content Kendisi için şu cümleleri kullanmış: 01,01,1965 Yozgat ili Akdağmadeni ilçesinde doğdum. 1987 yılında ,A.Ü ,D.T.C.F Fransız Dili ve Edebiyatı'nı bitirdim.Şu anda ticaretle uğraşıyorum. Kitap okumayı severim. Başta edebiyat olmak üzere ,bilimsel yazıları okumaktan büyük haz alırım. Bütün güzel sanat dallarını sever ayırt etmem;zira kendimi Yaratıcının evinin bahçesinde oyuncaklarıyla oynayan bir çocuk gibi hissediyorum.Özellikle şiir dilinin çocukça olduğunu düşünüyorum."Yaratıcı evreni yedi yaşındaki bir çocuğun gözüyle yaratmış" der bir yazar.Evrenin büyüsü beni çekip götürüyor iç alemine.Bunun için yaratılışın sırrına yaklaşmayı istiyorum.Hem hayata güzel bi "katma değer" katmak amacım... Şiir için şöyle demiş: "Şiir Çocuğun dilidir"diyorum... "Suyla topraktan mana zuhur etsin diye cana ait adlar, harf ve nefes peçesiyle yüzlerini örttüler. Söz, gerçi bir bakımdan manayı açar ama on bakımdan da örtüp gizler." diyor Mevlana... Şiir manayı açmak için yazılır;şiir ortaya çıkınca bir de görürüsünüz ki,manayı gizlemiş. Çacuk konuşmaz ancak dilini anlarsınız.
30 Oca

Türk Ordusu “Milli Yemin”e Hazır mı?

Genel seçime az bir zaman kaldı. Nasıl olsa  bir - iki  ay sonra  terör artar ve her  köye, her ilçeye, her ile  şehit cenazeleri ( Allah korusun )  gelmeye başlar. Bu kargaşadan beslenenler de olacak elbette; çünkü MHP bu şehit cenazelerinde ağıtlar yakacak, CHP  ise hükümeti olaylar karşısında aciz olmakla suçlayacaktır. Dolayısıyla derin devlet de bu  gelişmelerden  “ vazife ”  çıkaracaktır.

Oysa benim asıl üzerinde durduğum konu bu değil elbette ; zira konuyu bilmek  çözüm için tek başına yeterli olmuyor.

Makalemin başlığını “Türk Ordusu 'Milli Yemin'e hazır mı?” diye  koymamın asıl sebebi, tüm zamanların tek çözümü olacak olan, Erzurum Kongresi ’ nde  temelleri atılmış bir milli sözümüz vardı onu size  hatırlatmaktır.

Hazır  “Erzurum Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları”  da yapılıyorken, tam “denk  geldi manzara koyduk”  kabilinden bir hatırlatma olur diye  yazıyorum.

O halde , Türk Ordusu tam olarak neye hazır olacak ?

Son zamanlarda petrol fiatları tüm zamanların rekorunu yakaladı. Ülkemizin nufusu arttıkça , gelişmişlik seviyesi yükseldikçe  enerji ihtiyacı her geçen  gün daha da  birinci öncelik haline geliyor.

Hükümetin  sağladığı  kolayıklar  alım gücünü  artırdı, bu yüzden otomobil satışları patladı. Bu ve benzeri ihtiyaçları engelleyemeyeceğimize  göre, yapılması gereken tek çıkış yolu gerekli tedbirleri almak  lüzumu ve  gerçeğidir. Bir yandan petrol aramaları devam ederken , bir yandan da nükler santral yapımı  hazırlıkları sürdürülmektedir.

Türkiye hiç olmadığı kadar   refah seviyesi yükseldikçe petrol ihtiyacına olan  açlığı her geçen gün daha da artmaktadır . Gelecek 10 yıl içinde de kişi başı  milli gelir 15  bin dolara çıkması öngörülmektedir. Bu durum hem daha çok harcamayı da beraberinde getirecek , hem   halkı lüks tüketime yönlendirecektir.

Yukarıda petrolun karşılanacağı adres yıllar önce  Erzurum’da  çizildiğine işaret etmiştim.

Yıl  28 Ocak 1920 , son Osmanlı Meclis-i Mebusan’ınca kabul edilen Erzurum ve Sivas Kongreleri’ nde, ülkenin bütünlüğü ve ulusal bağımsızlığı konusunda alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan savaşım programı olan  Ahd-ı Millî’nin ( Ulusal Ant ) belgesindeki  son 7’nci maddesi  şöyle  emrediyordu:

“ Madde 7 - Musul ve Kerkük ülkemizin ayrılmaz parçalarıdır.”

 

" Misak-ı Milli " dediğimiz sınırlarımız içinde daha önce bizim mülkümüz olan petrol zengini Musul ve Kerkük illerimiz de vardı . Peki vardı da ne oldu? 5 Haziran 1925’te İngiltere’nin  teklif etmesiyle Ankara’da bir anlaşma imza edildi.  edildi.

Buna göre:

1 - Biz bölgeyi Irak’a terk ediyorduk .

2- Irak da bölge petrollerine konan vergi gelirinden, kendi hissesine düşen miktarın %10 '   nu 20 sene müddetle bize verecekti.

1955  yılına  kadar hissemize düşen bu miktarı bazen para ,bazen petrol olarak aldık. Sınır şimdiki Türk - Irak sınırı olarak kabul ediliyordu.  Bu bölgede oturan kalabalık Türk kitlesi , bu anlaşma ile Arap idaresine terkedilmiş, her nedense mesela Hatay’ da olduğu gibi buradaki Türkler için de yeni bir statü istenmemiştir?

Şu halde , Türk Ordusu “Milli Yemin'i dünyaya yeniden hatırlatmalı " diyorum.

Bu bir savaş çağrısı asla değil, işgal hiç değil.

Şimdiler de bunun ön hazırlıkları diyebileceğimiz , ordunun modernizasyonu bakımından yeni profesyonel  er ve erbaş alımını başlatmış bulunmaktadır hükümet.

Musul ve Kerkük ’ e ordunun girebilmesi için İngiltere, Amerika, Avrupa Birliği   ve  Kıbrıs  dikdörtgenini  çizmesi ve bu ülkeleri ikna etmesi gerekir  hükümetin.

Türkiye ’ nin genelde  Avrupa Birliği ’ ni , özelde  İngiltere ’ yi ikna edebilmesi için Kuzey Kıbrıs ’ tan  biraz taviz vermesi ve  geri adım atması gerekmektedir. Tabi bu onulmaz teklifim için kısa vadeli düşünen bir topluluktan her zaman olduğu gibi  “ n’ ayır , n’ olamaz , itemezuk ” sesleri geleceğini biliyorum. Ancak  biz isteyeceğiz  ki, Allah önümüzdeki  güzel günleri yaratacak. Biz değişmek dileyeceğiz, O  değiştirecek ülkeyi.

Ben hep şuna inandım hayatım boyunca , Kuran’ın tabiriyle : ” Her zorluktan sonra muhakkak iki kolaylık vardır. ”  Hayatı okumam hep bu minval üzere oldu. Çünkü, sürekli olmayacak bir şey üzerinde inatla sonucu beklemek bir şey kazandırmaz kimseye. Kıbrıs konusunda bu kadar  diretmenin bir getirisi olmadı , olmayacak. Hem nerden biliyoruz,belki Allah bize yenisini verecek de biz ondan mutlu olacağız ?Amerika işi daha kolay diye düşünüyorum ; zira Amerika zaten Irak’tan yakın zamanda çekilecek ve yerini Türkiye’ye bırakacaktır. Son günlerde  gelişen Arap dünyasındaki halk isyanları bu ülkenin bölgeden çekilmesini hızlandıracaktır. Belirsizlik , kargaşa ve kaos Amerika ’ yı kaçıracaktır. Zira  Arap halkları Amerika ’ ya  " dikta yönetimlerini ayakta tutuyor " diye çok kızgınlar. Araplar Irak işgalinden sonra bu ülkeyi sevmezler. Buna karşın  Türkiye aynı durumla karşı karşıya kalır mı ? Kalmaz diye düşünüyorum. Çünkü , Tayyip Erdoğan ’ ın kişiliğinde kendini gösteren lider kimliği Araplar  tarafından örnek alınan bir kimlik ve kişilik haline gelmiş bulunmaktadır. Türkiye bölgede güvenilen, delikanlı, örnek alınan bir ülke durumundadır.

Peki , bütün bunlar bize neyi sağlayacaktır ?

Genel seçimlerden sonra , bir yıl içinde Türk Ordusu Musul ve Kerkük’e girerse :

-Coğrafik ve siyasi olarak kuşatma altına alınacak Pkk’nın varlığı son bulur.

-Talabani –Barzani yönetimindeki Kürt bölgesel hareketi kuşatma altına alınırak köşeye sıkıştırılır.

-Suriye kendi içindeki devlet kurmak isteyen Kürt gruplara karşı güçlenmiş olarak varlıklarana son verme cesaretine kavuşmuş olur.

-Kuzey Kıbrıs meselesi çözüme kavuşmuş olur.

-İmparatorluk sınırlarının kapısı açılmış , yeni Türk-islam Devleti ’ nin temelleri atılmış olur.

-Türkiye güçlü bir enerjiye sahip olurken  halkını refah içinde yaşatır.

- İsaril ’ in etrafı kuşatılarak  ” vaadedilen topraklar ”  a  ulaşma hayalinin önü kesilmiş olur.

-Petrolü  kaçıramadığı, işlerinin kesat olduğu zamanlarda Alman Merkez Bankası’yla birlik olup Türkiye’nin kredi notunun düşmesi için bildiri yayınlayan bir  büyük petrol şirketimiz ve onun gibiler de petrol kaçakçılığı yapamaz.

Yeniden soralım sorumuzu:

“ Hükümet ve Türk Ordusu Mustafa Kemal’le başlatılan ve Tayyip Erdoğan’la Misak-ı Milli sınırlarına dönmeye  hazır mı ? ”

Biz hazırız !

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Türk Ordusu “Milli Yemin”e Hazır mı?”

  1. 1
    cemil Says:

    Ne güzel bir pembe tablo tam liboşlara göre. Nasıl olsa alıştınız pembe vaatler ile insanların duygularını sömürmeye. Bir de son günlerde ne hikmetse Atatürk ile Tayyip beyi aynı kefeye koymaya. yemezler efendim yemezler. Başka kapıya

  2. 2
    turan Yoldaş Says:

    Cemil Beyin dikkatine,

    Bu kos koca makaladen,ancak bir satırla yer verdiğim konudan hareketle sadece bu sonucu çıkarmanız ,sizin zihniyetinize artık büyümekte olan bu devletin yönetiminin teslim edilemeyeceği gerçeğini bir kez daha görmüş olmamı sağladı.

    Misak-ı Milli sınırlarının çizildiği Erzurum Kongeresi'nde M.Kemal'den bahsetmemden daha doğal ne olabilir ben anlamıyorum ?

    M.Kemal bu ülkenin kurucusuysa Erdoğan da bu ülkenin başbakanıdır.

    Öte yandan ben o bölümü koymaz ve şöyle bir söylem geliştirebilirdim:"23 milyon km kare toprakların sınırları içinde olan Musul ve Kerkük bizim öz toprağımızdır."

    Zira 23 milyon km kare topraklara sahipken M.Kemal henüz yoktu.

    Ama buna buna ne gerek var öyle değil mi ?Gerekli olanı yazdım ben.

    M.Kemel o kongrede böyle bir karara almışsa bana düşen bu gerçeği dile getirip ,alkışlamaktı.

    İyi ki, bu halk size bundan böyle devletin yönetimini vermeyecek.

    Yorumunuz için teşekkürler.Saygımla



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank