesis değil, aksine yaşam alanı olarak devam edeceğinin altını çizen Dr. Hasan Akgün, stadın tüm ayrıntılarıyla tek tek ilgileniyor. Yapılacak olan Atatürk portresinin yanına spor dünyasına damgasını vurmuş olan futbolcu Metin Oktay, güreşçi Ahmet Ayık, basketbolcu Hidayet Türkoğlu gibi isimlerin fotoğraflarıyla beraber “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” cümlesinin yazılmasını istiyor.
Başkan Dr. Akgün, stada gelecek olan onbinlerce sporsevere örnek olacak isimlerin fotoğraflarının konulmasını, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “sporcunun ahlaklısını severim” cümlesiyle de son günlerde yaşanan şike olayına gönderme yapıyordu.

Tuvalet taşlarına
kadar müdahale ediyor

Belediye Başkanı Dr. Akgün tuvaletlere konulacak olan klozetlerin kaldırılmasını istiyor, nedeni olarak kimsenin klozetler üzerine oturmadığını ve pislik yuvasına dönüştüğünü belirterek, klasik tuvalet taşları konulmasını istiyor.
Gelecek sezon stadın gerçek çim yapılacağını ve istenildiğine    1. Lig kulüplerinin bile maçlarını yapabileceği norma getireceklerini ifade eden Başkan Dr. Hasan Akgün, stadı sezona yetiştireceklerini ve Tepecikspor’un maçlarını bu statta yapacağını belirtiyor.
Tepecikspor’un Başkan Vekili Mehmet Eyüpoğlu’na dönüp soruyorum: ‘Başkan sezona yetişeceğini söylüyor sen ne diyorsun?’ Eyüpoğlu, Federasyonun 2. Lig maçları için izin vermeyeceğini ancak, amatör maçların statta yapılabileceğini, kendilerinin ise sezonun ikinci yarısında bu statta maçlarını yapabileceklerini ifade ediyor.
Türkiye’de 8 ilde bu tesisin bulunduğunu ancak çok amaçlı olanakların Galatasaray’ın Arena stadında bile bulunmadığının altını çizen Başkan Akgün, tesiste aynı anda iki tane resmi maç yapılabileceğini belirtiyor.

Tepecikspor için hedefi büyük tutuyor

Başkan Akgün, Tepecikspor’la hedeflerinin Bank Asya 1. Lig, Büyükçekmecespor’la hedeflerinin 3. Lig olduğunun altını çizerek, Schalke 04’ün bir zamanlar Almanya’da bir mahalle takımı olduğunu belirterek, Tepecikspor’la bunun başarılabileceğini söylerken gözleri ışıldıyor ve ardından ekliyor: “Bu yıl Schalke 04 ile Büyükçekmece ünlüleri karşılaşacak!”
Başkan statla ilgili bilgileri verdikten sonra, gerekli talimatları ekibine veriyor ve sezona yetiştirilmesini isti-yor. Başkan Akgün’e Tepecikspor’un şampiyonluk gecesiyle ilgili soruyorum. Yanıt, Başkan Vekili Mehmet Eyüpoğlu’ndan geliyor. Gecenin yapılmasıyla ilgili başkanın gerekli talimatı verdiğini ancak, festival nedeniyle ertelediklerini belirterek gelecek ay şampiyonluk gecesini yapacaklarını söylüyor ve Başkan Dr. Akgün de Büyükçekmece Tepecikspor’a yakışan bir şampiyonluk gecesi yapacaklarının altını çiziyor.

Eski ilçe başkanına gönderme

İki saatlik beraberliğimizde Büyükçekmece’nin siyasi parti ilçe başkanlığı yapmış eski bir başkana gönderme yapıyor. Eski başkanın Büyükçekmeceli olmasına rağmen bu spor kompleksini görmeden konuştuğunu belirten Dr. Akgün’ün, hakkında yapılan eleştirileri de unutmadığını ve zamanı geldiğinde gerekli göndermesini de yaptığını görüyorum.

Evet, şimdi yapılması gereken Büyükçekmece’de bulunan herkesin bu stadın takipçisi olması... Zamanında yetiştirilmesi ve Büyükçekmece’nin marka hizmetlerinden birisi olması için izlemek gerekiyor.
Zamanında yetiştirilmediğinde ve konulan hedeflere uygun yapılmadığında ise Başkan Dr. Akgün’e sözlerinin hatırlatılması gerekiyor. Hizmet gerçekleştiğinde ise teşekkür etmeyi de bilmek gerekiyor..
Son söz: Galiba bunu becerebilirsek, çok yol kat etmiş olacağız…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank