content

12 Nis

Tüketicilerin Siyasi Partilerden Talepleri

Tüketici Örgütleri federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin, 12 Haziran genel seçimleri öncesinde siyasi partilerin seçim bildirgelerinde tüketici taleplerine yer verilmesini ve hükümet olmaları durumunda ise ilk bir yıl içerisinde tüketici ihtiyaç ve taleplerinin gerçekleştirileceği sözünü vermelerini istedi.
TÖF Genel Başkanı Fuat Engin yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde siyasi partilerin seçim bildirgelerinde tüketici taleplerine yer verilmesini, hükümet olmaları durumunda ise ilk bir yıl içerisinde tüketici ihtiyaç ve taleplerinin gerçekleştirileceği sözünü vermeleri isteklerini, genel merkezlerin aday belirleme yoğunluğu nedeniyle, TBMM"de grupları ziyaret ederek, grup başkanlarına "2010 yılı Hak Arama Süreci ve Yaşanan Sorunlar Raporu" ile birlikte taleplerini de iletti.

TÜRKİYE SEÇİME GİDERKEN TÜKETİCİLER BEKLENTİLERİNE YANIT ARIYOR-
Türkiye'de tüketici haklarının gelişiminin bütünsel olarak tüketici ihtiyaçlarına yeterince yanıt vermediğini söyleyen Engin, "Tüketici mevzuatında öngörülen değişiklikler bugüne kadar gerçekleştirilememiş, ilişkili yasalarla bağı tam olarak kurulamamıştır. Sadece Avrupa Birliği direktifleri doğrultusunda hazırlanan Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun tasarı taslağı tüketici ihtiyaç ve beklentilerini karşılamadığı gibi 2.5 yıl Başbakanlıkta bekletildikten sonra Kadük duruma düşmüş ve geçersiz olmuştur" dedi.
Bu nedenlerle tüketici yurttaşların talebinin sadece Avrupa Birliği direktiflerinin kriter olarak alınması ile değil, ülke gerçekleri ve tüketici ihtiyaç ve taleplerinin de dikkate alınmasıyla hazırlanacak Tüketici Korunması Hakkındaki Kanun değişikliğinin yeni oluşacak Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) öncelikli olarak yasalaştırılmasını isteyen Engin, "Sanayi ve ticaret kesiminin çalışmalarına yönelik düzenlemeleri yapma, faaliyetlerinin sürdürülmesine ilişkin önlemleri alma ve vb. görevleri olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Tüketicinin Korunması Hakkında kanunun uygulanmasında tüketiciyi korumakla yetkili kılınmasının başlangıçtan günümüze adil, gerçekçi ve objektif bir yaklaşım bir uygulama olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, tüketici bakanlığı kurulması süreci başlatılmalıdır. Kurulma süreci tamamlanıncaya kadar da öncelikli olarak ve hemen Başbakana bağlı tüketici müsteşarlığı kurulmalıdır" diye konuştu.

-TÜKETİCİ SORUNLARININ ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ YASALARIN İHLALİNDEN KAYNAKLANIYOR-
Türkiye'de yaşanan tüketici sorunlarının önemli bir bölümünün yasaların ihlalinden kaynaklı olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Engin, tüketici haklarını düzenleyen Tüketici Korunması Hakkındaki Kanun ve ilişkili kanunların ihlali, tüketicinin istismarını ortadan kaldıracak önlemlerin zaman geçirmeden alınmasını istedi.
Tüketici örgütlerinin önündeki engellerin kaldırılmasını, daha etkin çalışmalar yapmaları için güçlenmelerine yönelik düzenlemelerin acilen yapılmasını isteyen Engin, tüketici taleplerine partilerin seçim bildirgesinde yer verilmesini talep etti.

https://groups.google.com/group/cigsutureticileri

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank