content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Şub

Teşekkürler Başbakanım

Yozgatlı şairlere, yazarlara sahip çıkılması gerektiğini her vesile ile ifade ediyoruz. Kültür sanat faaliyetlerini desteklemesini istiyoruz. Kalıcı olan Kültürel eserlerdir, kitaplardır, beyin mahsulü olan ürünlerdir. Belediye Başkanlarının, il ilçe yöneticilerinin kültürel çalışmalara destek olmalarını istiyoruz.

Dün bu manada bir toplantı vardı. Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer'in başkanlığında basın mensuplarının da katıldığı bir toplantıda başkan “Usat” Romanının yazarı Eğitimci Yazar, Siyami Yozgat'a ve eserine sahip çıkmak, tanıtmak adına yemekli toplantısı vardı.Başkanımızı bu anlamda tebrik ettiğimizi ifade ediyorum. Şairler Yazarlar kültür adamlarına aydınlara sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Ama herkesin haddini bilmesi lazım... Her önüne gelen, alına geleni karalayıp ben kitap çıkardım diye Başkanları, yöneticileri rahatsız edecek olursa işin cılkı çıkar. İş çıkarcılığa dönüşür. Edebi olmaktan öte dilenciliğe, menfaatperestliğe yönelik bu tür çalışmaları desteklemediğimizi ifade ediyoruz.

USAT güzel bir çalışmadır
Usat' ı okumadım( henüz okuyamadım) okuduktan sonra yorumlamayı isterim. Okuyan dostlarımdan edindiğim bilgiye göre güzel bir çalışma. Emek verilmiş, alın teri dökülmüş, Çapanoğlu tarikatı incelenmiş, takdire şayan bir çalışma. Tarihi Roman özelliği ile kaleme alınan bu eserden dolayı Siyami Yozgat kardeşimi kutluyorum. Kısa bir dönem kendisi ile karşılıklı atışma yazısı yazdık ama, içimizde kin, öfke yoktur, olamazda. Biz kültür adamlarıyız. Kültür adamlarının kini, öfkesi olamaz. Bu konuda söyleyeceğimiz şeyler var ama onları özel toplantılarda yüz yüze konuşmayı yeğleriz. Bizim prensibimiz şudur; insanlar aynen buğday başağı gibi olgunlaştıkça başını yere eğmeli, ağırbaşlılığını korumalıdır. Kibirlenme, böbürlenme bizim kitabımızda yoktur. Enaniyetleri biz çoktan ayaklarımızın altına almışızdır.

Usat'ı okumayı, yorumlamayı istiyorum. Hatta Siyami Yozgat' la röportaj yaparak eserini hemşehrilerimize tanıtmayı düşünüyorum. Emek vermiş, alınteri dökmüş, emeğine ve alın terine saygı duyduğumuzu ifade ediyorum.
Eserle ilgili, olumlu-olumsuz eleştiriler olacaktır, bu çok normal. Bir eserde herşeyi dört dörtlük verebilmek çok zor. Güzellikleri de olacak, eksiklikleri de.

Güzelliklerinden dolayı tebrik edeceğiz, eksilikler varsa onu da kibarca söyleyeceğiz.
Bu daha uygun bir davranış olacaktır.

Belediye Başkanımız Yusuf Başer Bey, yemekli toplantıda Yozgatlı Şairler-Yazarlara, Edebiyatçılara sahip çıkacaklarını dile getirmişlerdir. Bu ifadeyi destekliyoruz ve alkışlıyoruz. Kendisine de teşekkür ediyoruz.
Yılarca biz bunu istedik zaten. Kayda değer, dişe dokunan çalışmalara sahip çıkan aydınlarımıza, edebiyatçılarımıza destek olun. Başkan bir anlamda bunun sözünü verdi. Ne diyelim inşallah bu ilgi ve destek artarak devam edecektir.

YOZGAT'A KÜLTÜR EVİ ŞART

Son günlerde ısrarla telaffuz ediyoruz. Yozgat'a bir kültür evi şart olmuştur. Sayın İşadamımız Bilal Şahin Beyefendiyle görüşülerek Yozgat'a bir kültür evi kazandırılması gerekiyor. Eski konaklardan biri, ya da iki-üç katlı bir kültür evi inşa edilmelidir.

Kültür Evi Kütüphane özelliğinde inşa edilmeli, Dil ve Edebiyat Derneğinin Şairler Yazarlar Derneğinin burada çalışmasına izin verilmelidir. Kültür-Sanat faaliyetlerinin tamamı burada yapılmalıdır. Konferanslar, seminerler, araştırmalar yapılmalıdır.

Kültür Evi'nin açılması konusundaki ısrarımız devam edecektir. Geleceğin edebiyatçılarının yetişeceği böyle bir yuvaya ihtiyaç vardır. Ve buraya kesinlikle siyasi bir kimlik kazandırılmamalı, herkesin gelebileceği sıcak bir yuva olarak korunmalıdır. Valilik-Özel İdare kontrolünde olmasını da arzu ederiz. Buna ihtiyacımızın olduğunu söylüyoruz! Evet Belediye Başkanımız Yusuf Başer Bey'in Yozgat Yazarlara, Şairlere, Edebiyatçılara sahip çıkma sözü takdirde şayan, alkışlanacak bir konudur, biz de ona destek çıkıyoruz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank