content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Haz

Tavşan’a Kaç Tazı’ya Tut!

Saygıdeğer okurlar, geçtiğimiz hafta içersinde İsaril’in 32 ülkeden oluşan gönüllüler tarafından Gazze’ye götürülen Marmaray yardım gemisine yaptığı insanlık dışı silahlı baskın neticesinde çok sayıda insanın ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan çirkin olay yazılı ve görsel medya aracılığı ile dünya kamuoyuna defalarca servis edildi.

İsrail’ini insanlık dışı bu davranışını bütün dünya ibretle izledi. İsrail’in insanlık dışı sözüm ona hayvani tutum ve davranışı haklı olarak yurdun dört bir yanında olduğu gibi şiddeti asla tasvip etmeyen ülkeler ve insanları tarafından çeşitli şekillerde tepkiler gösterilerek kınanmıştır. Protesto edilmiştir ve kınanmaya devam edilmektedir.
Türkiye ve Türk halkı olarak yurdun dört bir yanında İsrail’in yaptığı insanlık dışı bu çirkin harekete karşı meşru yollardan tepkimizi gösterirken, ağzı salyalı İsrail hükümeti ve aşırı muhafazakâr İsrail halkına da ibret almaları gereken çok önemli bir ders vermiş olacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk’ü Laz’ı, Kürt’ü, Ermeni’si, Yahudi’si, Hıristiyan’ı, Çerkez’i, Abaza’sı ve sayamayacağım birçok etnik gurubuyla yıllar boyu ve halen kardeşçe yaşadığı ve aynı güzellikte yaşamaya devam ettiği Dünyanın 8.harikası konumunda olan bir ülkesidir.

Bugün İsrail’in bu insanlık dışı hareketine karşı meşru yollardan protestomuzu yaparak insanlığımızı bütün dünyaya gösterme günüdür. Aslında bu söylediklerimi bütün medya ve görsel basın ülkemizde olduğu gibi bütün dünyada yeterince dile getirmektedir.

İsrail’in bütün dünyanın gözleri önünde yapmaya cüret ettiği bu çirkinliğin ana sebebine gelince kendisinin de ezilen (hem de asırlar boyu) rengi siyah diye dışlanan bir toplumdan gelen haklı davalarında renktaşlarına liderlik yapmış Kunta Kinte’nin torunu olduğunu unutan ABD Başkanı Obama’nın büyük çoğunluk da ki dünya ülkelerinin gösterdiği duyarlılığı açık ve alenen göstermeyip dilinin ucuyla ne şiş yansın ne kebap politikası Türk halkının ve mecliste gurubu bulunan tüm partilerin dikkatinden kaçmamaktadır.

Bugüne kar ve halen bütün dünyaya karşı birkaç yandaş ülkenin desteği ile aba altından sopa göstererek tavşana kaç tazıya tut diyen ABD artık kartlarını açık oynamak zorundadır. Özellikle Obama nereden geldiğini asla unutmadan, Yahudi lobisi, yok Ermeni lobisi diye oy hesaplarını değil, Artık insanlığını sergilemeli. Ve kendi kabinesinin Dış İşleri Bakanı da kesinlikle bu konuda kendisine uymalıdır.

Yoksa bütün dünyada, bu kadar büyük ses getirerek infial uyandıran bu insanlık dışı olay Türk ABD ilişkilerini de Obama’nın tahmin edemeyeceği kadar bozacağı aşikârdır.

Saygıdeğer okurlar, burada bu İsrail’in yaptığı insanlık dışı olay karşısında ülke ve millet olarak bütün Türkiye’de ufak bir tepkide olsa ABD ve İsrail mallarını boykot etmeliyiz diye düşünüyorum.

Çünkü ABD dün bugün ve hala tavşana kaç tazıya tut demeyi sürdüren oyunu nu artık gizliden gizliye değil aleni şekilde oynamaya devam ediyor. Tavşan ve tazı kim olursa olsun. İster biz Türkiye ve Türk halkı olalım, İsterse diğer bir başka ülke ve insanı olsun.

kadar hem tavşandan hem tazıdan çeken yine hiçbir şeyden haberi olmayan sivil halk olmuştur, İsrail’in bu insanlık dışı hareketine biz Türkiye ve Türk halkı başta olmak üzere bütün dünyada huzur barış ve refahı isteyen ülkeler ve insanları olarak yerinde ve zamanında meşru yollardan tepkilerimizi koymazsak veya koyamazsak, ABD ve yandaşı birkaç ülkenin bu ve benzeri çirkin insanlık dışı hareketleri altında tavşan yerine konularak bugüne kadar ezilen ve bundan böyle ezilmeye devam eden gariban halk olacaktır diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank