content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Eki

Tatlı mı Sert mi?

Genç subaylar hükümetten rahatsız olduklarını açıklamışlar. Bu açıklamalardan dolayı Genel Kurmay Başkanı tarihinde ilk defa basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında yapılan açıklamalara bakıldığında, Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı açıklamanın yalanlanmadığını görüyoruz. Ayrıca hükümetin tatlı sert olarak uyarıldığını ve Avrupa Birliğine uyum yasalarının kimilerine yönelik olarak çekinceler ortaya konuşmuştur. Genel Kurmay Başkanı’nın MGK Genel Sekreteri’nin hükümete sunduğu rapordan habersiz olduğunu ve okumadığını söylemesi ise, geçiştirilmiş bir yanıttır. Hükümette Genel Kurmay Başkanı’nın yaptığı açıklamaları olumlu bulmuştur.

Ben bu açıklamaları şöyle okuyorum

anlanmadığını görüyoruz. Ayrıca hükümetin tatlı sert olarak uyarıldığını ve Avrupa Birliğine uyum yasalarının kimilerine yönelik olarak çekinceler ortaya konuşmuştur. Genel Kurmay Başkanı’nın MGK Genel Sekreteri’nin hükümete sunduğu rapordan habersiz olduğunu ve okumadığını söylemesi ise, geçiştirilmiş bir yanıttır. Hükümette Genel Kurmay Başkanı’nın yaptığı açıklamaları olumlu bulmuştur.

 1.Askerler ve Cumhuriyet’in zinde güçleri AKP’ ye sıcak değildir. Güvenilir bulmadıkları AKP hükümetinin yaptığı kimi uygulamalar, soğukluğu daha da artırmaktadır. e gebedir. utum içersine girecektir. Her ikisi de AKP için sonun başlangıcıdır. Üçüncü bir yol tercih edilebilir. AKP üçüncü yola yönelebilir mi? Bugüne kadar yapılanlar bunun biraz zor gerçekleşeceğidir.

2 .Genel olarak askerler içersinde tepkiler artmaktadır.

3.Basın açıklaması aynı zamanda tepkilerin en düzeyden dile getirilmesidir.

4.MGK Sekreteri’nin yaptığı açıklamalardan ‘bilgimiz yok’ denilmesi bir taktik gereğidir. MGK’da açıklama yapılırken, komuta kademesinin en üstüne bilgi verilmemesi mümkün değildir.

   6. Hükümetin yapılan uyarıyı, olumlu bulması ise ayrı bir trajedidir.

 7.Yerel seçimlere doğru ülkemiz, hükümette ve siyasette çok önemli gelişmeler

8.AKP bu süreçte ya susacaktır yada daha saldırgan bir t

9.Yazın siyasetin sıcak geçeceği bir kez daha açıkça görülmektedir. Hükümet tüm tartışmaları yerel seçimlerle beraber, genel seçimlerin bir arada yapılması kararı alarak aşabilir mi? Yani üçüncü bir yolu daha demokratik olarak deneyebilir mi? Siyasetin sivilleşmesi için çok ciddi adımlar atabilir mi?

Irak Savaşı sonrasında iktidarlar düzeyinde, savaşa destek verenler ve vermeyenler arasında bir tasfiye hareketi yaşanacaktır. Bu tasfiye sıcak geçecektir. Buradan bir demokrasi çıkar mı? Sancılı bir sürece girilmiştir. Bu süreci akıl yoluyla aşabilecek bir siyaseti harekette ortalıkta görünmemektedir.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank