content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Mar

Tezatların Uyumlu Birliği

Batıdan demokrasi ve özgürlük gelecek diyenlerin yalnızca liberaller ve Siyasal İslam olduğunu sanmak yanıltıcıdır.Şu cümleleri entelektüel solcu olarak kendisini belli çevrelere kabul ettirmiş kimselerden de çok duyarız.

Devrimler çağı kapandı. Son yıllarda yaşadıklarımız bir devrimin belirtisi değil. Egemen sınıfların kendi aralarındaki bir iktidar kavgasıdır. Bizi(solcuları) ilgilendirmez.

Milliyetçilik sanayi devriminin burjuva ideolojisi idi.  Ulus devletleri yarattı.  Artık devrimci niteliği yoktur.”

Bu ifadenin “milliyetçilik sanayi devriminin burjuva ideolojisi idi. Ulus devletleri yarattı” kısmı doğrudur. Artık devrimci niteliği yoktur kısmı yanlıştır.

Bu ifadenin ülkemizde yaşanan şekli şudur.

 Uluslaşma süreci; emperyalizm ve onun feodal işbirlikçilerinin yürüttükleri mücadele sebebi ile yarıda kalmıştır. Toprak ağalığı düzeni ve onun ortaçağ ideolojisi tasfiye edilememiştir. Mustafa Kemal ile başlatılan uluslaşma süreci yarıda kalmıştır. Mustafa Kemal Devrimleri geri çevrilmiş, cemaatleşme ve emperyalizm ile işbirliği ulus devleti dumura uğratmıştır.

Sahte solcuların, kendilerini veya çevrelerindekileri kandırmak için tekrarladıkları bu ifadenin içinde emperyalizm yoktur. Emperyalizme karşıtlık yoktur. Yani egemen sınıflar ile ideolojik değil ama pratikte bütünleşme vardır.

Biraz daha açalım. Sosyalizm yoksa devrim yoktur. Ulus olmasa da devrim olur. Emperyalizmin varlığı çelişkileri artırır. Devrimi çabuklaşır.

Yanlış.

Bu düşüncenin getirdiği sonuç ise bırakalım emperyalizm yol alsın anlamına gelir.

Tezatların uyumlu birliği diye işte buna derler.

Bazı mühendis örgütleri, bazı sendikalar, hatta bazı partiler bu düşünceleri sol adına savunurlar. Kendilerini solcu sanırlar. Cumhuriyet Mitinglerine katılmazlar, Hepimiz Ermeniyiz Mitinglerine katılırlar.

Sonuç itibari ile yaptıklarına baktığımızda; emperyalizme muhalif fikirdekilerin ayrı ayrı örgütlere dağılmasına ve emperyalizme karşı mücadelede muhalefetin birleşmesine engel olurlar.

Silivri’de bu solculardan hiç göremezsiniz. Çünkü bu tanımlamaya çalıştığım solun Amerika ile bir alıp veremediği yoktur. Tabi ki, Amerika da bu solculardan memnundur.

Amerika bunlara demektedir ki, “oh çok iyi yapıyorsunuz. Kendi aranızda ne kadar solculuk oynasanız o kadar iyidir. Bana(Amerika) bulaşırsanız, sizi de Silivri’ye tıkarım” der.

Tezatların uyumlu birliği işte budur.

Yok olduğunu sandıkları ulusçuluğun her seferinde geri dönmesinden başları dönenlerin, şimdi olan biteni anlamaya çalışmaları bundandır.

Amerika tarafından kumanda edilmeyenlerin hepsi şunu göreceklerdir. Ulus olmadan hiçbir mücadele olmaz. İşçiler birleşip Amerika’yı yıkmaz, uluslar birleşir, Amerika’yı yıkar.

Emperyalizmden kurtulmak demek, onun yerli işbirlikçilerinden ulusu ve devleti kurtarmak demektir.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Tezatların Uyumlu Birliği”

  1. 1
    ugurozaltin Says:

    Sorun tek kutupluluktan çıkıyor sanırım.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank