content

14 Şub

Tıp Dernekleri İçin Türlü Çeşitli Tavsiyeler

Ülkemizde göğüs hastalıkları konusunda başarılı çalışmaları olan hatta uluslararası kabul da gören Toraks derneği var, ayrıca, cerrahisiyle ilgili de Göğüs cerrahisi derneği var. Fazladan derneklere ihtiyaç yok.

Herkes başkan olacağım diye dernek kurarsa dernek enflasyonundan geçilmez. Bugün de durum budur. Böyle giderse inspirasyon hatta ekpirasyon vs dernekleri bile kurulacak.

Dr. Hasan Ekim diyor ki:

Ülkemizde göğüs hastalıkları konusunda başarılı çalışmaları olan hatta uluslararası kabul da gören Toraks derneği var, ayrıca, cerrahisiyle ilgili de Göğüs cerrahisi derneği var. Fazladan derneklere ihtiyaç yok.

Herkes başkan olacağım diye dernek kurarsa dernek enflasyonundan geçilmez. Bugün de durum budur. Böyle giderse inspirasyon hatta ekpirasyon vs dernekleri bile kurulacak.

Küçükusta hocanın yayını var yok diye eleştirmek hatta hakaret etmek bence etik değil. Ancak dilimiz Türkçenin tıp kitaplarında ve yayınlarda iyi kullanıldığına pek şahit değilim. Küçükusta hoca ise Türkçemizi çok iyi kullanıyor. Toraks hastalıkları konusunda Türkçe bir kitap yazarsa geniş bir kitleye hitap eder, dilimizi de iyi kullandığından Türk Tıp Dilinde önemli bir esere sahip oluruz.

Ben bugüne kadar İrfan Titiz hoca ve arkadaşlarının yazdığı Dahiliye kitabı dışında dilimizi çok iyi kullanan bir tıp eseri malesef görmedim. YÖK’ün uluslararası makaleden ziyade dilimizi iyi kullanan eserlere öncelik vermesi bence daha önemlidir. Öğrencilere ve assistanlara hitap eden Türkçenin iyi kullanıldığı eserlere malesef pek rastlamıyoruz.

Kongreleri ise 5-7 yıldızlı otellerde değilde öğretmenevlerinde veya resmi kongre merkezlerinde yapsak, açık büfe yemek yerine tek bir çorba içsek bence daha sağlıklı oluruz ve yüzmek yerine sadece bilimsel toplantılara katılırız.

Ayrıca, hastanelerde kullanılan malzemeleri devlet malzeme ofisinden temin etsek, biz hekimlerde rahatlarız. İlaç veya medikal firmalarının yerine kongre desteğini bağlı olduğumuz kurumlar karşılasa daha iyi olur.

Saygılarımla.

Dr. Ceyhun Balcı diyor ki:

Sayın Küçükusta,
Tartışılmasını önerdiğiniz başlıkları ben de önemsiyorum.
Yalnız bir şeyi gözden kaçırmayalım!
Bu tartışmada nedensellik ilişkisi iyi kurulmalı!
Şu anda sağlık ortamına egemen olan anlayış ticaret ve endüstri kaynaklıdır.
Dolayısı ile tartışmamızın buraya odaklanması gerekir düşüncesindeyim.
Nedensellikten uzaklaşan tartışmaların bireyselliği çağrıştırması ve “kötü niyetli doktor” yanılsaması yaratarak özden uzaklaşması önde gelen kaygımdır.
Saygılar.

Dr. Ceyhun Balcı diyor ki:

Küçükusta hocanın derneklere ilişkin saptamaları ne yazık ki doğrdur.
Enine, boyuna tartışılmalıdır.
Ayrıca, argo dilin önemli bir öğesi ve yerinde kullanıldığında çeşnisidir diye düşünüyorum.
Bu bağlamda Hulki AKTUNÇ’un Büyük Argo Sözlüğü’nü (Yapı Kredi Yayınları) edinmenizi öneririm.
Saygılar.

Dr. Fatma Horasan diyor ki:

BERNA HANIM  HAKLI.. İYİ   KÜFÜR ETME   -İYİ  CERRAHLIK  ARASINDA  KORELASYON  KURAN  ARKADAŞLARA  NE DİECEĞİMİ  BİLEMİYORUM…SESSİZ-KİBAR  CERRAH ARKADAŞLARIMIZIN  CERRAHİDE  ÇOK DAHA İYİ OLDUKLARINI,   ÖZELLİKLE  YUMUŞAK  DOKU  CERRAHİSİNDE  KADIN  DOĞUM  İÇİN  AZ  BRÜTAL  ÇALIŞMANIN   NE DENLİ  ÖNEMLİ  OLDUĞUNU  TÜM  CERRAHLAR  BİLİYORUZ.. KÜFÜR  SANKİ  BRÜTAL  ÇALIŞMAYI   ÇAĞRIŞTIRIYOR… AMELİYATHANELERDE DE  BU TARZIN  NE DENLİ  ZARARLI OLDUĞUNU  BİLİYOR, YAŞIYORUZ.. GENELLİKLE  ÇEVREDEKİ İNSANLARI  YETERSİZ  GÖRME-AŞAĞILAMA, BAZEN DE  KİFAYETSİZ  MUHTERİSLER …OLABİLİR  BU İNSANLAR…İYİ  CERRAH  KÜFREDER  YANİ  ERKEK OLUR  GİBİ İLKEL  BİR  ANLAYIŞIN ÜRÜNÜ.. GERÇEKTE  KADINLAR  EL İŞLERİ ÖRGÜ VS  DEN  DOLAYI  SABIR İSTEYEN  İNCE  CERRAHİ İŞLERE  ÇOK DAHA YATKINLAR..ERKEKLERİN  İTİRAZLARINI  DUYAR  GİBİYİM —- AMA  DOĞRU ..  İSTİSNALAR OLABİLİR  AMA   YETİŞTİRDİĞİMİZ  BAYAN  ASİSTANLARDAN DA  BİLİYORUZ..FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLİRSE  YANİ  VAKA  VERİRSENİZ    KADINLAR DOKULARA  DAHA SAYGILI VE  CERRAHİYİ   DAHA İYİ  BECERİYOR…KÜFÜR DE ETSENİZ  BÖYLE  ARKADAŞLAR.. 

Dr. Deniz İşçen diyor ki:

Yazının başlığı bana 32 yıl önce söylenen bir sözü hatırlattı .Genel cerrahide saygıdeğer bir büyüğüm “küfür edemezsen iyi bir cerrah olamazsın” demişti, yıllar içinde genel cerrahi ve plastik cerrahide küfürün pek bir katkı sağlamadığını gördüm , geçen yıllar içinde pek de küfür öğrenemedim , senin bu yazınla şüpheye düştüm; ” acaba bunca yıl boşa mı geçti ?” Selamlar.

Dr. Hüseyin Aydın Turan diyor ki:

Ahmet hocanın hemen hiç bir fikrine katılmıyorum,ancak argo kullandı diye terbiye şampiyonu kisvesi altında saldırmayı da çok çocuksu buluyorum. Ahmet hoca yaramaz kreş talebesi ağzıyla konuşuyor,verilen cevaplar da iyi aileye mensup kreş çocukları havasında.

Sanırım Ahmet hocanın mesajlarındaki fikirler yanlış bulunuyor, cevap verilmeye cesaret edilemiyor ve üslupla ilgili şikayette bulunuluyor. Fikir ve cesaret eksikliği ortamında şahsen üsluba hiç önem vermiyorum.

İnsanların fikir yarıştırmasını istiyorum, kestane kebap acele cevap…..

Dr. Gündüz Tezmen diyor ki:

Sayın Küçükusta
 
Türkiye’de yapılan bilimsel yayınların bilimsellikle alakası olmadığını söylüyorsunuz, siz bir tane yapsaydınız da, aleme örnek olsaydı keşke…

Dr. Ahmet Rasim Küçükusta diyor ki:

Gündüz Bey, ben bilim adamı değilim.
Ben profesör unvanı mütekait olan bir öğretim üyesiyim ve şu an serbest hekimlik yapıyorum.
Türkiye’ de bilimsel araştırma yapma sistemi ve altyapısı yok ki yapalım; kendimiz kandırmayalım.
Bizde yapılanlar klinik çalışmalardır.
Bu konuda aşağıdaki yazım belki beni daha iyi anlamanızı sağlayabilir.
Selamve saygılarımla.

Dr. Kenan Ertopçu diyor ki:

Hekimler ulkemizde ve dunyada en zorlu ve uzun egitim surecinden gecen ve gunluk yasaminin onemli bir bolumunu cogunlukla is yasamina ayiran meslek grubunu olustururlar. Egitimlerini guncelleyen, meslektaslariyla bilimsel ve sosyal paylasimlarin yapildigi, motivasyonlarini arttiran kongre ve benzeri toplantilarin gelismis veya gelismekte olan diger ulkelerdeki gibi, hakkettikleri en iyi ortamlarda yapilmasi icin, devlet kurumlarindan yeterli destek saglanamadigi durumlarda ozel sektorun katki ve sponsorlugunu, demokratik bir ulke olan ulkemizde niye tehdit olarak goruyorsunuz ?

Hekimlerin egitimleri bu tur kongre ve toplantilarda guncellestikce, tani ve tedavide kullanacaklari bir cok farkli firmanin sundugu ilac ve diger donanimlarla ilgili sunular birlikte olusan bilimsel platformlarda tartisilabilecek ve secimler daha bilincli yapilabilecektir. Surekli gelisen tip biliminde pratisyen veya uzman hekimler icin yeni ust uzmanlik konularinin ortaya cikmasi dogaldir, bu konulari gelistiren ve savunan ana veya yan derneklerin olusmasi ve bilimsel calismalarinin desteklenmesi gereklidir.Hekimler istedikleri kadar dernege uye  olabilir, istedikleri veya gerekli gordukleri derneklerin egitim calismalari veya kongrelerine katilabilir.

Dernekleri kisiler olusturur ve bu kisileri sponsor firmalarin elemani gibi algilamak,bir cok degerli hekimimizi haksiz yere suclamak demektir.Her meslek grubunda veya kurulusunda olumsuz olarak degerlendirilebilecek kisiler vardir. Bu bize dernekleri kotuleme veya yeni dernek kurulmasini engelleme hakkini da vermez. Meslektaslarimin daha iyi ve ozgur kosullarda bilgi ve goruslerini paylasmalari en dogal haklaridir.Saygi ve sevgilerimle

Dr. Ahmet Kayadibi diyor ki:

Dernek enflasyonu diye bir terim okudum aşağıda..
dernek enflasyonunun ne gibi bir zararı olabilir ülkeye bana bunu öğretecek bilgilere ihtiyacım var…
dernek son tahlilde STK değil midir ?
STK fazlalılığı kötü bir şey midir… saygılarımla

Dr. Bülent Potur diyor ki:

Dernek kurmak anayasal bir özgürlük ve haktır.
Bu özgürlük ve hakkın yasanın belirlediği koşullar dışında sınırlandırılma düşüncesi kişilerin anayasal hak ve özgürlüklerine müdahale anlamını taşır. Dernek ve sendika mevzuatının da Avrupa birliği mevzuatına uyumu bir an önce sağlanmalıdır. Saygılarımla.

Dr. Mustafa Dinler diyor ki:

Bizim dernekte de herhangi bir (ilaç firmalara veya başka hiçbir) firma ilişkisi göremezsiniz. OSHED da öyle olduğunu deklere etti. Genelleme yaparken, tanımın tam yapılması lazım. Bazen bu hatayı Ben de yapıyorum. Sanırım, birşeyler yapmak isteyen ve meşgul 21. yy insanları olarak, biraz aceleci davranmak zorunda kalıyoruz (zaman zaman)…. Selamlar…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank