content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Ağu

Tekno Notlar

Paralel bilgisayarlar vardır: Süper Bilgisayarlar. Yani, aynı amaç için 1'den çok bilgisayarın eşgüdümlü ve iş paylaşımlı temelli bir araya getirilmesi ile oluşturulan sistem-lerin adıdır SüperBilgisayar. 
Tek ve çok çekirdekli CPU'larla da yapılabilir bu fakat işler nano-piko seviyelerinde olduğu için yanma-havaya uçma durumlarında tüm sistem çökebilir ve maddi kayıplar çok fazla olur. En iyisi mi birden çok makineyi-CPU'yu bir araya getirip süperbilgisayar yapmaktır; ki çoğunlukla böyle yapıyorlar; işin modülerlik-sökülüp takılabilirlik yönü de avantajdır. İşlem hızları ise TeraFlop’larla ölçülür. Büyük ülkeler; ABD, Japonya ve ötekiler, sidik yarıştıran çocuklar gibi TeraFlop’larla yarışır dururlar.

***

CERN'de deneyler bence daha farklı bir boyutta gelişti ve paralel evreni yaratıp bizi pis olan tarafta bıraktılar. Diğer tarafta ise güllük gülistanlık bir halde yaşıyor üç beş kişi. Hadron çırpıcısını da götürdüler o tarafa; alem alem geziyorlar bence. Oranın ahreti de farklıdır. E, haliyle, insanlar farklı olunca tanrıları da farklı olur.

***

Tanrıçalarım vardı beni yaratan. Esirgeyen. Lütfeden. Bahşeden. Merhamet eden. Acıyan. Kul ne bilirdi, kul olmasa tanrıça da olmaz. Hep yarattılar beni. Ne güzel tanrıçalardı. Bir gün, densizlik ettim; dedim ki: sizi kim yarattı, ey tanrıçalar? Kimi tanrılar kendini yaratır. Bir bilen lazımdı; merhamet ettiler, acıdılar, yücelttiler, yerdiler, övdüler, bildirdiler ki tanrıçalıkları tam olsun. Lütfettiler. Densizlik ettim, sizi kim yarattı, diyerek. Kovdular memeli cennetlerinden beni.

***

Çirkinlik, bazı sahalarda isim değiştiriyor. Zaman da "hızlı aktığı" için düşünme ve analiz etme niyetlerini geri plana atabiliyoruz. Böylelikle, analiz edilmeyen bütün-ün parçaları tek bir kelimeye indirgendiği için -mana olarak- diğer kelime ve anlamlarla koşulsuz birleşme eğilimine giriyor. Diğer kelime ve manalar da böylece kirlenmiş olabiliyor; kelimelerin ve mananın genlerine bir gen daha katmış olmamız sebebiyle de anlam ve kelimeler köklü-genetik değişime uğramış oluyor. (...) Slogan temsil-ler tehlikelidir. Kimi zaman, slogan dediğimiz şey geniş bir konunun-dışarıvurum isteğinin özet-neti de olsa, sloganla yaşamak mümkün olsa da, kaotik gibi duran fakat bir tertip ve terkibi şaşmaz doğanın detayların inebildiği zaman bilinç, doğada hangi yüksek sesi/sloganı görebilmektedir? İnsan kuru gürültü yapmaktadır. Buna ihtiyacı vardır. Yalana da ihtiyacı vardır. Ne tertip ne terkip hak getire. Sulu kuru karıştırıp içer. Zıkkımın kökünü yiyesicedir. Yer zıkkımı.

***

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank